interLOGIC játékteszt

2016. november 16.
46.3261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szeretem az egyszerű játékokat, pláne azokat, amelyek egyszerűségükkel képesek gyönyörködtetni és azonnal rabul ejteni, hovatovább odaláncolni a telefon elé a tipikus "csak még egy pályát, csak még egy pályát... a fene már hajnali három van" érzéssel a középpontban. A phime studio - igen, így kisbetűvel, mint nemecsek ernő -, aktuális játékára ez a fenti leírás pedig tökéletesen ráillik, hiszen az interLOGIC egy tipikusan egyszerű, de nagyszerű alkotás lett, ami meglepő módon képes volt újdonságot mutatni úgy is, hogy egy sor hasonszőrű alkotás van jelen a piacon.



interLOGIC játékteszt - 2. kép

Az interLOGIC egyik nagy erénye, hogy nem fáraszt minket felesleges történettel, ergo fogalmunk sincs arról, hogy ki az a cuki kis mosógép, akit irányításunk alá vehetünk, sőt azt sem köti az orrunkra a program, hogy mit keres ő ebben a különleges világban, és miért is jó neki, ha színes kockákat tologat, de nekünk csak az a lényeg, hogy a színes kockák tologatása a kis robottal bizony óriási móka.

Nem túlzok, az interLOGIC már a legegyszerűbb pályán is képes magával ragadni az embert, kvázi már azzal, hogy egymásnak kell tolni két zöld kockát egy teljesen részeg-biztos - értsd: lineáris - pályán. Merthogy a játék keretein belül tényleg nincs más dolgunk, csak az, hogy a tér négy irányában, ezáltal felfelé, lefelé, illetve jobbra és balra tologassuk a színes kockákat annak érdekében, hogy az adott pályán mindegyiket el tudjuk tüntetni, és végül egy se maradjon, csak a kis robobarát.

Ez egy-két szín esetében még nem túl nehéz, sőt mi több akkor sem, amikor egyféle színből legfeljebb csak kétféle van jelen a pályákon, de amikor már négy-ötféle kocka felbukkan, és valamelyikből páratlan mennyiség található az adott szinten, akkor az komolyabban feladja a leckét. Három kocka esetében ugyanis úgy kell rendeznünk őket, hogy a három alakzat egyszerre érjen egymás mellé, lévén csak így tudják eltüntetni egymást teljesen, amennyiben ugyanis kettőt egymásnak tolunk, a harmadik ott marad árván, és buktuk a küldetést.

interLOGIC játékteszt - 3. kép

Szerencsére lehetőségünk nyílik visszavonni a legutolsó lépéseinket, ha esetleg elrontottunk volna valamit, de erre senki se támaszkodjon túlzottan, mert egyrészt összesen öt lehetőségünk van, másrészt ha mindez elfogy, akkor csak a nyavalyás pénztárca kinyitásával tudunk újabb visszavonási lehetőséget vásárolni magunknak. Ennek hiányát alacsonyabb szinteken nem nagyon érezzük majd, ellenben amint jönnek a nyakatekert pályák - amelyeken kis folyosók és kisebb kamrák is vannak már, nem csak egy nagy nyitott tér -, azokon már gyakrabban ronthatjuk el a lépést, és ha egyszer kvázi "elhalálozunk" a pályán, akkor súlyos negyedórát várnunk kell arra, hogy újra próbálkozzunk.

Szerencsére a 40 szint közül ezt követően ott folytathatjuk majd a karrierünket, ahol korábban abbahagytuk, de ha éppen benne vagyunk a szórásban, és éppen csak akkor van egy negyedóránk játszani, akkor elég idegesítő tud lenni ez a rendszer. Részben jó hír, hogy a játék boltjában olyan aranytallérokért vásárolhatunk életeket - és visszavonási lehetőséget is -, amit akár azzal is összegyűjthetünk, ha megnézünk pár reklámot a programon belül, de természetesen ezeket az aranytallérokat valós pénzért is megvehetjük, ha türelmetlenek lennénk.

interLOGIC játékteszt - 4. kép

Az interLOGIC tehát csak egy részben lehúzós program, amit türelemmel és kapkodás nélkül kényelmesen végigjátszhatunk, hovatovább élvezhetünk is, pláne abban az esetben, ha imádjuk a retro élményt garantáló videojátékokat, mert a retro hangulat bizony mind a játékmenet, mind a grafika szempontjából jellemző lesz a végeredményre. Ha szereted az egyszerű, de nagyszerű mobiljátékokat, amelyeknél az eszedet is használni kell, az interLOGIC neked is hamar nagy kedvenceddé válhat!

Az interLOGIC elérhető itt: Google Play
2 hozzászólás

Femobilos

8 éve, 19 napja

Ezt a játékot nekem találták ki!

válasz erre

SamsungFan

8 éve, 20 napja

Ez nagyon poén. mosolygó smiley

válasz erre