Harry Potter: Puzzles & Spells játékteszt

2020. október 01.
54.7151
A match-3 puzzlerek kapcsán bizonyára már jól ismeritek a véleményünket, hiszen olvasóink többségéhez hasonlóan a hócipőnk tele van ezzel a műfajjal, de nem feltétlenül azért, mert rossz lenne, sokkal inkább azért, mert manapság boldog-boldogtalan match-3 puzzlereket készít, legyen szó akár egy ismert filmről, akár egy nagyobb franchise feldolgozásáról, holott ezen a téren sokkal kreatívabban is hozzáfoghatnának a készítők a munkához. Valahol ezzel a keserédes szájízzel álltunk neki a Harry Potter: Puzzles & Spells tesztelésének is!


Egyetlen reményünk az volt, hogy a Zynga csapata állt a projekt mögött, akikről köztudott, hogy értenek a match-3 puzzlerekhez, lévén nem egy ilyen alkotást vittek már sikerre, és ha a Harry Potter csodálatos univerzumát ötvözik minőségi szemléletmódjukkal, akkor abból akár még valami jó dolog is kisülhet. Szerencsére optimizmusunk ezúttal nagyon bejött, hiszen a Harry Potter: Puzzles & Spells kifejezetten kellemesre sikerült, magunk is meglepődtünk rajta, mennyire élveztük a stúdió legújabb művét.

Harry Potter: Puzzles & Spells játékteszt - 2. kép

Ennek az oka pedig közel sem az, hogy éppen jó pillanatunkban kapott el minket a Harry Potter: Puzzles & Spells, éppen ellenkezőleg, a Zynga műve azért áll közel a szívünkhöz, mert úgy sikerült átültetniük a műfajba a népszerű franchise-t, hogy az valóban minden pályán illeszkedik a filmekben látottakkal - direkt nem könyveket mondunk, mert a filmes világ fizimiskáit és szemléletmódját alkalmazták -, tehát nem céltalan gyémánttologatás van itt, hanem sokkal több annál.

Nekünk kell például beerőszakolni rögtön Harry mostohaszüleinek ajtaján a Roxfortból érkező leveleket az első pályákon, hogy aztán a kilenc és háromnegyedik vágánynál gyűjtögessük a jegyeket ahhoz, hogy Harry és Ron ne késse le a vonatot. Csupa-csupa jól ismert pillanat vár ránk, melyek mindegyikét ismerhetjük a filmekből, ezáltal interaktív formában vehetünk részt az emlékezetes jelenetek felgöngyölítésében, miközben az egészet kellemes hátterek és jól ismert arcok, karakterek tesznek igazán teljessé.

Harry Potter: Puzzles & Spells játékteszt - 3. kép

Persze közel sem csak a Harry Potter-körítés miatt szeretjük az alkotást, hanem azért is, mert a varázslást nagyon kellemesen beleszőtték a match- 3 puzzleres élménybe. Persze nagy meglepetésekre azért nem számítunk, rengeteg más helyen is találkoztunk már hasonlóval, csakhogy míg ott nem volt indokolt a varázsolgatás, addig itt természetesen abszolút alátámasztott, hiszen a világ legismertebb varázslótanoncának sztorijáról van szó.

Nyilván mondhatnánk, hogy a pályák önismétlődőek, hogy sok az újrahasznosítás, hogy kevés az igazán egyedi dolog, de aki kedveli a Harry Potter világát, a match-3 elemeket, a fejleszthető, már-már szerepjátékos megoldásokat, és szívesen újraélni a filmek bizonyos jeleneteit, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a Harry Potter: Puzzles & Spells nagy kedvencünkké válik. Nem azért, mert jobb vagy másabb, mint a többi, egyszerűen csak azért, mert a körítés, a koncepció lényegesen jobb, kidolgozottabb és ismertebb.

Harry Potter: Puzzles & Spells játékteszt - 4. kép

A Harry Potter: Puzzles & Spells tehát kifejezetten kellemes élmény, folyamatosan kínálja nekünk az újabb tartalmakat, a feloldható tartalmakat, a fejleszthető varázslatokat, miközben visszaköszönnek a filmvásznon látott pillanatok. Ha kedvelted valaha, vagy éppen még mindig kedveled J.K. Rowling nagyszerű fantáziavilágát, ezt a játékot egyszerű élménye ellenére is meg kell ismerned!

A Harry Potter: Puzzles & Spells elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

ferencziakos

3 hete és 4 napja

Leköti az embert de csak egy ideig, utána unalmas lesz, tucatjáték sajnos. Ez az én véleményem.

válasz erre

peter97

3 hete és 6 napja

A hangulatot fura mód tényleg hozza. De már nagyon unom hogy csak ilyen játékokat adnak ki mostanában filmekhez.

válasz erre

SamsungFan

3 hete és 6 napja

Hát nálam ez nem jött be.

válasz erre

Ronalddo

3 hete és 6 napja

Azt hittem nagyon le lesz húzva de épp ellenkezőleg! Nagyon meglepődtem.

válasz erre