Hundred Soul: The Last Savior játékteszt

2020. május 29.
65.9891
Nagyon szeretem, amikor gyakorlatilag a semmiből felbukkan egy addig szinte ismeretlen aprócska csapat, és egy olyan projektet tesz le elém az asztalra, ami azonnal magával ragad, mert minden téren kimagasló minőséget képvisel. Nem kell feltétlenül feltalálni ehhez a spanyol viaszt, a mobiljátékok világában is gyakran elegendő a kvalitás, és a Hundred Soul: The Last Savior esetében szerencsére mindent megkaptam, amit ebben a tekintetben egy ilyen projekttől csak elvárhattam, aminek az oka részben az, hogy ebben a formában még konzolon is simán hozná a kötelezőt.


Merthogy a Hundred Soul: The Last Savior minden tekintetben elképesztően magasra tette a mércét. A történet talán az egyedüli, ami gyakorlatilag szinte nincs is, annyira kliséhalmozás és butaság, de a kutyát nem érdekli mobilon, ha egyszer ilyen kiemelkedő a látványvilág, ennyire élvezetesek a küzdelmek, és az egész kisugárzása olyan, mintha egy intenzívebb, taktikus küzdelmek nélkül, direkt a skillnyomkodásra kiélezett Monster Hunter lenne.

Hundred Soul: The Last Savior játékteszt - 2. kép

Persze eszemben sincs végig ömlengeni ezt a pár sort, inkább elmondom, hogy nekem miért tetszett annyira a játék! Azt már említettem, hogy a megjelenés kifejezetten tetszetős lett, a kis képernyőn egészen látványos az egész. Bár nyitott világ nincs, a bejárható és végigharcolható helyszínek kifejezetten tágasak, még ha nem is történik rajtuk semmi extra, nincsenek felszedhető dolgok, nem kell bejárnunk őket, csak futni pár métert, lenyomni az ellenfeleket, rendszerint egy főgonoszt, és mehetünk is tovább. Igen, hosszabb távon ez egy kicsit frusztrálóan unalmas és önismétlődő lesz, de finoman adagolva nem fullad bele a saját tengerébe a játék.

Olyannyira nem, hogy a küzdelmek tényleg elképesztően sokszínűek lesznek. Alapvetően ott leszünk mi és a zseniálisan könnyed irányítás, a folyamatosan alkalmazható, kombinálható, láncolatba fűzhető és fejleszthető képességek, melyekhez ráadásul más karakterek is hozzátehetik a magukét. A nagy szörnyvadászatra - ha már egyszer a Monster Hunterhez hasonlítottuk - ugyanis gyakran elkísérnek majd mások is minket, és őket ugyanúgy használatba vehetjük majd a küzdelmek alatt, ugyanúgy kihasználhatjuk extra képességeiket, sőt az egyes karakterekét összefűzhetjük egymással, amivel olyan pofonosztásokat kivitelezhetünk, hogy azt érdemes lesz végignézni.

Hundred Soul: The Last Savior játékteszt - 3. kép

Bár a pályák ismétlődnek, és elég gyorsan ki lehet ismerni az ellenfeleket is, azért a folyamatos haladás mellett minél ügyesebbek leszünk, annál keményebb harcosokká válunk. A küldetések között természetesen tudunk majd fejlődni, de eszközeink, páncéljaink és fegyvereink fejlesztése szintén kötelező feladat lesz, ezáltal minden azt szolgálja majd, hogy minél keményebb és látványosabb harcokat tudjunk bemutatni a pályákon. Ez különösen a bossok esetében hatványozottan igaz lesz, hiszen ott speciális mozdulatsorok, elképesztően látványos animációk és egyebek várnak majd ránk.

A látványról egyébiránt a Unity Engine gondoskodik, mely rendkívül ügyesen megállja a helyét, nyilván nem hasonlítható a kurrens generációs konzolos címekhez, de más mobiljátékokhoz viszonyítva nincs szégyenkezni valója. Az pedig csak hab a tortán, hogy az egyjátékos élmények mellett természetesen többjátékos móka is vár majd benne ránk, lesz például Aréna, csatlakozhatunk Guildekhez és így tovább.

Hundred Soul: The Last Savior játékteszt - 4. kép

Lehetne róla még hosszú oldalakat áradozni, de felesleges, a Hundred Soul: The Last Savior egy kiváló mobiljáték lett, egy zseniális akció-RPG a Monster Hunter-sorozat nyomdokain, melyet nyilván lehetett volna egy kicsit fordulatosabbá és emlékezetesebbé tenni egy jó sztorival, de ez így ebben a formában is példamutató. Erősen ajánlott a műfaj kedvelőinek.

A Hundred Soul: The Last Savior elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mendez

1 hónapja, 6 napja

Most állok neki, nagyon kíváncsi vagyok. A teszt nagyon meghozta a kedvem!

válasz erre

zsenikém

1 hónapja, 1 hete

Bakker én eddig ezt kihagytam. Már szedem is, köszi a tesztet!

válasz erre

SamsungFan

1 hónapja, 1 hete

Nagyon be tud rántani, először nem tudtam letenni órákig, lemerült a telóm!

válasz erre

fonemaker

1 hónapja, 1 hete

Na ezt megint máshogy vártam, azt hittem nagyon rossz lesz! De akkor már szedem is!

válasz erre