Gunstar Heroes Classic játékteszt

2018. január 05.
38.5971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Elképesztő ütemben szórja ki egykori klasszikusait mobiljátékos formában a Sega, így lassan már követhetetlen lesz, hogy melyek azok a játékok, amelyek megjelentek már a Sega Forever részeként, illetve még erre várnak. Öröm az ürömben, hogy az egykoron szebb napokat is megélt kiadó nemcsak a legnagyobb sikercímek esetében gondoskodik a mobiljátékos portról, hanem a kisebb, mondhatni feledésbe merült alkotásokat is feltámasztja.


Ilyen lett most a Gunstar Heroes Classic is, ami annak idején Sega Genesis-en sokaknak okozott kellemes élményeket az 1993-as megjelenésekor, noha az évek során bekerült a PS2-es Gunstar Heroes: Treasure Box Collection-be, sőt Wii-re, 3DS-re, Xbox 360-ra és PS3-ra is megjelent a klasszikusok között, egyszóval a Sega azért igyekezett minden lehetőséget megragadni arra, hogy ez a nagyszerű alkotás ne merüljön feledésbe.

Gunstar Heroes Classic játékteszt - 2. kép

Merthogy a Gunstar Heroes Classic a maga idejében egy nagyszerű, majdhogynem zseniális videojáték volt, és egyedül a Sega bénázásának köszönhető, hogy nem emlegetjük ma egy lapon olyan nevekkel, mint például a Sonic vagy a Golden Axe. Állításunkat bizonyítja, hogy a Metacritic-en mindmáig 96 százalékos átlagon áll az értékelése, amit a mai játékok is megirigyelnének.

Hogy mivel tudta anno kiérdemelni ezt a pozitív fogadtatást egy run and gun lövölde, amiből kis túlzással túltermelés volt a kilencvenes évek első felében? Leginkább azzal, hogy a játék az akkori viszonyokhoz mérten igazán csinos megjelenéssel rendelkezett, kellemes koncepciót vonultatott fel, tartogatott egy nagyszerű kooperatív módot, és olyan változatosságot kínált a játékmenet terén, amit a műfajban addig még senki.

Gunstar Heroes Classic játékteszt - 3. kép

A játékban például nemcsak több pálya állt a rendelkezésünkre - hol oldalra, hol felfelé és lefelé scrollozós formában -, hanem hősünket eltérő képességekkel is pályára állíthattuk, és mindezt természetesen a most mobiljátékos formában megjelent Gunstar Heroes Classic is tudja, illetve átörökítette, hovatovább a Sega Forever részeként megjelent alkotások mintájára megkapott minden olyan extrát, ami a kor követelményeihez szükséges.

Érintőképernyőhöz igazított, a klasszikus kontrollereket idéző irányítás, automata célzás, szabad mentési rendszer, ranglisták, HUD kompatibilis kontrollerek támogatása, sőt mi több, még ingyen letölthetőség is vár ránk, amiért persze el kell viselnünk pár reklámot - a reklámmentesítés pedig pénzbe kerül -, de ez szerény kompromisszum a nagy egész tekintetében.

Gunstar Heroes Classic játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve ismét hálásak lehetünk a Sega csapatának, hiszen a Gunstar Heroes Classic nélkül igazán szegények lennénk most, lévén egy olyan klasszikus tért vissza közénk mobiljátékos köntösben, ami soha nem kaphatta meg a megfelelő figyelmet és elismerést - legfeljebb a szakma részéről -, most azonban végre egy egészen új rajongói kör is megismerkedhet vele. Nyomás letölteni!

A Gunstar Heroes Classic elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

peter97

1 éve, 5 hónapja és 26 napja

Imádom a retrót, már szedem is.

válasz erre

Bencus86

1 éve, 5 hónapja és 26 napja

Wow, ez durva jó! Ebben is nagyon erőszakos (egész képernyős, sokszor felugrálós) a reklám, vagy elviselhető?

válasz erre