Idle Defense: Dark Forest játékteszt

2020. január 15.
66.1261
A jó tower defense stratégiákra mindig nagy kereslet volt a játékvilágban. Teljesen mindegy, hogy PC-n, konzolokon vagy éppen mobilokon, ez a műfaj egyfajta jolly joker azoknak a fejlesztőknek, akik szeretnek a járt úton maradni, hiszen egy csipetnyi minőség társaságában könnyen lehetett annak idején nagyot alkotni a stílusban. Bár manapság már inkább csak a mobilos szegmensre érvényes ez az állítás, azonban a Lemon Jam Studio legújabb alkotása a tökéletes bizonyíték arra, hogy egy csipetnyi ötlet és kvalitás mellett a régi recept újra és újra ízletesen elkészíthető.


Miután ugyanis Idle Defense: Dark Forest című alkotásuk végre az App Store kínálatában is elérhetővé vált, úgy döntöttünk, hogy itt az ideje annak, hogy megkóstoljuk a kínai srácok főztjét, akik azért nem vitték túlzásba az újdonságokat, de művük így is kellemesen élvezhető lett. Mindezt annak ellenére merjük bátran kijelenteni, hogy aki újdonságokat keres, az itt tényleg nem talál belőlük túl sokat, pedig van csipetnyi történet, sőt némi egyediség is, de valóban csak úgy módjával, finoman tálalva a dolgokat.

Idle Defense: Dark Forest játékteszt - 2. kép

Az Idle Defense: Dark Forest alapját egy kanyargós pálya adja, melynek egyik végéből folyamatosan érkeznek a különféle rémségek és szörnyetegek annak érdekében, hogy eljuthassanak egy varázskristályhoz, melyet a mi feladatunk lesz megvédeni. Lehetőségeink tárháza bár elég véges lesz, azonban így is több mint 10 különféle tornyot húzhatunk majd fel az út mentén annak érdekében, hogy a labirintusban kanyargó ellenséges seregeket apránként átküldjük a túlvilágra.

Az alkotás kezdetben kifejezetten könnyed, az első pár szint a belerázódásról, a tanulásról szól, gyakorlatilag még a főellenfelek sem tudnak a pálya első felénél továbbjutni, azonban ahogy haladunk szintről-szintre, úgy érkezik majd egyre több és egyre durvább ellenfél, hogy lemossa a szánkról a vigyort. Szerencsére nemcsak ők fejlődnek és erősödnek majd, hanem természetesen mi is alkalmazhatunk néhány keményebb módszert, és nem csak azáltal, hogy egyre több védekező tornyot állítunk fel az utak mentén.

Idle Defense: Dark Forest játékteszt - 3. kép

Bár ez is nagyon fontos elem lesz, alapvetően azonban sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak ezen a téren a fejlesztések. Tornyaink ugyanis apránként szintet léphetnek, lassanként pedig új funkcióval ellátott darabokat is építhetünk, így az egyszerű íjak után sziklákat, mágiákat, sőt mérget is zúdíthatunk az ellenfelek nyakába. Ez azonban még mindig semmi, hiszen mi is ott leszünk a pályán - még ha csak közvetetten is -, hogy mágikus tulajdonságainkkal nehezítsük az ellenfelek dolgát, ezáltal villámokat, jeget vagy szelet zúdítva a támadókra.

Bár a koncepció jó, a játékmenet is kellemes alapokra épül fel, azonban nem árt kiemelni, hogy az Idle Defense: Dark Forest már alacsonyabb szinteken, azaz pár perc után hajlamos önismétlődővé, unalmassá válni, amit tovább erősít, hogy folyamatosan egyetlen helyszínen kell védekeznünk. Kihívás gyakorlatilag alig van a játékban, és ez sokakat elijeszthet az alaposabb ismerkedéstől, márpedig alapvetően egyáltalán nem sikerült rosszul a végeredményt.

Idle Defense: Dark Forest játékteszt - 4. kép

Csak éppenséggel egy kicsit unalmasan, de ez aprólékos adagolás mellett egyáltalán nem tekinthető különösebb negatívumnak. Amire ugyanis termett, arra az Idle Defense: Dark Forest kifejezetten alkalmas, és nekünk szemernyi kétségünk sincs azzal kapcsolatban, hogy ha valaki szereti a tower defense stratégiákat, akkor bizony itt megtalálja majd a számításait, még ha nyilvánvalóan akadnak jobbak is a műfajban.

Az Idle Defense: Dark Forest elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

zsenikém

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Egynek jó.

válasz erre

peter97

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Most szedem. Nagyon kiváncsi vagyok rá, teszt alapján igen jó.

válasz erre

SamsungFan

2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Milyen király game!

válasz erre