Grand Mountain Adventure játékteszt

2019. március 27.
60.9591
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Volt idő, amikor túlzás nélkül tele volt a padlás a legkülönfélébb síelős mobiljátékokkal, a platformon ugyanis egy időben nagyon felkapták a stílust, majd ahogyan minden trendhullám, úgy ez is szép lassan lecsengett. Sőt mi több, az iparág átesett a ló másik oldalára, hiszen mint amikor hirtelen elzárják a csapot, olyan gyorsan maradtunk mi is jó síelős játékok nélkül. Mostanáig!


Merthogy a svéd Toppluva fejlesztői úgy gondolták, hogy odafent északon éppen elég havat láttak már ahhoz, hogy össze tudjanak hozni egy minden téren újító síelős mobiljátékot, mely nem a szokásos oldalnézetes vagy hátsónézetes szabványokat követi, hanem rendhagyó módon izometrikus felső nézetből kínál nekünk elragadó kalandokat. Pontosabban inkább sítúrákat és síeléshez kapcsolódó kihívásokat, hiszen a Grand Mountain Adventure címet kapott legújabb művük csak és kizárólag erről szól majd.

Grand Mountain Adventure játékteszt - 2. kép

Ez pedig nem baj, nem negatívum, éppen ellenkezőleg, túlzás nélkül imádjuk, hogy ilyen újító megközelítéssel álltak hozzá a témához, hiszen ilyen szemszögből korábban talán még soha nem láthattunk síelős mobiljátékokat. Pláne ilyen prezentáció társaságában, merthogy a végeredmény nemcsak élvezetes, hanem látványos is lett egyben, már amennyiben egy hóval borított táj látványos tud lenni, de a kitüremkedő sziklák, a fák, a hóban megmaradó sínyom egyszerűen hatással volt ránk.

Ez pedig alapvetően az egész játékmenetről elmondható, noha érdemes egy kis negatívummal indítani sztorinkat, merthogy a Grand Mountain Adventure helyenként elég logikátlannak nevezhető, nehéz követni, hogy mikor és mit akar tőlünk a játék, így sok esetben csak esünk-kelünk a pályák között, míg többnyire véletlenül rátalálunk egy sífelvonóra, ami egy olyan helyre nem visz el, ahol korábban még nem voltunk. Ha ez megtörtént, akkor érkezik a Grand Mountain Adventure legizgalmasabb része!

Grand Mountain Adventure játékteszt - 3. kép

Ez pedig nem lesz más, mint a lesiklás, ami gyakorlatilag nem találja fel a spanyol viaszt, de a kellemes prezentáció miatt mégis egészen élvezetesre sikeredett. Ennek az oka a könnyed irányításban keresendő, lévén egy kétujjas rendszert álmodtak meg a fejlesztők, aminek részeként ide-oda kell csapkodnunk a síbotunkkal azért, hogy minél gyorsabban haladjunk, miközben ezekkel tudjuk majd a pályán is tartani magunkat, illetve kanyarodni, akárcsak a valóságban.

Ez a realista megoldás meglepően kényelmes, hovatovább igencsak jól működik, ezen felül pedig rengeteg extra lehetőséggel kecsegtet, mint a kitérések - például lavinák előtt - vagy az ugrások, ha éppen nem kijelölt pályán, hanem valami vad szakaszon csúsznánk. A cél egyébiránt minden pályán a lehető legjobb idő teljesítése, amit utána bármikor újra megpróbálhatunk és megdönthetünk, miközben akár másokkal is összemérhetjük a tudásunkat.

Grand Mountain Adventure játékteszt - 4. kép

A Grand Mountain Adventure egy meglepően kellemes síelős mobiljáték lett mind a prezentáció, mind a játékmenet tekintetében. idejét sem tudjuk már annak, hogy mikor élveztünk utoljára ennyire egy téli sportra fókuszáló alkotást, de amennyiben téged is érdekel a téma, ezáltal szeretsz síelni, és nem zavar a különc perspektíva, itt garantáltan megtalálod a számításaidat.

A Grand Mountain Adventure elérhető itt: Google Play
6 hozzászólás

ferencziakos

5 éve, 5 hónapja és 4 napja

Egy próbát mindenképpen megér, beletolok pár órát, aztán meglátjuk.

válasz erre

fonemaker

5 éve, 5 hónapja és 5 napja

Nekem nagyon bejön, rohadt jó game.

válasz erre

Mendez

5 éve, 5 hónapja és 5 napja

Érdekes, hogy egy ilyen egyszerű játékmenetben is tudtak újítani. Már csak ezért is érdemes kipróbálni. mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 5 hónapja és 5 napja

NAgyon más, mint a többi hasonló játék, tetszik!

válasz erre

Direktor

5 éve, 5 hónapja és 5 napja

Ez nagyon tetszik! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 5 hónapja és 7 napja

Kicsit olyan snassz a játék.

válasz erre