Headland játékteszt

2020. december 23.
105.0981
Időről-időre felbukkannak olyan mobiljátékok, melyek gyakorlatilag a semmiből jöttek, mégis elképesztően magas minőséget garantálnak, miközben olyan élményt kínálni, ami mobilokon nem feltétlenül gyakori, pláne nem ilyen minőségben. Illetve pláne nem egy olyan csapattól, akik eddig kis túlzással még alig tettek le valamit is az asztalra. Persze a Northplay mögött akad már néhány mobiljáték, de egyik sem az a tipikus, nagy figyelmet érdemlő fajta.


Ez a helyzet azonban most megváltozik a dán csapat kapcsán, hiszen Headland címmel befutott legújabb alkotásuk elképesztően különleges és egyben minőségi élményekkel kecsegtet nekünk, egy kicsit olyan az egész, mintha egy mobilos sajátosságokkal ellátott Diablo-klónt kaptunk volna sok-sok mesés elemmel, gyűjtögetéssel és fejtörőkkel megáldva. Most jól le is lőttük a poént, így fogalmunk sincs, hogy mit írunk még az elkövetkezendő sorokban, de azért megpróbáljuk a lehetetlent.

Headland játékteszt - 2. kép

A Headland sajátossága, hogy van egy kedves kis története. Főszereplője Nor, egy kisfiú, akinek van egy robotja. Vele együtt képes más világokban, csodálatos fantázia univerzumokban kalandozni, csakhogy egy ilyen kaland egyszer kellemetlen fordulatot vesz, konkrétan egy út során a kis bádogembernek ellopják egy nagyon fontos összetevőjét, és ha nem találják meg, akkor Nor örök búcsút vehet barátjától, ezt azonban nem akarja, ezért nekiiramodik, és megküzd bárkivel, aki útját állja.

A kellemes kis sztori mellett kiemelendő a Headland kapcsán a körítés. A játék igazán szuper kis hátteret kapott, egyenesen kellemes, szinte teljesen mesés mindaz, ami az alkotás keretein belül ránk vár, csupa szín, móka és kacagás az egész, még a legkomolyabb és legkomorabb pillanatok is olyan hatást keltenek, mintha egy Disney vagy egy Pixar rajzfilmből vágták volna ki a készítők, egyszóval kedves, kellemes, szagos, ízes az egész.

Headland játékteszt - 3. kép

Hogy a játékmenet milyen élmény? A fentiekben már spoilereztük, de hozzátennénk azért, hogy kifejezetten kellemesnek neveznénk azt is! A Headland olyan, mintha egy ARPG alapokra épülő ügyességi játékról lenne szó, melyben karakterünket szabadon terelgethetjük a pályán, a cél pedig az, hogy legyűrje az ellenfeleket, összegyűjtsön egy vagon különféle extrát, mindezen felül pedig legyűrje az akadályokat, a fejtörőket, melyek hol az ügyességre épülnek, hol arra, hogy elég fényes gömböt és egyéb nyersanyagot összegyűjtsünk.

Röviden üsd-vágd, fedezz fel és fejlődj! Ebben a formában kifejezetten eladható, szuper élményről van szó, amivel kapcsolatban egyedül az irányítást tudnánk felhozni negatívumként, hiszen Nor terelgetése néha egészen béna, ugyanakkor ezen felül csak arra panaszkodhatnánk, hogy a játék nem túl olcsó, áráért cserébe pedig kifejezetten rövid, alig 4-5 óra élményt nyújt.

Headland játékteszt - 4. kép

Ettől elvonatkoztatva azonban a Headland egy kifejezetten kellemes kis élményt nyújt, egészen csinos küllem társaságában, amit garantáltan mindenki gyorsan megkedvelhet, ha szereti a műfajt, illetve úgy általánosságban megtetszik neki a koncepció. Számunkra tökéletes zárást jelentett így az év végére!

A Headland elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mendez

1 hónapja, 5 napja

Egy próbára jó lesz!

válasz erre

Direktor

1 hónapja, 5 napja

Jó hangulatú game, tolom én is!

válasz erre

SamsungFan

1 hónapja, 6 napja

Már szedem is!

válasz erre

fonemaker

1 hónapja, 6 napja

Nagyon királyul néz ki, igen jónak tűnik a hangulata. Nézem is!

válasz erre