Idle Zoo - Animal Park Tycoon játékteszt

2019. június 28.
57.5911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A különféle clickerekkel túlzás nélkül már tele van a padlás, azonban korábban még talán soha nem találkoztunk olyan alkotással ebben a műfajban, mely az állatkerti témakörre épült volna fel. Ezért is keltette fel a figyelmünket az Idle Zoo - Animal Park Tycoon, na meg azért, mert elsőként egy menedzserjátékként hirdette magát, vagyis szentül meg voltunk győződve arról - pláne a címe alapján -, hogy egy olyan vérbeli tycoon-játékkal van dolgunk, mint a legendás Zoo Tycoon.


Ha ezen a szűrőn keresztül nézzük a játékot, akkor az Idle Zoo - Animal Park Tycoon egy óriási csalódás lett, hiszen vannak benne állatok, valóban egy állatkertet kell felfuttatnunk benne, de egyáltalán nem olyan formában, ahogyan azt korábban elképzeltük vagy elvártuk tőle, lévén tycoon- vagy menedzserjátékos elemeknek itt bizony nyoma sem lesz. Merthogy nem hazudtunk az első mondatban, a Rapid Turtle Games alkotása egy közönséges clicker lett, abból is ráadásul a rosszabb fajta.

Idle Zoo - Animal Park Tycoon játékteszt - 2. kép

Kezdjük rögtön ott a sztorit, hogy a játékban hosszú órákon keresztül pusztán egyetlen képernyőt bámulhatunk, melyen több állat helyét láthatjuk, akiket sorban fel kell majd oldanunk azért, hogy egyre több és több pénzt termelhessenek nekünk. Ez ebben a formában nem is hangzik túl rosszul, csakhogy az Idle Zoo - Animal Park Tycoon egyáltalán nem lesz élvezetes abban az esetben, ha nem nézegetünk benne folyamatosan reklámokat, vagy nem költünk rá egy kevéske pénzt.

Az ugyanis rendben van, hogy oldjuk fel az állatokat, hogy mindegyikükre milliókat költhetünk el azért, hogy egyre több pénzt hozzanak nekünk, méghozzá egyre gyorsabban, de hogy ez egy idő után öncélú és unalmas tapicskolásba csap át, az túlzás nélkül mindennek a teteje. Kis állatkertünkben ugyanis mindennek ára lesz, és bár fejleszthetjük az egész intézményt is, sőt magasabb szinteken folyamatosan nyílnak majd meg az újabb lehetőségek, de valahogy nem éreztük azt a tüzet, amit egy igazi tycoon-játékban szoktunk.

Idle Zoo - Animal Park Tycoon játékteszt - 3. kép

Ennek az oka nyilván az, hogy az Idle Zoo - Animal Park Tycoon valóban nem sorolható ebbe a kategóriába, de sokkal kellemetlenebb, hogy rendkívül gyorsan képes unalomba fulladni. Hiszen ki akar egy változatlan képernyőt bámulni órákon át, miközben nem lesz más dolga, mint az állatokra csapkodni a begyűjtött pénz felmarkolásának érdekében. Merthogy a játék ezen és a fejlesztéseken kívül alig kínál nekünk több érdekességet és különlegességet, hiába lettek beharangozva mini-játékok és egyebek, itt semmi ilyesmivel sem találkozhatunk.

Legfeljebb logikátlansággal, hiszen nincs kiegyensúlyozottság az alkotásban, az első négy állatot például gyorsan feloldhatjuk, de így már nem sok értelme lesz az első háromra költeni, mert a negyedik fejlesztésével sokkal több pénzt termelhetünk egységnyi idő alatt, a medve után pedig már olyan teljesíthetetlen, sőt kimondhatatlan összegekkel dobálózik az alkotás, hogy napokig tartó tapicskolással is lehetetlen volna feloldani a többit.

Idle Zoo - Animal Park Tycoon játékteszt - 4. kép

Az Idle Zoo - Animal Park Tycoon alapvetően nem egy rossz játék a maga kategóriájában, csakhogy nincs sok értelme, hovatovább köze sincs a tycoon stílusú alkotásokhoz. Aki nem akar vagy nem szeret gondolkodni, az bizonyára jól mulatozhat vele, de túl sokat ne várjon tőle senki sem. Nekünk kifejezetten csalódás volt, még ha oda is tapasztott minket a képernyőhöz egy rövid időre!

Az Idle Zoo - Animal Park Tycoon elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Chico

5 éve, 2 hónapja és 21 napja

Várható volt sajnos. szomorú smiley

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 2 hónapja és 21 napja

Kár érte.

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 2 hónapja és 21 napja

Hát nem ezt vártam. szomorú smiley

válasz erre