KartRider Rush+ játékteszt

2020. május 22.
63.9331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gokartos mobiljátékokkal kis túlzással tele van már a padlás, sajnálatos módon azonban a legtöbb ilyen alkotásról közel sem lehetne elmondani, hogy olyan minőséget produkálnának, mint néhány konzolos nagyágyú, így például a Mario Kart, vagy olyan klasszikusok, mint a Lego Racers. Ezek a nevek gyermekkorunk bearanyozói voltak, azonban mobilokon valamiért még senki sem igazán tudta megvalósítani a műfajban a száguldás magasiskoláját, nekünk még a Mario Kart Tour kapcsán is voltak például fenntartásaink.


Bár vannak nagyon jó autós játékaink, az Asphalt-sorozatban például zseniális a sebességábrázolás, a gokartos címek esetében azonban a könnyed árkád száguldás örömeit valamiért még egyetlen fejlesztőcsapat sem tudta maximálisan megvalósítani. Ezért tettük össze a két kezünket, amikor a Nexon bejelentette a KartRider Rush+ című alkotást, mely minden tekintetben képes volt már ránézésre is eleget tenni ezeknek a kívánalmainknak. Legnagyobb örömünkre ráadásul a gyakorlatban sem okozott csalódást a végeredmény!

KartRider Rush+ játékteszt - 2. kép

A KartRider Rush+ az alapok tekintetében a fentiekben már emlegetett alkotásokat majmolja, vagyis akad néhány egyszerű, könnyen megjegyezhető, de jó kacifántos pálya, melyeken szabályos körversenyek zajlanak, bár ez játékmód függvénye, hiszen ahogy lépegetjük a szinteket és megszerezzük a jogosítványokat, folyamatosan újabb és újabb lehetőségek várnak ránk ezen a téren. Az alapvető élmények azonban egységesek: száguldjunk, amilyen gyorsan csak tudunk, és lehetőleg ott tegyünk keresztbe ellenfeleinknek, ahol csak lehet.

Ez a megszokott módon tehetjük majd meg, ezáltal a multis mérkőzések során folyamatosan rohanunk előre a cél felé, miközben a pályák bizonyos pontjain különféle power-upok jelennek meg. Kaphatunk tőlük páncélt, nitrót, de szórhatunk banánhéjat a mögöttünk haladóknak - legalábbis többek között, hiszen rengeteg őrültség vár ránk ezen a téren. Ez adja az alkotás savát és borsát, lévén elképesztő élmény lesz keresztülhúzni annak a számításait, aki éppen egy körrel korábban csapdába csalt minket vagy ránk küldött egy űrlényt, merthogy éppenséggel akár azt is megtehetjük majd.

KartRider Rush+ játékteszt - 3. kép

Hangsúlyozandó azonban, hogy a KartRider Rush+ rengeteg különféle játékmóddal operál, a klasszikus verseny mellett még sztori mód is vár ránk, így egészen elképesztő tartalom vár ránk ezen a téren. Mindemellett a pályákon sem fogunk unatkozni, minden kanyarban driftelhetünk, azzal nitrót termelhetünk, kerülgethetjük az akadályokat, egyszóval akkor is óriási élmények várnak ránk, ha nem a power-upokkal marháskodunk, még ha az is lesz a legjobb móka az alkotásban.

A pályákon kívül természetesen egy sor extra lehetőség vár majd ránk annak érdekében, hogy újabb autókat és felszereléseket oldjunk fel magunknak, melyek nemcsak megjelenésünket, hanem tulajdonságainkat is befolyásolják majd. Hogy mindehhez könnyed irányítás, nagyon csinos megjelenés, és a száguldás valódi élménye társul? Csak tetézi az örömünket, és határozottan azt mondatja velünk, hogy a KartRider Rush+ mérföldeket ver minden eddig megjelent gokartos mobiljátékra, még a Mario Kart Tour-ra is!

KartRider Rush+ játékteszt - 4. kép

Az egy- és többjátékos módok változatossága, a rengeteg lehetőség, tartalom, a fentiekben felsorolt pozitívumok, és úgy nagy általánosságban az egész atmoszféra... napestig lehetne sorolni a Nexon újdonságainak abszolút pozitívumait, merthogy van belőlük bőségesen néhány. Ha mindig hiányzott az olyan alkotások élménye mobilról, mint a Lego Racer vagy a sokat emlegetett Mario Kart, akkor ezt most ne hagyd ki!

A KartRider Rush+ elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

SamsungFan

4 éve, 2 hónapja és 25 napja

Na jó, ebbe beleugrok! röhögő smiley

válasz erre

Mendez

4 éve, 2 hónapja és 26 napja

Egyszerű, szórakoztató, jó. Pár órát toltam vele, de bedarált. mosolygó smiley

válasz erre

Bencus86

4 éve, 2 hónapja és 27 napja

Egy próbát megér!

válasz erre

Vidoros

4 éve, 2 hónapja és 27 napja

Hát akkor szedem is. mosolygó smiley

válasz erre