Golf Skies játékteszt

2020. október 02.
54.7611
A golfozás élményét rengeteg mobiljáték feldolgozta már ilyen-olyan módon. Idén kifejezetten gazdag volt a kínálat ezen a téren, és legnagyobb örömünkre bőséggel voltak alkotások, melyek nem a szokványos oldalról közelítették meg a műfajt, éppen ellenkezőleg, megpróbáltak valami különlegességet belecsempészni a dologba. Ezt a sort erősíti a Golf Skies címre keresztelt alkotás is, mely a Starpolygon alkotásaként garantáltan olyan oldalról prezentálja nekünk ezt az élményt, amilyenben korábban még soha nem volt részünk.


Merthogy a realista golfozás már nem téma a mobiljátékok világában, ha viszont egy kis ügyeskedésre vágyunk a golyóterelgetés közben, méghozzá rendhagyó, valóban semmihez sem fogható formában, akkor már nehéz lesz megfelelő alkotást találnunk magunknak. A Golf Skies azonban beilleszthető a sorba, hiszen ennyire rendhagyóan talán még soha és senki sem közelítette meg a golfozás élményét. Lássuk, hogy mivel tudta kivívni tiszteletünket a végeredmény!

Golf Skies játékteszt - 2. kép

Kezdjük ott, hogy a Golf Skies valójában egy 2D-s ügyességi játék, melyben a golf inkább csak egyfajta körítésként van jelen, mondhatni magyarázatként arra vonatkozóan, hogy miért kell egy fehér labdát ütögetnünk és eljuttatnunk a zászlós lyukba. Merthogy itt ez lesz a cél, csakhogy labdáinkat közben szó szerint bolygóról-bolygóra terelgethetjük majd, ügyelve a gravitációs terekre, illetve az egyéb nehezítésekre, hiszen itt pályáról-pályára újabb feladatok várnak ránk.

A Golf Skies-ban ugyanis nem elég, hogy kilőjük a semmibe a labdát, közben lehetőségünk nyílik majd például érméket gyűjtögetni, sőt ide-oda irányítani egy bizonyos határon belül a golyót, miközben az egyes planéták képesek magukhoz vonzani őket. Ez rendkívül fontos taktikai elem, hiszen egy lendülettel nem tudunk majd soha elérni a lyukig, így folyamatosan landolnunk kell labdánkkal, és ismét nekiiramodni az újabb sárgolyóknak, miközben egyre nehezebb dolgunk lesz.

Golf Skies játékteszt - 3. kép

Ennek megfelelően egy halom akadály vár ránk. A planéták vizeiben például nem szabad landolnunk, a fák lombjai szintén megnehezítik a továbbjutást, de közben egy pillanatig sem kell aggodalmaskodnunk vagy idegeskednünk, hiszen itt az egész élmény arra van kiélezve, hogy elmerülhessünk, relaxálhassunk vele, ennek megfelelően annyiszor próbálkozunk majd, ahányszor csak szeretnénk.

Mindemellett pedig a játékmenetet rengeteg power-up dobja fel, így kapunk majd például mágneseket, melyek labdánkhoz vonzzák a különféle tallérokat, miközben golyóinkat szintén fejleszthetjük, szóval van egy kellemesen felépített és folyamatos felfelé törekvés, ami még vonzóbbá teszi a kellemesen rajzfilmes grafikai körítéssel megáldott alkotást.

Golf Skies játékteszt - 4. kép

Soha korábban nem láttunk még hasonló megközelítésű golfjátékot, de a Golf Skies kifejezetten kedvünkre való lett. Talán nem is neveznénk igazi golfjátéknak, inkább egy oldalnézetes ügyességi játéknak, melynek az alapját ez a sport adja, de összességében inkább a kellemes kikapcsolódásról van itt szó és nem a golfozás örömeiről, de éppen ezért szerethető annyira a végeredmény, hiszen nem egy tucattermék.

A Golf Skies elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

zsenikém

3 hete és 4 napja

Engem nem igazán győzött meg...

válasz erre

peter97

3 hete és 5 napja

Kell ilyen is nah.

válasz erre

Ronalddo

3 hete és 5 napja

Ötletes, annak ellenére hogy rég bevált recept. De golffal igen jópofa.

válasz erre