Into the Dead 2 játékteszt

2017. október 18.
43.5171
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nem mondhatnánk, hogy mostanság hiányt szenvednénk mobilokon a zombis játékokból, ellenben azt kijelenthetjük, hogy az efféle alkotások között nagyon ritkán találunk igazán minőségi darabokat, ezáltal ha valamelyik szép, akkor egyszerű, mint a faék, ha pedig lenne benne potenciál, akkor több éves lemaradásban van. Az Into the Dead 2-ben azonban már a bejelentés óta reménykedtünk, hogy túlmutat majd ezen a negatív trenden, hiszen az első részt is imádtuk - rajtunk kívül több mint 70 millió ember még -, így nagy reményekkel mentünk elébe a programnak.
Advertisement


Összességében pedig kijelenthetjük, hogy egyáltalán nem is okozott csalódást! Ehhez persze ismerni kell az első rész sajátosságait, hiszen ha azzal korábban nem tudtunk mit kezdeni, akkor bizony erre is ferde szemmel nézhetünk majd, hiszen nincs például szabad mozgás, ami alapvetően izgalmassá és feszítetté teszi az efféle alkotásokat. Persze téved, aki azt gondolja, hogy ennek ellenére le kell mondanunk a kihívásról és az izgalmakról!

Into the Dead 2 játékteszt - 2. kép

Az Into the Dead 2 az elődhöz hasonlóan igencsak nagy figyelmet szentel a történetnek, ezáltal adott egy kamionsofőr apuka, aki túlzás nélkül egyik percről a másikra egy zombi-apokalipszis kellős közepén találja magát valahol az amerikai tanyavilágban. Miután kamionját összetöri, és hirtelen seregnyi zombi veszi körül, azonnal két cél kezd el lobogni lelki szemei előtt, mégpedig a túlélés, valamint az, hogy eljusson a családjához.

Mivel kamionja már nem opció - ahhoz pedig túl gyökér, hogy elkössön egy autót - emberünk úgy dönt, hogy a Mirror's Edge-sorozatot vagy Forrest Gumpot megszégyenítő formában rohanni kezd előre, és amelyik zombi keresztezi az útját, az lepuffantja. Persze mindegyikükkel esélye sincs felvenni a kesztyűt, elvégre nem egy gyilkológép ő, és alighanem ez adja az alkotás igazi különlegességét, lévén taktikázni kell ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a pályákat.

Into the Dead 2 játékteszt - 3. kép

Mint fentebb már említettem, az Into the Dead 2 konkrétan egy auto-runner, amelyben hősünket belső nézetből láthatjuk - tehát kvázi egy FPS-ről beszélünk -, aki minden pályán rohanni fog a végtelenbe. Az irány adott, mi csak jobbra-balra döntögethetjük egy kicsikét - ezzel elkerülhetünk pár zombit -, de lesz olyan eset, amikor nincs választásunk, neki kell mennünk egy élőhalottnak. Ilyenkor előre fel kell ismerni a helyzetet, és jó előre lepuffantani a rémséget, mert ha túl közel jön, akkor vagy felfal minket, vagy később egy késsel tudunk még igazságot szolgáltatni neki, de minden más esélytelen ellenük.

Hogy ennyi az egész játék? Lényegében igen, de érdemes kiemelni, hogy a pályákon igencsak szűkös a rendelkezésünkre álló töltények mennyisége, így érdemes ezzel tartalékolni, és nem elpufogtatni mindent, hiszen ki tudja, hogy később mikor lesz rá szükség, ezáltal minden rohanás egy egészséges feszültséggel van tele. Persze a pályákon néha találhatunk lőszeres ládákat, de mérlegelnünk kell, hogy érdemes-e arrafelé irányítani hősünket, vagy inkább jó messzire elkerülni, mert a másik irány biztonságosabb. Ezen felül tudunk még fegyvereket fejleszteni, sőt egy halom új csettegőt is elérhetünk, hogy a végén akár tényleg egy kisebb hadsereggel is felvehessük a versenyt.

Into the Dead 2 játékteszt - 4. kép

Bár az Into the Dead 2 messze nem olyan szép, mint a korábbi videókon vagy az előre renderelt képeken, de azért egészen pofás és hangulatos megjelenést kapott, ami mellé a játékmenet is egészen kellemes lett, határozottan élmény rohangálni a pályákon, az pedig csak hab a tortán, hogy mellette az egész teljesen ingyen tölthető. Ha imádtad annak idején az első részt, szinte biztos, hogy ezt is szeretni fogod!

Az Into the Dead 2 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
1 hozzászólás

ferencziakos

6 éve, 11 hónapja és 19 napja

Kötelező játék nekem. mosolygó smiley

válasz erre