Hogyan tartsuk tisztán telefonunkat a nyaralás alatt?

2020. június 28.
22.4591
Bár folyamatosan érkeznek a rémhírek, azért a saját bőrünkön azt tapasztaljuk, hogy lassacskán visszaáll a rend a világban - legalábbis átmenetileg -, így a koronavírus-járvány legyűrését követően lassan megnyílnak a lehetőségek, és elindulhatunk nyaralgatni, akár külföldre, akár belföldre. Persze azért ne feledjük el, hogy az ilyen utak során rendkívül lényeges lesz betartani a legalapvetőbb biztonsági előírásokat!


Különösen igaz ez okostelefonunk esetében is, hiszen ezt jellemzően gyakran a kezünkbe vesszük, sokszor fogdossuk, nyomkodjuk és tapizzuk, éppen ezért elég nehéz kivitelezni, hogy a nyaralás során tiszta maradjon. Azonban közel sem neveznénk lehetetlen feladatnak, az alábbiakban pedig most összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet hozzá segítségül!

Szerezzünk be egy szuper tokot!

Egy jó tok kiváló szolgálatot tehet abban, hogy könnyen tisztíthassuk a telefonunkat, esetleg ne kelljen mindig összefogdosni a kijelzőjét, ha megnéznénk ki keresett, vagy mennyi az idő. Egy szilikon tokra például bátran önthetjük a fertőtlenítőket a nap 24 órájában, a készüléknek nem lesz baja, mindvégig "steril" marad, de a legtöbb okostelefonhoz vannak modellspecifikus tokok, melyek lehetővé teszik, hogy ha elő is vesszük, akkor a készülékhez nem kell hozzáérnünk, ellenben a kijelző egy része aktivizálódik ahhoz, hogy alapvető információkat leolvashassunk.

Hogyan tartsuk tisztán telefonunkat a nyaralás alatt? - 2. kép

Egy okosórával nem kell mindig elővennünk!

Ha eddig halogattuk a vásárlást, most érdemes a nyaralásra beújítani egy okosórát magunknak a telefonunk mellé, méghozzá azért, hogy elsődleges információs vonalként megakadályozza, hogy állandóan elő kelljen vennünk a készülékünket. Androidos okostelefonokhoz már nagyjából 15 ezer forinttól vannak ilyen kütyük, bár az elég jó minőségű és megfelelő tudású okosórák 45-50 ezer forinttól indulnak, melyek a telefonhoz kapcsolódva kezelnek applikációkat, hívásokat, de akár üzeneteket is. Így a telefonunk garantáltan tiszta marad!

Csak akkor szedjük elő, ha tényleg kell!

Igazi Mórickás tanács következik, de érdemes megfogadni: nyaralás alatt most tényleg csak akkor szedjük elő a telefonunkat, ha nagyon kell. Hajlamosak vagyunk ugyanis unalmunkban gyakran percenként kivenni, megtapogatni és visszatenni, esetleg ránézni a Facebookra vagy a Mobilgamerre. Ha nem a szálláson vagyunk, hanem a tömegben, akkor ezt érdemes lehet ilyenkor hanyagolni.

Hogyan tartsuk tisztán telefonunkat a nyaralás alatt? - 3. kép

Fertőtlenítsük a kezünket, mielőtt kézbe vesszük!

Ha mégis problémát okozna a telefon kézbe vételének hanyagolása, akkor legalább gondoskodjunk arról, hogy mindig tiszta, fertőtlenített bőrfelülettel tegyük ezt meg. Magyarul ez annyit jelent, hogy legalább egy kis kézfertőtlenítővel dörgöljük át alaposan a tenyerünket, illetve a kéz azon részeit, melyek találkoznak a telefonnal, hogy a kórokozókat ne vigyük át rá, ezzel garantáljuk a tisztaságot.

A kijelzőt is tisztítsuk rendszeresen!

Persze tökéletes védelem és tisztaság nincs, éppen ezért gondoskodjunk néha a telefon tényleges fertőtlenítéséről is, amihez érdemes beszerezni esetleg egy-egy csomag speciális kendőt a nyaralásra, vagy valami általunk kevert löttyöt használni hozzá. Korábban egy komplett cikket szenteltünk a témának, így ha jobban érdekelne, ott minden kérdésedre választ találsz. Ahogy arról is írtunk már, hogyan lehet telefonunkat helyesen letakarítani.
4 hozzászólás

fonemaker

4 napja és 8 órája

Utálom a tokot, de végülis ésszerű ezért mégis rátenni. Ebbe nem is gondoltam bele..

válasz erre

SamsungFan

4 napja és 21 órája

Nyaraláskor mindig tok van a telómon, de csak akkor.

válasz erre

Ronalddo

5 napja

Ha bírja a készülék a vizet, akkor sima csapvízzel tisztítom.

válasz erre

Bencus86

5 napja

Annyira nem szoktam erre figyelni, nyilván mondjuk sós kézzel nem nyúlok a telóhoz, de az óra az jó ötlet.

válasz erre