Így változtathatja meg az Apple Arcade a mobiljátékok világát

2019. március 31.
61.0951
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Alaposan sikerült meglepnie minket az Apple-nek, amikor a napokban bejelentették, hogy egy kifejezetten mobiljátékosoknak szánt szolgáltatást indítanak annak érdekében, hogy a rajongók lehetőséget kaphassanak egy előfizetéssel több mint 100 - később folyamatosan bővülő - prémium kategóriás mobiljáték futtatására. A szolgáltatás mellett garantált reklámmentesség és az applikáción belüli vásárlások teljes hiánya vár ránk, miközben egyetlen fiókunkat akár családtagjaink is használhatják, ergo elég lesz családon belül csak egyetlen előfizetést fenntartani.


Az Apple Arcade nagy előnye továbbá, hogy nem kell hozzá állandó internetkapcsolat, nem egy streaming szolgáltatásról van szó - mint a Google Stadia esetében - ez egy teljesen új irányvonal a mobiljátékok világában, amivel kisebb vagyonokat spórolhatunk meg, hiszen a feltételezések szerint - bár pontos összegek még nem ismertek - évi egy-két prémium játék árából több tucat nagyszerű címhez férhetünk majd hozzá. Hogy ez a rendszer miként változtathatja meg a mobiljátékok világát? Erről ábrándoztunk egy kicsikét az alábbiakban!

Így változtathatja meg az Apple Arcade a mobiljátékok világát - 2. kép

Mobiljáték a tévén

Ami az Apple Arcade kapcsán az egyik legnagyobb újdonság lesz, hogy gyakorlatilag nem leszünk vele a kis képernyőhöz kötve. Olyannyira nem, hogy az iPhone és az iPad mellett a játékokat Macintoshokon, sőt az Apple TV jóvoltából akár még nagy képernyős televíziókon is futtathatjuk majd. Ha mindez nem lenne elég, az eszközök között akár játék közben is válthatunk majd, ami elképesztően kényelmes megoldás lesz, pláne ha kalibrálják, az irányítást, hiszen így lényegében egyfajta sajátos otthoni konzolos élményt teremhetünk vele.

Sokkal nagyobb szerepet kapnak az exkluzív címek

Már a bejelentéskor elég egyértelművé tette az Apple, hogy lesznek majd olyan mobiljátékok, melyek ideiglenesen, vagy véglegesen, de csak és kizárólag az Apple Arcade részeként lesznek beszerezhetők. Ha most legyintenénk, akkor hadd emeljünk ki néhány címet: Where Cards Fall, The Pathless, LEGO Brawls, Hot Lava és a két legfájdalmasabb: Beyond a Steel Sky és Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm. Közülük több is PC-ről vagy konzolokról érkezik, vagy ezekre a platformokra is jön, és egy egészen új szintjét prezentálja majd a mobiljátékok világának, vagyis a Google-nek is hamarosan lépnie kell valamit, mert ez óriási ütőkártya lesz.

Így változtathatja meg az Apple Arcade a mobiljátékok világát - 3. kép

Az ingyenes játékokat nem érinti

Sokan azt prognosztizálják az Apple Arcade kapcsán, hogy ezzel olyan jelentős átalakulás érkezik, aminek részeként az App Store, és az ingyenes mobiljátékok ebben a formájukban megszűnnek, hiszen minden fejlesztőnek megéri majd prémium kategóriában indulni. Ha minket kérdeztek, akkor szerintünk ez a veszély egyelőre egyáltalán nem fenyeget, vagyis továbbra is megmaradnak majd az ingyenes mobiljátékok, hovatovább ugyanúgy letölthetjük majd külön-külön is a legtöbb prémium címet, csak vagy várnunk kell rájuk, vagy egyáltalán nem éri majd meg foglalkozni velük, mert túl drágák lesznek önmagukban. Egyvalami viszont biztos: az ingyenes játékok nem tűnnek el!

Biztosan a Google is előrukkol valamivel

Miután az Apple Arcade gyakorlatilag egy teljesen egyedi és kiváló ötlet is egyben, nagyon fontos kiemelni, hogy biztosan nem marad majd egyedül vele az Apple. Olyannyira nem, hogy rövidesen a Google-nek is elő kell rukkolnia egy hasonló dologgal, hiszen a prémium kategóriás alkotások ezen a platformon is sokszor nagyon drágák, ezáltal lenne kereslet arra, hogy havi pár száz forint ellenében szabadon hozzáférhessünk egyszerre rengeteg drágább alkotáshoz.

Nézd nagyban ezt a videót!



szolgáltatást indítanak annak érdekében, hogy a rajongók lehetőséget kaphassanak egy előfizetéssel több mint 100 - később folyamatosan bővülő - prémium kategóriás mobiljáték futtatására. A szolgáltatás mellett garantált reklámmentesség és az applikáción belüli vásárlások teljes hiánya vár ránk, miközben egyetlen fiókunkat akár családtagjaink is használhatják, ergo elég lesz családon belül csak egyetlen előfizetést fenntartani. '>
7 hozzászólás

Direktor

5 éve, 5 hónapja és 3 napja

Ez egy baromi jó dolog lesz, sokkal jobb mint a Stadia. A stream nem opció a legtöbb embernek, ezzel viszont semmilyen probléma nem tud adódni.

válasz erre

Chico

5 éve, 5 hónapja és 3 napja

Remélem tényleg ilyen jó lesz. Jó játékok, viszonylag olcsón, reklámok nélkül. Tetszik.

válasz erre

Bencus86

5 éve, 5 hónapja és 3 napja

Ez egy rohadt jó dolog lesz. Kíváncsi leszek, mit lép a Google.

válasz erre

Mendez

5 éve, 5 hónapja és 3 napja

Amióta az első betűt olvastam a dologról, már akkor nagyon megtetszett. Remélem nem lesz túl drága és jó lesz a kínálat, mert akkor imádni fogom. mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 5 hónapja és 3 napja

Hát mit ne mondjak, ez jobban bejön mint a Stadia! meglepett smiley

válasz erre

zsenikém

5 éve, 5 hónapja és 3 napja

Remélem tényleg lesznek benne jó játékok is, mert akkor ez az a szolgáltatás amit nekem találtak ki. mosolygó smiley

válasz erre

fonemaker

5 éve, 5 hónapja és 4 napja

Ez egy rohadt jó dolognak ígérkezik így, nagyon kíváncsian várom az árazást és a további részleteket.

válasz erre