Japán mobiljátékot keresel? Szerintünk ezek most a legjobbak!

2020. november 08.
78.0691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A japán játékipar egykoron legendásnak számított. Az aprócska keleti szigetországban a nyolcvanas és a kilencvenes években elképesztő dolgok mentek végbe, virágzott a szegmens, sorra nyíltak a mára legendássá vált fejlesztőcsapatok, kiadók és konzolgyártók, gombamód szaporodtak az árkád játéktermek, azonban mára mindebből szinte semmi sem maradt.


Persze azért ma is felkapjuk a fejünket jó néhány Japánból érkezett alkotásra, de nincsenek akkora robbanások és sikerek, mint annak idején. Ennek ellenére is rengeteg zseniális címet találhatunk mobilokra, melyek a japán játékfejlesztés csodáinak tekinthetők, emiatt úgy döntöttünk, hogy készítünk nektek egy cikket, melyben kizárólag ezekre az alkotásokra koncentrálunk. Persze a lista szubjektív, így bárki előtt ott a lehetőség, hogy komment formájában bővítse.



Super Mario Run

Ha szóba kerül a japán játékipar, akkor akarva-akaratlanul, de nekünk Mario karaktere ugrik be elsőként. Nem véletlenül, hiszen a Nintendo legendája örökbe beírta magát a halhatatlan szereplők táborába annak ellenére is, hogy papíron egy olasz vízvezetékszerelőről beszélünk. A Super Mario Run pedig annak ellenére is az egyik legjobb japán mobiljáték - szerintünk -, hogy ezzel a runner-koncepcióval eléggé megölték az alapokat, de a kapcsolódó üzleti modell miatt sem igazán őszinte a mosolyunk.

App Store I Google Play



Final Fantasy IX

Ha japán játékipar, akkor JRPG! Ez megint egy olyan összefüggés, ami sztereotípia, és berögződés, de nem tudunk tőle szabadulni, emiatt feltétlenül szerepeltetnünk kellett ezen a listán a Final Fantasy-sorozatot. Hogy miért pont a kilencedik részt? Csupán azért, mert nekünk ez a legnagyobb kedvencünk mobilon, de alapvetően is az egyik legjobb értékelést begyűjtő epizódja a sorozatnak, ami tökéletesen bemutatja, hogy miről szólt és miről szól még mindig a japán szerepjátékok műfaja.

App Store I Google Play



Layton's Mystery Journey

A japánok valamiért mindig is imádták az történettel összefűzött mini-játékos gyűjteményeket, az egykoron Nintendo 3DS-re megjelent Layton's Mystery Journey mobilos változata pedig számunkra óriási élményt kínált, így mindenképpen bérelt helye volt a listánkon. Nem véletlenül, hiszen műfaján belül az egyik, ha nem a legjobbnak tekinthető. Persze nem olcsó, de cserébe garantáltan óriási élményeket kapunk, és az anime hatású grafikától továbbra is megdobban a szívünk.

App Store I Google Play



Ace Attorney: Dual Destinies

Szintén egy tipikusan japán élménynek tekinthetők a vizuális novellák, melyek gyakorlatilag az ottani kalandjátékok anime hatású, erőteljesen a történetre koncentráló típusaiként váltak ismertté. Bár vannak sokkal jobbak - sajnos nem mobilon -, de kedvenc platformunkon az az Ace Attorney az első, ami eszünkbe jutott ezek közül, azon belül is a Dual Destinies, mely számunkra életre szóló élmény volt, és szerintünk nektek is nagy kedvencetek lesz.

App Store I Google Play



Sonic CD

Hogy keretbe zárjuk egy kicsit a cikkünket, ha japán játékok, akkor Mario után közvetlenül Sonic ugrik be nekünk, méghozzá nem véletlenül, hiszen a Sega által megálmodott kék sündisznó kalandjai annak idején bearanyozták gyermekkorunkat és később tinédzser éveinket egyaránt. A Sonic CD az egyik kedvenc részünk volt, és ha imádod a platformereket, akkor te sem lőhetsz mellé vele, nekünk a mai napig a legnagyobb favorit.

App Store I Google Play
4 hozzászólás

ferencziakos

3 éve, 9 hónapja és 2 napja

De jó cikk, köszi!

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 9 hónapja és 3 napja

Jó ajánló, mondjuk a Mario Runt levenném. szomorú smiley

válasz erre

Bencus86

3 éve, 9 hónapja és 3 napja

De király kis cikk ez megint! mosolygó smiley Jöhetne ilyen kínaival is. röhögő smiley Meg magyarral, bírnám.

válasz erre

Chico

3 éve, 9 hónapja és 4 napja

Nagyszerű gyűjtemény, köszönjük!

válasz erre