Ingot Rush játékteszt

2019. február 13.
63.1981
Az ügyességi játékok, vagy hivatalosabb nevükön puzzlerek világában ma már rendkívül nehéz újat mutatni és innovációt hozni, éppen ezért meglepően ritkán bukkannak fel ebben a kategóriában újdonságok, melyek kiemelkednek a sorból. Az Ingot Rush azonban meglepő módon ide sorolható, hiszen bár egy kisebb költségvetésből készült alkotásról beszélünk, ellenben a fejlesztők olyan nagyszerű ötletet valósítottak meg benne, ami túlzás nélkül figyelemre méltó.


Természetesen azért óva intjük magunkat is attól, hogy szuperlatívuszokban beszéljünk az Ingot Rush-ról, lévén az alkotás szinte minden egyes elemét láthattunk már itt-ott korábban, azonban így együtt, kombinálva valami elképesztően újszerű élmény vár benne ránk. Ha tehát azt hitted, hogy a match-3 alapokra már nem lehet semmi újdonságot felépíteni, akkor engedd meg, hogy most pozitív csalódást okozzunk!

Ingot Rush játékteszt - 2. kép

Pontosabban nem is annyira mi, mint inkább az Ingot Rush, mely bár fizetős applikációként jelent meg az App Store kínálatában, de ha kifizettük érte a kemény 349 forintot - tehát gyakorlatilag aprópénzt -, akkor cserébe egy teljes, reklámoktól és applikáción belüli vásárlástól mentes élményt kapunk. Melyben ráadásul nem is lesz nehéz dolgunk, legalábbis elsőre úgy tűnhet, hiszen csupán az a feladat, hogy a futószalagon érkező ásványokat egy kis lapáttal elkapjuk, majd a megfelelő helyre tegyük, hogy az azonos színből legalább három összegyűljön.

Amennyiben ugyanis a futószalag alján sikerül egy helyre szórnunk legalább három azonos színű ásványt, akkor azok rögtön eltűnnek, ergo helyet csinálhatunk az újonnan érkezőknek, miközben zsíros pontszámok ütik majd a mancsunkat. Ez elsőre talán nem hangzik túl nehéznek, azonban higgyétek el: bőven lesz benne kihívás, hiszen a gép azért igyekszik folyton úgy hozni a színes kristályokat, hogy ne legyen könnyű dolgunk, sőt mi több, egy idő után már a sebesség és más csalafintaságok is nehezítenek majd.

Ingot Rush játékteszt - 3. kép

Szerencsére azonban a lehetőségek tárháza egészen széles lesz, hiszen rövidesen megjönnek a robbanószerekkel, majd később a villámcsapásokkal támogató kristályok, sőt mi több, a gyűjtés során figyelembe vehetjük, hogy nemcsak az egymásra pakolt hasonló színű, hanem az átlós azonosságok is érvényesek, ergo bőven tudunk majd taktikázni, ha elég gyorsak vagyunk.

Az Ingot Rush élménye tehát ott van a szeren, igencsak könnyű rákattanni, miközben függőséget okoz, hovatovább a prezentáció tekintetében sincs csalódás. A pályák ugyanis nagy világvárosokat (egy Home nevű pálya mellett Párizs, Tokyo, London, New York, Rio) igyekeznek sajátos formában lefesteni előttünk, és bár ez csak a környezetre érvényes - ergo nem jönnek piros buszok a futószalagon Londonban -, de ez is több a semminél.

Ingot Rush játékteszt - 4. kép

Összességében az Ingot Rush egy rendkívül kellemes ügyességi játék, mely olyan sok innovatív megoldást tömörít, amihez foghatót már nagyon régen nem láttunk a stílusban. Bár hosszú idő után hajlamos az önismétlődésre, de aki apránként adagolná, azt garantáltan hetekre, sőt hónapokra leköti majd.

Az Ingot Rush elérhető itt: iOS App Store

10 hozzászólás

Direktor

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nyomom a nyereményjátékot is! Remélem bejön, mert tetszik a játék!

válasz erre

Femobilos

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nagyon jó kis játék, igazán le tud kötni!

válasz erre

Bencus86

5 hónapja, 2 hete és 5 napja

Be****ás milyen tetris meg guitar hero keverék! Elsőre nagyon bejön, kár hogy nincs belőle valami demó.

válasz erre

Vidoros

5 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nem találja fel a kereket de jó kikapcsolódás!

válasz erre

Ronalddo

5 hónapja, 2 hete és 5 napja

Tipikusan az a játék ami megér ennyit. El lehet vele lenni nagyon.

válasz erre

Bundi

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Tényleg élvezetes, de nem mondanám új ötletnek, 1990-ben jelent meg C-64-en Klax néven egy ilyen játék. https://www.google.com/search?q=klax+c64&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjJ-P-M3rngAhXEiIsKHWV-C_8Q_AUIBigB&biw=360&bih=511#mhpiv=3&spf=1550096347983

válasz erre

peter97

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nekem nagyon tetszik, újfajta játék és ennyit nagyon megér. Már jön is.

válasz erre

Mendez

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Egész meglepő hogy ilyen alapokon még lehet újat mutatni! Tök jó!

válasz erre

SamsungFan

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Remélem ez androidra is jön!

válasz erre

zsenikém

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Végre valami érdekesebb koncepció!

válasz erre