Hasznos ajándékötletek mobiljátékosoknak 2019 karácsonyára

2019. december 15.
66.2061
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Vészesen közeleg a karácsony, ezáltal alig néhány napunk maradt arra, hogy ajándékot találjunk szeretteinknek. A fogyasztói társadalom egyik nagy hátránya, hogy sajnálatos módon egyre nehezebben lehet ajándékot venni másoknak abban a kategóriában, ami még megfizethető, tehát vagy túlzottan a zsebünkbe kell nyúlni, vagy meg kell elégednünk valami használhatatlan csekélységgel. Különösen nagy nehézségek elébe nézünk, ha egy mobiljátékosnak akarunk ajándékot vásárolni!


Sokaknak ugyanis fogalmuk sincs arról, hogy mit lehet venni egy mobilgamer számára, hiszen van telefonja, ergo mindene adott ahhoz, hogy játszhasson. Bár ez valamilyen szinten helytálló kijelentés, azonban közel sem fedi teljesen a valóságot, hiszen egy mobiljátékos számára is vásárolhatunk olyan ajándékot, ami nem kerül egy vagyonba, de mégis rendkívül hasznos, sőt új lehetőségek sokaságát nyitja meg előtte. Hogy melyek ezek?

VR headset

A VR headset az egyik legjobb ajándék lehet egy mobiljátékos számára, különösen abban az esetben, ha érdeklődik is a kérdéses technológia iránt. Egy jobb minőségű mobilos VR ugyanis már 10-15 ezer forint körül megvásárolható, noha ezek semmiféle különleges dolgot nem tartalmaznak egy-egy speciális lencse kivételével, hiszen a tartalmakat valójában a telefon kijelzőjén láthatjuk, tehát a készüléken futnak a játékok.

Azonban maga a kialakítás, a fejpánt és úgy alapvetően az egész élmény egy jobb teljesítményű, giroszkópos okostelefonnal kifejezetten nagyszerű lesz. Ha segítségre van szükséged mobilos VR headset választásához, olvasd el kapcsolódó cikkünket!

Hasznos ajándékötletek mobiljátékosoknak 2019 karácsonyára - 2. kép

Kontroller

Sokan azért nem kedvelik a mobiljátékokat, mert az érintőkijelzőn kell irányítani őket, amihez bizonyos alkotások esetében szinte lehetetlen hozzászokni. Egy külsőnézetes akciójátékot például kifejezetten nehézkes tapicskolással professzionálisan vezérelni. Ilyenkor kiváló alternatíva egy kontroller, melyek között ma már alig pár ezer forintos árkategóriától válogathatunk.

Ha jobb minőségű, Bluetooth-technológián alapuló megoldásokra vágyunk, akkor is alig kell 10 ezer forint fölé emelnünk a tétet, ilyenkor pedig már nemcsak egy szimpla D-Padet meg egy-két gombot, hanem joystickokat is kapunk a pénzünkért cserébe. Nincs az a mobiljátékos, aki ne örülne neki! Ha segítségre van szükséged mobilos kontroller választásához, olvasd el kapcsolódó cikkünket!

Headset

Büszkén állíthatjuk, hogy manapság a fejlesztők egyre nagyobb figyelmet fordítanak a mobiljátékok hangjainak és zenéinek minőségére, azonban főként a belépő szintű okostelefonokon egyenesen borzalmas hallgatni még a jobb minőségű audiót is. Ha tehát örömet akarunk okozni idén karácsonykor egy mobilgamernek, akkor egy jó minőségű headset garantáltan mosolyt csal az arcára. Különösen akkor, ha a kiszemelt gyakran lóg online játékokkal, hiszen a multis mérkőzések során különösen fontos, hogy ezen a téren minden a legnagyobb rendben legyen.

Hasznos ajándékötletek mobiljátékosoknak 2019 karácsonyára - 3. kép

Feltöltőkártya

Egy PC-s vagy konzolos játékosnak igencsak könnyű dolgunk van az ajándékvásárlás kapcsán, hiszen tudunk dobozos játékot venni, amit odatehetünk a fa alá. Egy mobiljátékos esetében azonban egy kicsit nehezebb a helyzet, hiszen nincsenek fizikai adathordozók. Nem kell azonban kétségbe esni, hiszen van alternatíva!

Itthon minden nagyobb mobilszolgáltatónál vásárolható Google Play-en levásárolható feltöltés, iOS App Store-ban pedig ajándékkártyák is beválthatók (külföldön a Google Play-en is, itthon ez jelenleg nem működik), ezzel pedig pedig lehetősége nyílik játékot vásárolni magának. Ilyen esetben legalább biztosan nincs rossz választás!

A másik megoldás ha kiderítjük, milyen játékot szeretne megkapni a kiszemelt, és ajándékként megvehetjük azt neki, ehhez iOS App Store-ban az ajándék ikonra kell klikkelnünk a játékáruházban és már vehetjük is meg a saját kontónkra az ajándékot!

Mindenkinek előre is nagyon Kellemes Ünnepeket és sok mobiljátékot kívánunk!
4 hozzászólás

SamsungFan

4 éve, 7 hónapja és 23 napja

VR engem nagyon nem fogott meg, nem is szeretnék kapni (sem), de a feltöltés nekem új infó volt, pinkeknél rá is kérdeztem és tényleg van! mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

4 éve, 7 hónapja és 23 napja

Egy jó headset nagyon fontos bizony, ebben egyetértek.

válasz erre

Bencus86

4 éve, 7 hónapja és 24 napja

VR-nak mondjuk biztos sokan örülnének, én nagyon utálom. röhögő smiley

válasz erre

ferencziakos

4 éve, 7 hónapja és 24 napja

Na ezt meg is osztom édesanyámmal. röhögő smiley

válasz erre