HardBall játékteszt

2019. május 22.
59.2131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az elmúlt hónapokban kifejezetten sikeresek voltak azok a mobiljátékok, melyek arra lettek kiélezve, hogy valamilyen objektumokat tologathattunk bennük azért, hogy megoldjuk a legkülönfélébb feladványokat és fejtörőket. Nem véletlen ennek tudatában, hogy a HardBall címmel a napokban megjelent alkotást annyira vártuk, hiszen egyszerű alapja ellenére egy igazán kellemes végeredmény született.
Advertisement


Még ha különlegesnek nem mondanánk az egészet, hiszen a HardBall nem igazán kínál nekünk mást, pusztán annak az élményét, hogy egy csinos kis labdát az adott pályán úgy tologassunk ide-oda, hogy az végül a kosárban landoljon. Mondhatjuk tehát, hogy a kosárlabdázás fogalmát találták fel újra a készítők, de azért messze nem ennyire egyszerű a helyzet, hiszen ahogy lenni szokott, van egy kis csavar a dologban.

HardBall játékteszt - 2. kép

Pontosabban nem is olyan kicsit, hiszen a HardBall dacára az unalomig ismert alapoknak, képes volt arra, hogy különleges megoldásokkal dobja fel ezt a tologatós élményt. Az egyik trükk például rögtön az, hogy amerre megmozdítjuk a labdát, a kosár is arrafelé indul majd el a pályán, tehát alaposan át kell majd gondolnunk, hogy pontosan melyik irányban, vagy milyen formában mozogjunk ahhoz, hogy sikerélményünk legyen.

Ami azonban még tovább nehezítheti a helyzetünket, az nem más, minthogy a HardBall keretein belül még a pályák is egészen trükkösek lettek. Van belőlük egyébiránt rengeteg, vagy 400 kombinációt hoztak össze a készítők - ami hihetetlen mennyiség az egyszerű alapok ismeretében -, de mindegyik képes valami apró újítással levenni minket a lábunkról, hiszen minden helyszínnek meglesz a maga logikája.

HardBall játékteszt - 3. kép

Merthogy a HardBall lényege a logikus gondolkodásban keresendő, és bár talán elsőre nem tűnik észveszejtőnek az, amit az alkotás kínál nekünk, még nehéznek se, azonban a gyakorlatban elég szépen meg tud izzasztani minket - már amennyiben a jó értékelésre törekszünk. Merthogy a három csillagot csak akkor kapjuk meg, ha teljesítjük a szűkös lépésszámot, ami minden esetben csak tökéletes logikával teljesíthető.

Ez pedig ebben a formában egészen idegőrlő tud lenni, hiszen komótos tologatással is tovább lehet jutni, csak nem kapunk érte olyan szép elismeréseket. Emiatt az alkotás újrajátszhatósági faktora is egészen magas lett, hiszen érdemes először csak ráérezni a pályák ízére, majd utána nyomni az eredményeket, melyek kapcsán még egy globális ranglista is jól megnehezítheti a dolgunkat.

HardBall játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve tehát elmondhatjuk, hogy a HardBall egy igazán kellemes kis logikai játék lett a sorban, ami nagyon szigorúan pontoz ugyan, de nagyszerűsége éppen az egyszerűségében keresendő. Ha hozzávesszük, hogy ingyen letölthető, és reklámokkal sincs televágva, pláne jó döntés lehet!

A HardBall elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

SamsungFan

5 éve, 2 hónapja és 26 napja

Időtöltésnek jó lesz ez.

válasz erre

Mendez

5 éve, 2 hónapja és 26 napja

Tipikus pár percre jó játék. Érdemes feltenni szerintem is.

válasz erre

ferencziakos

5 éve, 2 hónapja és 26 napja

Őszintén nem hittem volna, hogy jó játék lesz. röhögő smiley

válasz erre