Idle Cooking Tycoon játékteszt

2018. október 19.
43.4861
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az Overcooked-sorozat az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb kooperatív ügyességi játékaként maradt meg emlékeinkben, ami soha nem érkezett el mobilokra, márpedig az Isten is erre a platformra teremtette, de a fejlesztők valamiért inkább a PC-ben és a konzolokban látták a lehetőséget. Spongyát rá, arra viszont már kevésbé, hogy ezt követően egyre-másra elkezdtek szállingózni a különböző minőségű klónok, valamint azok, amelyek csak a megjelenés, esetleg az alapkoncepció terén szerettek volna hasonlítani erre a játékra.


Utóbbi kategóriába sorolható az Idle Cooking Tycoon is, melyről sok helyen kiemelték, hogy egy Overcooked-klón, és mi is ebben a hiszemben töltöttük le a tesztverziót, azonban már az első percekben nagyot kellett csalódnunk benne, ennél idegesítőbb, értelmetlenebb és feleslegesebb játékot ugyanis talán még soha nem láttunk. Mert nemhogy kooperatív ügyességi címként, de tycoon-műfajú alkotásként sem állja meg a helyét, lévén egyik műfaji besorolás sem alkalmazható rá!

Idle Cooking Tycoon játékteszt - 2. kép

Hogy akkor mégis mi a jó fene lett az Idle Cooking Tycoon? Gyakorlatilag egy pénzzabáló és pénztemető clicker, amiben semmi más dolgunk nincs, mint unatkozni. Na jó, ennyire azért nem durva a helyzet, de nekünk nem jött át, hogy mi is volt a céljuk ezzel a projekttel a készítőknek, merthogy az Idle Cooking Tycoon alapjai rendben vannak, nyitunk egy pékséget, ahol a legjobb süteményt kell előállítani, hogy minél több pénz dőljön a fejlődéshez.

Eddig rendben van, csakhogy a lóvé nem akar dőlni, kivéve akkor, ha csapkodjuk a képernyő közepén található futószalagot, amitől a közeli fazékban elkezd rotyogni a finom csokialap. Ezzel azonban csak ideig-óráig boostolhatjuk a sütés-főzést, a pénzmennyiség nem igazán emelkedik meg, így neki kell látnunk a fejlesztéseknek, amivel egy gond van: olyan sok van belőlük, és olyan drága mind, hogy a legtöbben ennél a pontnál törlik is a fenébe az applikációt.

Idle Cooking Tycoon játékteszt - 3. kép

Alig egy-kétszáz dolláros bevétel mellett ugyanis belebotolhatunk 5-8, sőt akár 60 milliós fejlesztésekbe is, melyek annyira fontosak, hogy nélkülük gyakorlatilag esélyünk sincs továbbjutni a következő szintre. Fejlesztések pedig bőséggel lesznek, ezáltal nemcsak konyhánk fejlesztési részlegét, hanem a tűzhelyet, a keverőedényt, a logisztikát, sőt a szállítmányozást is meg kell tolnunk pár millió dollárral, miközben az új recepteket sem osztogatják majd piskótáért.

A dolgot kicsit könnyíti, hogy néha a fene tudja honnan egy nagy köteg pénz hullik a pályára, azonban ezek között ritkán találni nagy összegeket, és az sem túl kifizetődő mindig, ha reklámokat nézegetünk, mert bár ezzel szerezhetünk pénzt, gyakorlatilag nem látjuk értelmét, hogy minek, hiszen ugyanazon a helyen maradunk, ugyanazt látjuk a képernyőn, maximum a pergő bankjegyek számában tapasztalhatunk csipetnyi előrelépést, ami kis túlzással humoros.

Idle Cooking Tycoon játékteszt - 4. kép

Az Idle Cooking Tycoon tehát egy érdektelen és gusztustalanul a lehúzásra építő clicker lett, amit nem tudunk jó szívvel ajánlani. Az Overcooked-sorozathoz semmi köze, de a tycoon-játékokhoz sem, így ha megelégszünk azzal, hogy egy játékban mindössze a képernyőt kell tapicskolni, akkor tegyünk vele egy próbát, egyébiránt teljesen felesleges.

Az Idle Cooking Tycoon elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

fonemaker

5 éve, 11 hónapja és 18 napja

Szégyen.

válasz erre

Direktor

5 éve, 11 hónapja és 19 napja

Egy újabb ****, aminek a letöltését megúsztam! Köszi! mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 11 hónapja és 19 napja

Nagyon kár érte. szomorú smiley Inkább fizetnék egy normális árat ahelyett hogy így lehúzzanak. Nem értem mi a jó ebben, senki nem fog játszani vele.

válasz erre

Chico

5 éve, 11 hónapja és 20 napja

Köszi ezt a tesztet! Így már tudom hogy jó hogy nem álltam neki!

válasz erre