Ha rajtunk múlna, ilyen lenne álmaink Star Wars mobiljátéka

2020. november 22.
30.3311
Bár az elmúlt években több mobiljáték is érkezett, ami a legendás Star Wars univerzumon alapult, azonban őszintén szólva egyik sem hagyott bennünk olyan maradandó élményeket, mint annak idején a KOTOR vagy éppen a Star Wars: Squadrons a közelmúltból. Ennek az oka alighanem az, hogy a többség vagy egyszerű match-3 puzzler volt, vagy valami más tucattermék, miközben mi prémium minőséget szerettünk volna a kis képernyőn is. Hogy álmunk valóra válik-e valaha?


Egyszer majd biztosan, de mostanság aligha van erre bármi reális esély, legalábbis addig biztosan nem, amíg nem hódítanak nagyobb teret maguknak a nagyobb költségvetésű mobiljátékok, azonban a napokban történt valami, ami egy kicsit beindította a fantáziánkat. Történt ugyanis, hogy a Zynga csapata a hírek szerint egy Star Wars mobiljáték fejlesztésébe kezdett, amiből akár még bármi lehet, éppen ezért elképzeltük, hogy ha rajtunk múlna, akkor milyen lenne álmaink Star Wars mobiljátéka.

Nagyot szólna a története

Ez a mi értelmezésünkben annyit jelent, hogy nem valamelyik Star Wars filmet kellene újra átélnünk benne, nem az ismert csatákról, eseményekről és egyebekről szólna, hanem egy teljesen új élményt adna nekünk, ezáltal egy jó íróra lenne szükség hozzá, hogy kiegészítse valamelyik vonalat. Az majdnem mindegy, hogy a filmek előtt, alatt vagy után játszódna a sztori, a lényeg az, hogy valami teljesen egyedi cselekményt kapjunk, amit már csak ezért is érdemes átélnie a rajongóknak.

Ha rajtunk múlna, ilyen lenne álmaink Star Wars mobiljátéka - 2. kép

Persze azért kapcsolódási pontokra szükségünk lenne, mi szívesen látnánk benne azért ismert szereplőket, helyszíneket vagy járműveket, csak érintőlegesen, hogy tudjuk, mikor és hol járunk éppen, és legyen egy kis adrenalinlöketünk a felismeréstől, hogy egy nagy kaland során éppen belecsöppenünk például Han Solo valamelyik üldözésébe, esetleg bejárhatjuk egy olyan csata helyszínét, ahol korábban emlékezetes jelenetek zajlottak.

A hangulatra nagyon odafigyelnénk

A Star Wars-sorozatnak nagyon jelentős sajátossága a hangulat, az atmoszféra. Sci-fi alkotásról van szó ugyan, de ha létezik fogyasztható és családbarát sci-fi, akkor ez az. Csodaszép tájak, hihetetlen, de mégis valóságosnak tűnő dolgok, különleges lények, fénykardok, jedik, űrhajók és idegen civilizációk kellenének ahhoz, hogy egy Star Wars mobiljátékot nagyon szeretni tudjunk. Ezen a téren azért Lucas szakértelme nem ártana, de mivel őt szinte esélytelen bevonni a munkába, ezért inkább olyan tervezőkre lenne szükség, akik képesek voltak kitűnően átvenni egy videojátékban a Csillagok háborúja univerzumának sajátosságait.

A játékmenet egyszerre lenne akcióban dús és taktikus

Persze az sem lenne mindegy álmaink Star Wars mobiljátékában, hogy milyen lenne a játékmenet! Erről azért elég alapos elképzelésünk van, és ha össze kéne foglalnunk röviden, akkor a KOTOR jelentené az alapot a világábrázolás tekintetében, a küzdelmeket a Forced Unleashed vonalán tudnánk elképzelni, de az egészet átszőné egy erőteljes taktikus megközelítés is, miközben természetesen az űrhajók és egyéb járművek, valamint a velük való harc sem hiányozna a sorból.

Ha rajtunk múlna, ilyen lenne álmaink Star Wars mobiljátéka - 3. kép

Az univerzum egy ritkán látott bolygója adhatná például az egésznek a hátteret, egyfajta ömlesztő tégely, ahol minden frakció képviseltetné magát, miközben hősünk egy jediképességekkel megáldott ember lenne, aki apránként sajátítaná el képességeit.

Lenne lézerkardozás, de lőfegyverekkel is hadakozhatnánk, építhetnénk vagy vásárolhatnánk hajókat, lennének fejlesztéseink, a küzdelmek pedig a látványosság és folyamatosság érdekében az érintőképernyő miatt részben automatizált elemekre épülnének, de rengeteg kombóval, fegyverrel és folyamatos frissességgel. Álom, édes álom, tudjuk...

Neked milyen lenne az igazi Star Wars mobiljáték?
6 hozzászólás

ferencziakos

5 napja és 4 órája

Igazi álomjáték!

válasz erre

SamsungFan

5 napja és 22 órája

Jöhet, ezt így egyben meg is rendeltem akkor.

válasz erre

Direktor

6 napja és 1 órája

Megvéve!

válasz erre

Bencus86

6 napja és 17 órája

Tényleg álomjáték lenne.

válasz erre

fonemaker

6 napja és 22 órája

Nekem a KOTOR önmagában tökéletes.

válasz erre

peter97

6 napja és 22 órája

Szívemből szóltatok!

válasz erre