Home Street játékteszt

2017. október 20.
42.3601
A The Sims-sorozat ezzel az életszimulátoros dologgal annak idején egy olyan dolgot alkotott meg, amivel bár azóta is sokan megpróbálkoztak, de csak nagyon kevesen tudtak valami maradandót művelni, ami ki tudott emelkedni a közönséges klónok táborából. A Singles például egészen kellemes volt a szexuálisan túlfűtött koncepciójával, de mobilon eddig a The Sims mellett nem igazán kínált alternatívát az embereknek ez a műfaj.


A napokban azonban mindez megváltozott, hiszen berobogott közénk a Supersolid legújabb alkotása, ami képes volt tökéletesen lemásolni a The Sims-sorozat sajátosságait úgy, hogy közben ezért újdonságokat is fel tudott vonultatni. Néhol elvett, néhol hozzárakott egy kicsit, de a lényeg nem is annyira ez, mint inkább az, hogy a Home Street egy egészen kellemes kis életszimulátor lett.

Home Street játékteszt - 2. kép

A játék pontosan ugyanúgy indít, mint bármelyik The Sims: alkosd meg a saját játékbeli alteregódat! Itt sajnos rögtön egy kis negatívumot tapasztalhatunk, hiszen a The Sims-hez mérten egészen jelentéktelen tartalmat kapott ezen a téren játék, sőt bárhogy is formáljuk, hősünk mindig egy kicsit bugyuta és finoman szólva is langyos mozgáskultúrával rendelkezik, de kezdésnek a ruháit sem tudjuk annyira megválogatni, noha szerencsére a játékon belül már sokkal szélesebb lehetőségek várnak ránk ingyen és némi elszórt fillérért cserébe is, amint birtokba vettük első otthonunkat.

Itt sajnos nincs szabad válogatás, a Home Street ezen a téren kicsit kötött, de szerencsére nincs vész, mert ha nem tetszik a lakás, nyugodtan átrendezhetjük, sőt mi több, akár alaposan át is építhetjük majd, ha szeretnénk, amivel kapcsolatban ugyanolyan rendszer vár ránk, mint a The Sims-ben. Ezzel azonban a túlontúl direkt hasonlatok ki is merültek, hiszen a játék a Maxis alkotásához mérten innen már inkább csak egy kicsit hasonlít a sokat emlegetett szériára, hiszen itt nagyobb szerepet kap a sztori, a folyamatos fejlődés és fejlesztés, ergo majdhogynem mélyebb, bár kiszámíthatóbb játékmenet vár ránk.

Home Street játékteszt - 3. kép

Karakterünk felett például bár korlátoltabb lehetőségeink vannak - nem tudjuk ötször megetetni és megfürdetni, ha úgy tartja kedvünk -, ellenben ennek soha nem érezzük majd hiányát, hiszen állandóan lefoglal majd minket a játék. Mindig lesz cél és feladat a kezünkben - gyakran több is egyszerre -, így hol süteményeket kell sütnünk, hol képeket kell festenünk, hol zöldségeket termesztenünk ahhoz, hogy pénzünk legyen, hogy fejlődni tudjunk vagy hogy megoldjunk egy-egy küldetést, merthogy azokból is jócskán vár majd ránk néhány különlegesség a szabadon bejárható játéktéren, ahol sok új arccal is összehoz minket az élet.

Alig költözünk be például az első házba, máris jön az első szomszéd, rendszerint egy bombanő vagy egy helyes pasi, aki éppen ideális lehet majd arra, hogy később esetleg valami több is legyen köztünk, de mellette barátkozhatunk, felfedezhetjük a közeli utcákat, parkokat, boltokat, kutathatjuk saját képességeinket, és konkrétan megpróbálhatjuk megélni második életünket, vagy olyan dolgokat tehetünk, amire a valóságban nincs lehetőségünk. A multiplayer módról pedig még nem is beszéltünk, hiszen a játékban akár ismerőseinkkel is nagyokat bohóckodhatunk!

Home Street játékteszt - 4. kép

A Home Street tehát úgy lett egy nagyszerű The Sims-klón, hogy közben nem nyúlta le teljes egészében a sorozat minden sajátosságát, hanem mellette sajátos lehetőségekkel is kecsegtet annak érdekében, hogy bőven legyen keresnivalója a piacon. Ha imádod az életszimulátorokat, és nem szívesen költekeznél, akkor a Home Street garantáltan neked is nagy kedvenced lehet!

A Home Street elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

rDAVE

1 éve, 25 napja

ferencziakos írta:
Tök jó, ez pont így mobilra való mint ahogy a Sims is szerintem.
A Sims gépre való(különösen nagy családdal...) és az összes telefonos része gagyi és butított. A legutóbbi különösen rossz, totál megölték az alapelvet. Minden azonnal történik, nincsenek igényeik, valamint a szokásos EA mobil játék: fizess, fizess és fizess...

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 25 napja

Tök jó, ez pont így mobilra való mint ahogy a Sims is szerintem.

válasz erre

Bencus86

1 éve, 26 napja

Na erre sokan rá fognak kattanni! Én nem leszek köztük.

válasz erre

Femobilos

1 éve, 26 napja

Hihi ez nagyon nekem való!

válasz erre