Golf King: World Tour játékteszt

2019. november 29.
71.9301
Kifejezetten sok minőségi golfjáték jelenik meg mostanában mobilokra, ami igencsak üdvözölendő hír azok számára, akik kedvelik a kérdéses sportot, illetve magát a zsánert. Az elmúlt néhány évben ugyanis egy kicsit zsákutcába ért ez a műfaj, különösen annak fényében, hogy a golfjátékok gyakorlatilag egyidősek a mobiljátékokkal, lévén annak idején az elsők között bukkantak fel a különféle kvalitású és megközelítésű alkotások.


A Golf King: World Tour alkotói pedig most egy újabb szintre akarták hozni a virtuális golfozás élményét, aminek apropójából úgy határoztak, hogy van már elég szimulátoros és egyjátékos megközelítésű alkotás, ők most az árkád élményekre, valamint a PvP mókára szeretnék helyezni a hangsúlyt. Így született meg a Pnix Games legújabb műve, ami a más unalomig ismert koncepció ellenére is nagyon kellemes élményeket adott nekünk.

Golf King: World Tour játékteszt - 2. kép

Olyannyira, hogy a Golf King: World Tour az utóbbi évek egyik legtöbbet játszott mobiljátéka lett itt a szerkesztőségben, aminek az oka leginkább az, hogy az eddigi legjobb lett, mely képes volt a párbajszerű golfozást kellemes élményekkel társítani. Merthogy itt nincsenek világbajnokságok, sem egyjátékos bohóckodás: minden egyes esetben egy hús-vér ellenféllel szemben kell próbára tennünk tudásunkat, akihez nem ritkán nevet és arcot is rendelhetünk, hogy édesebb legyen a káröröm.

Merthogy nincs is jobb érzés ellátni a baját egy kis taknyos amerikai tinédzsernek, akinek látszólag sok-sok pénzt adott anyuci azért, hogy menő ruhákat vásároljon magának az in-game boltban, de ugyebár golftudást, jó reflexeket és egyebeket már nem lehet ott venni, hiába költünk el töménytelen mennyiségű pénzt. A Golf King: World Tour keretein belül ugyanis egy kifejezetten árkád megközelítésű, ugyanakkor az ügyességünkre kimagaslóan alapozó játékélmény épült, melyben körökre osztottan zajlanak majd a küzdelmek.

Golf King: World Tour játékteszt - 3. kép

A játékmenetről azt kell tudni, hogy minden körben két részből áll az ütésünk. Először is stratégiai nézetből meg kell határoznunk a lövés irányát és várható távolságát - a szélirány és egyebek figyelembe vételével -, majd ha ezt beállítottuk, a kamera ráközelít a golfozóra, és elindul egy mini-játék, aminek részeként meg kell várnunk az ideális pillanatot, majd megbikáznunk a labdát, hogy a lehető legtávolabb menjen.

Amint a labda a lyuk közelébe ér, változik a mini-játék is, ezáltal egy sokkal érzékenyebb megoldást kapunk, aminek részeként finomabban kell eltalálni a golyót. A játékmenet kiegyensúlyozott, pergős, nagyszerűen működik a PvP - akkor is, ha a másik esetleg a kilépés mellett dönt -, miközben játszhatunk pénzben, rengeteg fejlesztést eszközölhetünk, megannyi extrát vásárolhatunk golfozónkra, vagyis minden a helyén van egy jó mókához.

Golf King: World Tour játékteszt - 4. kép

Összességében tehát kijelenthetjük, hogy a Golf King: World Tour egy kiváló golfjáték lett a sorban, ami nemcsak nagyszerű tartalmat kínál nekünk, de mindemellett az élmény tekintetében egyaránt ott van a szeren, sőt mi több, a megjelenés, a grafika tekintetében sem hagy cserben minket. Ha egy jó golfjátékot tolnál másokkal, akkor ezt az alkotást neked találták ki.

A Golf King: World Tour elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

fonemaker

6 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ez egy próbára jó lesz nálam is!

válasz erre

peter97

6 hónapja, 1 hete és 3 napja

Milyen sok golf játék jön mostanában...

válasz erre

Tommy

6 hónapja, 1 hete és 4 napja

Egy próbára jó lesz nálam is.

válasz erre

SamsungFan

6 hónapja, 1 hete és 4 napja

Már pattintom is lefelé!

válasz erre

Ronalddo

6 hónapja, 1 hete és 4 napja

Én azt hittem, nagyon **** lesz! De akkor kipróbálom én is.

válasz erre