Glitch Dash játékteszt

2018. február 28.
44.0201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Újabb kedvencet avathatnak maguknak a belső nézetes ügyességi mobiljátékok kedvelői, hiszen megérkezett végre a Glitch Dash, és mivel mi is nagy rajongói vagyunk a stílusnak, egy percig sem volt kérdéses, hogy leteszteljük a végeredményt, ami annak rendje és módja szerint elkápráztatott minket. Persze az ismerkedés azért nem volt felhőtlen, hiszen a játék alkotói olyan üzleti modellt választottak, ami ebben a formában majdhogynem teljesen egyedi és szokatlan lett.


Hogy rögtön letudjuk a negatív köröket, a Glitch Dash csak papíron ingyenes, ergo letölthetjük magunknak, de amennyiben játszani is szeretnénk vele, ahhoz ki kell nyitnunk a pénztárcánkat, vagy reklámokat kell néznünk hozzá. A készítők ugyanis alapesetben zárolták a játék összes pályáját, ergo a belépés után vagy fizetünk, vagy reklámokat nézünk ahhoz, hogy legalább 15 percig szabadon élvezhessük az adott szintet. Nem azt mondom, hogy ez rossz megoldás volt a készítők részéről, de azért láttunk már jobbat is...

Glitch Dash játékteszt - 2. kép

Hogy megéri-e reklámokat nézegetni a Glitch Dash-ért? Ez már egy sokkal fontosabb kérdés, amivel kapcsolatban bátran kijelenthetjük, hogy határozottan. Az alkotás ugyanis elképesztően innovatív és egyedi lett minden tekintetben, hiszen bár az alapok tekintetében egy belső nézetes endless runnerről beszélünk, azonban összességében ennél lényegesen többről van szó, hiszen itt a futurisztikus pályák konkrétan folyamatosan épülnek fel előttünk, ami elképesztő élmény.

Legalábbis abban az esetben, ha az első pár alkalommal próbálkozunk a Glitch Dash-sal, hiszen szó sincs véletlenszerűen generált helyszínekről, ha századik alkalommal indítjuk el, akkor is minden egyes akadály ott lesz, ahol korábban, így relatíve hamar kiismerhető, hogy hol kell ugrani, kúszni, jobbra vagy balra kitérni, hol kell vigyázni a lesújtó pörölyökkel, vagy éppen hol várnak ránk lézercsíkok.

Glitch Dash játékteszt - 3. kép

A Glitch Dash keretein belül ugyanis ilyen őrült akadályok várnak ránk, de gyakran éltek a fejlesztők a pályák forgatásának a lehetőségével is, amikor jobbra vagy balra döntik meg az egész helyszínt, így ember legyen a talpán, aki ezt képes lesz nyomon követni. Persze pont emiatt, és a folyamatos, gyakran gyors tempó miatt igazán kellemes a játék, hiszen kihívás az túlzás nélkül bőséggel akad benne.

Persze a nehézséget messze nem csak az okozza, hogy egészen trükkösek lettek a pályák. Olyannyira nem, hogy szerény véleményem szerint a belső nézettel is gondok vannak, hiszen hiába látjuk az akadályokat, ha nem abban a tempóban reagálunk, ahogy azt a fejlesztők elképzelték, akkor rögtön buktuk az egészet, holott mi bőven úgy láthatjuk még, hogy mutatványunknak sikerülnie kellett volna. Emiatt hosszabb távon elég komoly frusztrációt érezhetünk a játék közben, de ezt leszámítva azért inkább kellemes élmények várnak benne ránk.

Glitch Dash játékteszt - 4. kép

Olyannyira, hogy a Glitch Dash-ra nagyon hamar rá lehet kattanni, rendkívül kellemesek a pályák, a kihívások, egyedül a megvalósítás hagy maga után némi kívánnivalót, de összességében érdemes tenni vele egy próbát, hiszen a belső nézetes ügyességi mobiljátékok műfajában egészen egyedi élményeket kínál.

A Glitch Dash elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

zsenikém

6 éve, 8 hónapja és 4 napja

Kár hogy ilyen lehúzós, pedig kipróbáltam volna. Így nem fogom.

válasz erre

Mendez

6 éve, 8 hónapja és 5 napja

Nálam az ilyen erőszakosan reklámmutogató játékok az első percben elvéreznek. Legyen akkor 699 Ft és annyi, de ne kötelezzenek már arra hogy nézegessem a ****okat. Kuka.

válasz erre

ferencziakos

6 éve, 8 hónapja és 5 napja

Látványos, szép, tetszik. Több ilyen igényesen elkészített játék kéne.

válasz erre