Gears POP! játékteszt

2019. augusztus 28.
60.7191
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb brandházasításaként tarthatjuk számon a mobiljátékok, és úgy általánosságban a geek-világ kapcsán a Gears of War-sorozat, valamint a gombszemű, nagyfejű Funko POP! figurák összeollózását. Merthogy a Microsoft úgy döntött, hogy mobilokra is átszabja egy kicsikét a PC-s és konzolos körökben kifejezetten népszerűnek nevezhető szériát, és bár külsőnézetes akciójátékként akkorát ütött volna, mint Bunyós Pityu öt pálesz után, de ők mégis más útra terelték a dolgot.


Így született meg a Gears POP!, mely első blikkre még cukinak és kellemesnek tűnt, mondhatni látatlanban szerettük, de ahogy alaposabban megismertük, kezdett a cuki helyett cikivé válni az egész. Ennek az oka nem is annyira a Funko nagyfejű figuráinak átemelése volt - hiszen mi is imádjuk ezeket a kis bábukat -, sokkal inkább az állt a háttérben, hogy a játékmenet terén semmi újdonságot nem tudtak felvonultatni. Sőt!

Gears POP! játékteszt - 2. kép

Mondhatni a Gears POP! csak lopni tudott, és azt is meglehetősen pofátlan formában, hiszen az egész játékmenet alapját a Clash Royale adta, pontosabban az ott megismert szisztéma, vagyis minden pályán vad PvP alapú küzdelmek várnak ránk, melyek kapcsán két szemben álló fél harcol a győzelemért úgy, hogy folyamatosan hívogatják a pályára az aranyos kis POP! figurákra hajazó egységeket, akik aztán alaposan szétzúzzák egymást és a pályát is.

A játékban egyetlen cél van: elpusztítani a másik játékost, méghozzá játékmód függvényében a lehető legrövidebb idő alatt. Ehhez folyamatosan gyűlnek majd a pontjaink, és csak rajtunk múlik - illetve a kezünkben lévő egységek felosztásán -, hogy türelmesen várunk, amíg összegyűlik egy combosabb fegyverhordozóra, vagy inkább gyorsan teleszórjuk a hadszínteret gyengébb katonákkal. A taktika minden esetben csak rajtunk áll vagy bukik majd, és szükség is lesz taktikázásra, merthogy lehetőségünk van rá!

Gears POP! játékteszt - 3. kép

Olyannyira, hogy az egységek felosztásán, illetve lehívásán alapjaiban múlik a győzelem, de az is, hogy melyik ránk küldött egységre, mivel reagálunk, hogy mennyire használjuk ki a fedezékeket, a területi előnyöket, hogy pontosan a pálya melyik részén indítjuk el hőseinket, hogy mikor és mit használunk ki a kapott extra power-upok közül és így tovább. A határ és a lehetőségek tárháza mondhatni a csillagos ég!

Ez pedig óriási pozitívum annak ellenére is, hogy a Gears POP! bár nagyon szerethető, néhány egyedi megoldást és szabályt leszámítva semmi olyan dolgot nem mutatott, amit ne láttunk volna már korábban más játékokban. Ez pedig kifejezetten nagy kár, hiszen egy ekkora névtől azért sokkal több kreativitást vártunk, mint egy nyilvános lopást.

Gears POP! játékteszt - 4. kép

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Gears POP! szemétre való, éppen ellenkezőleg, már csak a nagyfejű Funko figurák miatt is érdemes tenni vele egy próbát, de a játékmenet is kellemesen kiegyensúlyozott, szóval nyúlás ide vagy oda, a végeredmény szerintünk kifejezetten kellemesre sikerült.

A Gears POP! elérhető itt: Google Play | iOS App Store
6 hozzászólás

Direktor

4 éve, 11 hónapja és 21 napja

Hát ez. Fos.

válasz erre

Chico

4 éve, 11 hónapja és 21 napja

Kár hogy semmi eredetiség nem jutott bele, mert ez így nem több mint egy Clash Royale klón. szomorú smiley Aki a széria rajongója annak biztos tetszik, de engem nem győzött meg.

válasz erre

peter97

4 éve, 11 hónapja és 22 napja

Egy próbát megér nekem azért.

válasz erre

SamsungFan

4 éve, 11 hónapja és 22 napja

Sajnos ez csak egy egyszerű klón lett így... szomorú smiley

válasz erre

ferencziakos

4 éve, 11 hónapja és 22 napja

Uhh ez mi lett. röhögő smiley meglepett smiley

válasz erre

Gólem

4 éve, 11 hónapja és 22 napja

Hát ln nem erre számítottam. röhögő smiley

válasz erre