Golf Blitz játékteszt

2019. május 12.
59.4831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Már megmondani sem tudnánk, hogy hányszor és hányféleképpen dolgozták fel korábban a golfjátékok stílusát, de az általunk csak nokedliknek hívott Noodlecake Studios munkatársai most egy egészen sajátos formában dolgozták fel ezt a hazánkban is egyre népszerűbbé váló sportot. Ahelyett ugyanis, hogy egy újabb, minden téren a realizmusra építő alkotást valósítottak volna meg, a Golf Blitz cím alatt megjelent újdonságuk egy kifejezetten a közösségi élményre fókuszáló alkotás lett.


Hogy miként valósították meg mindezt? Rendkívül egyedi formában, de a legfontosabb, hogy semmiképpen sem a realizmusra helyezve a hangsúlyt. Bár a fizika terén meglepően jól teljesít a játék, azonban a grafika tekintetében például köze sincs a dolognak a valószerűséghez, inkább azt a célt szolgálja, hogy golfozós alapokra építve olyan többjátékos élményekben legyen részünk, amit sehol máshol nem kaphatunk meg. Ebben pedig szemernyi túlzás sincs!

Golf Blitz játékteszt - 2. kép

Olyannyira nem, hogy a Golf Blitz a mi szemünkben az utóbbi évek egyik legjobb multis ügyességi játéka lett, mely a halálosan egyszerű alapkoncepció ellenére olyan élményekkel kecsegtet, hogy azt bárhol és bármikor nagyon szívesen átéljük újra és újra. Az alkotás lényege ugyanis, hogy a rendszerint nyakatekert, kizárólag oldalnézetben látható pályára odaállítanak négy játékost, akik azért küzdenek majd, hogy labdájuk a legelőbb eljusson a lyukba.

Ez azonban korántsem lesz olyan egyszerű feladat, és messze nem azért, mert a pályák mindegyike nagyon trükkös - bár ez is hozzájárul azért a nehézséghez -, sokkal inkább az, hogy a négy játékos gyakran még egymással is csúnyán kitolhat, ha úgy sikerül időzíteniük. Mert a saját labdák ütögetése nem intuíció szerint, hanem körökre osztott formában történik, de érdekes megoldással, hiszen az adott kör mindenkire vonatkozik, de hogy azon belül mikor ütünk bele a labdába, az csak rajtunk áll.

Golf Blitz játékteszt - 3. kép

A sebesség és a tempó tehát ezen a téren csak részben taktikai elem, hiszen maximum azzal trükközhetünk, hogy a jó időben elütött labdákkal kisüssük a másik golflabdáját, noha ehhez olyan szinten kell már ismerni a játékot, hogy a többiek előtt egy lépéssel járjunk. Maga a labda ütögetése egyébiránt szokványos rendszerrel történik, láthatjuk folyamatosan a golyó leendő röppályáját, a lyuk közelében viszont már csak az irányt és az ütés erősségét szabályozhatjuk, semmi mást.

Mindezen felül a Golf Blitz pályáin még különféle powerupokat is alkalmazhatunk, ami tovább növeli a trükközés lehetőségét. Ennek megfelelően tudunk pontosabb vagy gyorsabb labdákban is gondolkozni, miközben minden mérkőzés több körön és pályán keresztül zajlik, tehát lehetőség van a bosszúra, a másikkal való kitolásra, vagy éppen arra, hogy utolsókból az elsőkké váljunk, egyszóval az egész igazi közösségi élményt ad.

Golf Blitz játékteszt - 4. kép

Alighanem ez az, ami a Golf Blitz-et igazán különlegessé teszi, hiszen az egész olyan klasszikusokra emlékeztet minket, mint a legendás Worms, csak itt nem kukacokkal kell egymást pusztítani, hanem a golfozás élményeit emelhetjük egy egészen magas szintre. Mindenkinek erősen ajánlott, nagyon könnyű megszeretni!

A Golf Blitz elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

ferencziakos

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Kis gagyi, de nekem tetszik.

válasz erre

Tommy

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

A közösségi fíling miatt érdekes lehet, amúgy felejthetőnek tűnik nagyon.

válasz erre