Injustice 2 játékteszt

2017. május 17.
45.2311
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Régen volt már akkora felfordulás egy mobiljáték körül, mint amekkorát az Injustice 2 keltett maga körül, hiszen a Netherrealm Studios - a Mortal Kombat X alkotóiról beszélünk -, legújabb bunyós játéka szó szerint feltüzelte a mobiljátékokért rajongókat, ezáltal talán még az is letöltötte, kipróbálta, vagy ki fogja próbálni a játékot, aki egyébként nem is tervezett ilyesmit. Ennek az oka részben az, hogy az első rész is megérkezett mobilra, az árkád verekedős játékok legszebb hagyományait vonultatta fel kimagasló minőség mellett, ha pedig mindez nem lett volna elég, egy tripla-A kategóriás franchise legújabb tagjaként érkezett, ami körül szinte minden médiumon óriási a hype.


Persze mindennek az elsődleges oka azért talán mégis az volt, hogy a rajongók többsége nagyon is jól tudta, hogy mit várjon az Injustice névtől, lévén az első rész sokaknak életre szóló élmény volt azáltal, hogy átengedte az irányítást a DC univerzum legnagyobb hősei és gazfickói felett. A folytatás konkrétan ugyanezt garantálja nekünk, ellenben minden eddiginél szebb és összetettebb formában, miközben a hangsúly még mindig az oldalnézetes árkád bunyókon van, amelyek továbbra is hatalmas élményt garantálnak a rajongóknak.

Injustice 2 játékteszt - 2. kép

Mivel sokakban bizonyára él a kíváncsiság, érdemes már itt az elején tisztába tenni, hogy a mobilos Injustice 2 nem a konzolos változat egy az egyben átvett portja, hanem annak egy erősen lecsupaszított átirata, amely mind a tartalom, mind az irányítás tekintetében erőteljesen a mobilos tábor befogadhatóságára alapozott. A játékban ennek megfelelően bár helyet kapott az összes harcos, azonban például a sztoriból és az átvezetőkből semmit sem kapunk - így is majdnem 1GB a telepítője -, ami persze nem feltétlenül komoly baj, hiszen legalább a bunyók ugyanolyan látványosak, illetve ennek megfelelően pergősebbek is.

A mobilos Injustice 2 ugyanis egy rövidke bevezető videóban összefoglalja nekünk, hogy a szuperhősök és gonoszok újra összebalhéztak egymással - nem feltétlenül az lesz a gonosz, aki a képregényben vagy a filmben is az -, így máris megkapjuk az irányítást Batman, majd Harley Quinn és Csodanő felett, hogy rögtön belecsapjunk a normál esetben 3v3 fős ütközetekbe. Ezek a csaták kvázi úgy zajlanak, mint a pankrációk, ezáltal szinte bármikor lecserélhetjük az éppen harcoló karakterünket, ha az egyik éppen már a végét járja, vagy csak tudjuk, hogy melyikük pontosan melyik ellenféllel szemben hatásosabb és fordítva.

Injustice 2 játékteszt - 3. kép

Az Injustice 2-ben tehát akad egy csipetnyi taktika, de összességében a harcokat inkább az dönti majd el, hogy mennyire jól ismerjük hőseinket, és azokat milyen jól irányítjuk majd. Az alkotás irányítása pofonegyszerű, egy tapival ütünk, lefelé rúgunk, felfelé ugrunk, jobbra húzva az ujjunkat sodrunk, balra húzva az ujjunkat pedig hátrálunk, ami mellett rendszerint minden karakter tud blokkolni, és rendelkezik egy fő-, valamint két speciális képességgel is. Ezek közül az egyik gyengébb és erősebb, éppen ezért előbbi gyorsabban is töltődik - ütések és rúgások útján -, míg utóbbi lassabban, elsütésükkel pedig érdemes jól időzíteni, mert ha ellenfelünk éppen előtte ugrik hátra, akkor feleslegesen alkalmazunk Chuck Norris-féle körbepörgőrúgást Batmannel, azzal maximum a legyeket tudjuk elhajtani a közelből.

A mobilos Injustice 2-ben nem tudjuk ugyan romokba dönteni a pályákat, ellenben a látvány így is egész finomra sikerült - jól meg is izzasztotta a telefonunkat, mialatt majdnem beleőszültünk a töltési időkbe -, miközben majdnem minden sikeres küzdelem után újabb és újabb ellenfelek, illetve karakterek nyílnak meg előttünk, akiket lehetőségünk nyílik beszervezni, fejleszteni és egy mindennél ütősebb hőssereget összeállítani magunknak. Ezzel egyébiránt ki is merül a játékban az innováció és a szavatosság, ezáltal elég hamar bele lehet fáradni a folyamatos mókuskerékbe, és a kis idő után eléggé egy kaptafára épülő harcokba, melyeket nyilván gyorsabban feldobhatunk, ha költünk pár darab valódi Mátyásost a játékban, de jó hír, hogy erre egyáltalán nem leszünk kötelezve.

Injustice 2 játékteszt - 4. kép

Az Injustice 2 ugyanis egy teljesen ingyen letölthető mobiljáték lett, amely a jelentős tartalmával és a kis túlzással konzolos élményével erősen ajánlott mindenkinek, aki szereti az árkád bunyós játékokat, a DC univerzum sajátos világát, vagy csak egy olyan alkotást keres a kis képernyőre, amivel garantáltan napokig vagy hetekig ellehet úgy, hogy közben egy fityinget sem kell fizetnie. Köszönjük Netherrealm Studios, élmény volt!

Az Injustice 2 elérhető itt: Google Play | iOS App Store

Ha kíváncsi vagy az Injustice 2 konzolos verziójára is, ne hagyd ki a Game Channel tesztjét se!
5 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 8 napja

Azt mondja nincs kompatibilis eszköz. szomorú smiley

válasz erre

SamsungFan

7 éve, 5 hónapja és 14 napja

Két napja tolom tableten. Imádom! mosolygó smiley

válasz erre

Tommy

7 éve, 5 hónapja és 15 napja

Ez legalább ingyen van, egyértelmű hogy felteszem! mosolygó smiley

Amúgy csak most regeltem át GC-ről, csak tudnám miért... röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

7 éve, 5 hónapja és 15 napja

Itt van értelme, gépre nem teszem fel. De buszon jó lesz! mosolygó smiley

válasz erre

Chico

7 éve, 5 hónapja és 15 napja

Leszedtem, azóta le se tusom tenni! röhögő smiley

válasz erre