Geostorm játékteszt

2017. október 11.
41.2961
Idejét sem tudom már annak, hogy mikor játszottam utoljára magyar nyelven egy mobiljátékkal, de a Sticky Studios volt olyan kedves, hogy legújabb alkotásukat, avagy az Űrvihar mozifilm alapján készült Geostormot lokalizálták nekünk. Ennek köszönhetően ha szinkront nem is kaptunk hozzá, ellenben legalább magyar felirat társult mellé, aminek jóvoltából megérthetjük a kellemes kis sztorit, ami egyébként ügyesen kiegészíti a film cselekményét.


A Geostorm története röviden és tömören arról szól, hogy a Földet annyira tönkre vágja az emberiség, hogy a szélsőséges időjárást kénytelenek vagyunk speciális műholdakkal irányítani. Bár a rendszer jól működik, a védelemről senki sem gondoskodott, így annak rendje és módja szerint fel is törték az egészet. Ennek hatására az egész világot természeti katasztrófák egész sora ostromolja.

Geostorm játékteszt - 2. kép

Ebbe a helyzetbe csöppenünk bele egy jól szituált hölgy társaságában - legalábbis első körben -, aki képes lenne tenni valamit a helyzet normalizálásának érdekében, de mielőtt megakadályoznánk a Földet fenyegető Űrvihar kirobbanását, előtte túl kell élnünk vele valahogyan a pályákat, egészen pontosan teljesíteni az ott megtalálható feladatokat, amelyek mindegyike több logikai fejtörőből tevődik össze.

A Geostorm játékmenetének alapját olyan játékok ihlették, mint a Deus Ex GO vagy a Hitman GO, ezáltal adott egy négyzetrácsokra felosztott pálya, egy jól kirajzolt útvonal, a mi feladatunk pedig az, hogy megtaláljuk a kiutat a kérdéses helyszínről. Ehhez sokszor csak el kell tolnunk egy-egy asztalt, vagy ki kell törnünk fejszével egy üveget, de olyan is van, hogy kapcsolókat kell átbillentenünk, miközben a hozzá vezető út során minden logikánkat ki kell használni.

Geostorm játékteszt - 3. kép

A játék keretein beléül találkozhatunk cunamival, extrém hideggel és elektromos viharral is, ez a háttér pedig alapjaiban határozza meg az aktuális pályák sajátosságait és fejtörőit, dolgunk tehát minden esetben egyre csak nehezebb lesz. Helyzetünket pedig tovább nehezíti majd, hogy lesznek mellékes teendőink, a feladatokat pedig bizonyos lépésszámon belül illendő befejezni annak ellenére is, hogy különösebb következménnyel nem jár, ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, csak kevesebb pont üti a markunkat.

A Geostorm különösebben nem egy nehéz játék, bár magasabb szinteken azért okozhat néhány kellemesen kellemetlen percet, azonban elakadni nem könnyű, hiszen egyrészt a magyar nyelv miatt mindig tudni fogjuk, hogy mi a teendőnk, másrészt pedig van állandó segítségünk, aminek köszönhetően a pillanatnyi megtorpanások is azonnal kezelhetők.

Geostorm játékteszt - 4. kép

A Geostorm alapjaiban egy egészen kellemes kis mobiljáték lett, meglepően ötletes és tartalmas ahhoz képest, hogy egy mozifilm adaptációjáról van szó, az efféle portok ugyanis bár PC-n és konzolon elég rossz hírűek, mobilon azonban van még bennük elegendő szufla. Kár, hogy csak egy darabig ingyenes, habár ha valamiért, akkor ezért érdemes kiadni pár forintot, pláne hogy még szép is.

A Geostorm elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Chico

1 éve, 6 napja

Eddig éppen csak kipróbáltam de nekem is rohadtul tetszik! Érdemes leszedni!

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 7 napja

Nagyon tetszik. Jön is lefelé!

válasz erre

zsenikém

1 éve, 7 napja

Na egy jónak ígérkező filmadaptáció végre.

válasz erre

Mendez

1 éve, 7 napja

Hát ez sokkal jobbnak tűnik mint amit vártam tőle!

válasz erre