Jungle War Defense játékteszt

2019. szeptember 20.
63.2491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Plants vs Zombies gigasikere után akkoriban gombamód kezdtek el szaporodni a különféle tower defense mobiljátékok, melyek között voltak azért jobb próbálkozások is, de összességében örültünk neki, hogy lecsengett a divathullám, mert már kezdtünk egy kicsit besokallni a témától. Mostanra a helyzet normalizálódott, ellenben néha-néha még mindig berobog egy-egy alkotás a műfajban, mint amilyen például a Jungle War Defense is lett.


A kérdéses alkotás bár elsőre talán úgy tűnhet, mint egy Plants vs Zombies-klón, de valójában nem sok köze van hozzá a játéknak. Az alapok persze hasonlóak, de itt nincs olyan összetett élmény kidolgozva a háttérben, hovatovább a központi téma is sokkal aktuálisabb, hiszen a környezetvédelem, az esőerdők pusztulásának témája lett sajátosan feldolgozva, a főszerepben egy mókussal, aki sajátos módszerekkel próbálja meg lenyomni az erdőre támadó gépeket.

Jungle War Defense játékteszt - 2. kép

Hogy a Jungle War Defense mennyire különbözik a növények és a zombik megunhatatlan háborújától, azt jól mutatja, hogy itt nincs különösebb taktikázás, sem választható egységek, itt adott egy mókus, akivel nekünk kell az ellenfélként érkező fűrészere, traktorokra és egyéb pusztítógépekre tapicskolni addig, amíg a kilövöldözött mogyoróktól a masinák apró darabokra nem hullanak. Mindez nem is lenne rossz, csakhogy a kapzsi készítők jól beleköptek a saját levesükbe!

Előbb azonban még lássuk a lehetőségeket! A Jungle War Defense-ben ugyanis lehetőségünk nyílik a folyamatos előrelépésre és előrejutásra, ezáltal kis mókusunknak a pályák sikeres teljesítésével megszerzett pénzből vehetünk újabb fegyvereket, sőt mi több, akár egy komplett darázssereget is pályára állíthatunk a segítség reményében. Ez a rendszer alapvetően jól tudna működni, azonban az imént említett probléma miatt egyáltalán nem működik jól...

Jungle War Defense játékteszt - 3. kép

A problémát pedig nevesítenénk is: a készítők nagyon durván le akarnak húzni minket azért, hogy élvezni tudjuk a játékot. Nincs opcionális reklámnézés, nincs alternatíva, vagy fizetünk, vagy a negyedik-ötödik pálya után vért fogunk izzadni azért, hogy győzelmet arathassunk. Az ugyanis rendben van, hogy az újabb fegyverekért és a fejlesztésekért in-game arannyal fizetni kell, de ha használni is akarjuk az erősebb csettegőket, akkor a hozzájuk való lőszert szintén meg kell vennünk.

Hogy honnan lesz pénzünk minderre? Segítünk: nem lesz! A pályák teljesítésével ugyanis filléreket kapunk, miközben egy új fegyver és a feltöltés is gyakran több ezer aranytallérba kerül, így vagy nagyon türelmesek vagyunk, és milliószor újrajátsszuk a legelső pályákat, vagy beadjuk a derekunkat, és kinyitjuk a pénztárcánkat. Persze az applikáció törlése is jó megoldás lehet...

Jungle War Defense játékteszt - 4. kép

Merthogy a Jungle War Defense egyetlen olyan elemet vagy megoldást sem vonultat fel, amiért érdemes lenne a telefonunkon tartani. Az alapötlet jó, a rajzfilmes grafika is kellemes, de a megvalósítás - pláne az üzleti modell - kifejezetten idegesítő lett, amiért nagyon nagy kár!

A Jungle War Defense elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Gólem

4 éve, 11 hónapja és 19 napja

Kipróbáltam de nem sokáig bírtam. Nagyon ****.

válasz erre

ferencziakos

4 éve, 11 hónapja és 20 napja

Gondoltam hogy **** lesz, de azt nem, hogy ennyire! meglepett smiley

válasz erre

SamsungFan

4 éve, 11 hónapja és 20 napja

Hát akkor ez is kimarad.. röhögő smiley

válasz erre

fonemaker

4 éve, 11 hónapja és 20 napja

Én már a plantsvyzombiest is rühelltem, ezt meg végképp rühelleném. röhögő smiley

válasz erre