Gem Blitz játékteszt

2018. március 09.
43.5601
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A match-3 stílusú mobiljátékok olyannyira érdektelenné váltak ma már kedvenc platformunkon is, hogy nagyon ritka, ha egy-egy alkotás jelentősebb sikerre tesz szert. Hiába próbálkoznak gyakran ismert filmes témákkal keverni őket, többnyire már ez sem hatja meg a rajongókat, hiszen ebben a műfajban egyszerűen már lehetetlen újat mutatni. Éppen ezért egyre többen igyekeznek trükközni vele!


A következő próbálkozó a Gem Blitz lett, a UniMob legújabb alkotása, akik úgy határoztak, hogy szerepjátékos elemekkel ötvözik ezt a sokak által unott műfajt, hátha így képletesen szólva el tudják adni alkotásukat, ami egyébként teljesen ingyenh letölthető, tehát egy próbát azért megér. Vagy mégsem? Lehetséges, hogy inkább kár érte a sávszélesség, mi ugyanis nem ájultunk el tőle...

Gem Blitz játékteszt - 2. kép

Kezdjük ott, hogy hiába hirdetik a készítők RPG-nek is az alkotást, ebben konkrétan semmi ilyesmi nincs. Nem fejleszthetünk, nem léphetünk szinteket, noha tény és való, hogy egy kellemes kis mesés fantáziavilágot álmodtak meg hozzá, emiatt azonban még nem hívhatjuk szerepjátéknak a végeredményt. Az alapok ugyanis a szokásos match-3 puzzlerekből származnak, és ennél alig-alig kínál többet a játék.

A lényeg ugyanis, hogy a képernyő jobb sarkában folyamatosan tologatjuk és húzogatjuk az egymáshoz illő kristályokat úgy, hogy minél több hasonlót tudjunk egymás mellé helyezni. Ha ez sikerül, akkor viszont nem pontokat kapunk, hanem támadhatunk, lévén a képernyő bal feléről folyamatosan érkeznek majd a különféle tündék, koboldok és egyéb fantasztikus lények annak érdekében, hogy elpusztítsanak minket. Az ő számításaikat kell itt és most keresztülhúznunk!

Gem Blitz játékteszt - 3. kép

Ennyiben pedig nagyjából ki is merül a játék, hiszen folyamatosan nem lesz más dolgunk, csak a szokásos match-3 alapokon tologatni a kristályokat, miközben nem is lesz időnk azt nézegetni, hogy milyen támadók érkeznek, vagy éppen hol járnak. Bár egy kis extra, hogy védvonalunkba különféle lényeket is elhelyezhetünk egy idő után, de őszintén szólva azon túl, hogy jól néznek ki, sok vizet nem zavarnak a pályán, mindössze felerősítenek pár támadást.

A Gem Blitz esetében azonban nagyobb baj, hogy a készítők túl kicsire szabták a kezelőfelületet. Magyarul bár jól átlátunk mindent, a match-3-as rész annyira kicsi lett, hogy a hatalmas ujjunkkal alig tudjuk tologatni a kristályokat, ezáltal gyakori lesz a pontatlanság, vagy az, hogy a játék egyáltalán nem reagál arra, mit is szeretnénk. Emiatt pedig inkább bosszúságot okoz, minthogy kellemes élményeket adna.

Gem Blitz játékteszt - 4. kép

Összességében tehát a Gem Blitz tipikus példája a parasztvakításnak. Ez egy közönséges match-3 puzzler, amit megpróbáltak egy felesleges extrával eladhatóbbá tenni, de még ezzel együtt sem működik a végeredmény. Ha ebben a műfajban akarunk keresgélni, akkor ennél sokkal jobb és kellemesebb élményeket garantáló művekkel is találkozhatunk!

A Gem Blitz elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

zsenikém

6 éve, 7 hónapja és 19 napja

Kár érte. Szeretem ezt a stílust, sok ilyennel játszom.

válasz erre

SamsungFan

6 éve, 7 hónapja és 20 napja

Köszi akkor ezt kihagyom mosolygó smiley

válasz erre