Kibeszélő: milyen formában látogathatnak el a nagy PlayStation-játékok mobilra? - 2. rész

2021. május 02.
115.3741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A múlt héten már elkezdtünk foglalkozni a témával, hogy az egyes PlayStationös franchise-ok miként láthatnak napvilágot mobiltelefonokon, azonban ahogyan azt akkor is ígértük már, továbbgördítjük ezt a szálat, és megvizsgálunk néhány további szériát. Mint azt tudjuk, a Sony arra készül, hogy elhozza mobilokra a neves franchise-ait, mi pedig ebben a cikksorozatban igyekszünk latolgatni az esélyeket, hogy vajon milyen formában látogathatnak el a telefonokra a nagy sorozatok. Ha az első etapon már túl vagytok, akkor most folytassuk is ennek a kifejtését, és nézzük, miként valósulhatnának meg szerintünk a PlayStationös játékok mobilon!


Detroit: Become Human

A Quantic Dream alkotása már nem a PlayStation-exkluzív címek sorát erősíti, sőt mi több, a Tencentnek hála a stúdió azon túl, hogy elhozta PC-re a játékot, már inkább nekik felelnek az IP-vel, mint a Sony-nak, viszont bőven benne van a pakliban, hogy a jövőben mégis megvalósulhat valami mobilos koprodukció.

A Sony ugyanis könnyedén köthet egy üzletet a Tencenttel és a Quantic Dreammel annak érdekében, hogy az eredetileg PS-exkluzívként megjelent játék a PC-s port után kapjon egy telefonos átiratot is, ami akár még a Sony számára is egy nyereséges üzlet lehet a jövőben.

Kibeszélő: milyen formában látogathatnak el a nagy PlayStation-játékok mobilra? - 2. rész - 2. kép

Bloodborne

A Bloodborne talán az egyik legizgalmasabb Soulsborne zsánerű szoftver. A Lovecraft-i hangulat, a viktoriánus környezet és úgy általában a játékmenet bőven ad annyi változatosságot, hogy más legyen, mint egy Dark Souls, egy Sekiro: Shadows Die Twice vagy egy The Surge.

Viszont egyértelmű, hogy a Bloodborne nem kerülhet át egy az egyben mobilokra. Oké, meg lehetne oldani grafikai butítással, de azért valljuk be, nem lenne így sem az igazi. A Bloodborne amúgy is sokféle adaptációt élt meg, elég csak a társasjátékokra gondolni, így elképzelhető, hogy akár telefonokra is egy kártyás játék formájában hozzák el, hiszen lenne egy jól működő kártyás mechanizmus, amit át tudnának ültetni.

Kibeszélő: milyen formában látogathatnak el a nagy PlayStation-játékok mobilra? - 2. rész - 3. kép

Patapon

Pata-Pata-Pata-Pon!!! Ki ne emlékezne erre az őrült ritmusjátéksorozatra, amiben a gombok megfelelő ütemben való nyomkodásával tudtunk támadni, mozogni és egyéb interakciókat csinálni. A játék szépségét az adta, hogy egy elképesztően kielégítő játékmenet húzódott meg az egész ötlet mögött, a Patapon 2-ben pedig egész egyszerűen őrült jó móka volt látni, ahogy tudtuk tápolni és fejleszteni a hadseregünket.

A Patapon határozottan átültethető lenne egy az egyben, mindenféle kompromisszum nélkül, lévén már a Patapon 2 is futott PSP-n, azóta pedig a mobiltelefonok jóval erősebb hardverként szuperálnak, úgyhogy a futtatásával nem lenne gond.

Kibeszélő: milyen formában látogathatnak el a nagy PlayStation-játékok mobilra? - 2. rész - 4. kép

Dreams

A Sony egyik legnagyobb mellélépése a PS4-es generációban, hogy elhanyagolták a Media Molecule által tető alá hozott Dreams marketingkampányát. Gyakorlatilag nulla felvezetést kapott a program, és a mai napig alig hallani róla, amiben a Sony maximáisan hibásnak tekinthető.

Nem véletlenül a "program" szót használtuk, és nem a játékot - a Dreams inkább tekinthető egy, a programozást mellőző, leegyszerűsíített, mégis borzasztóan mély játékkészítőnek, amiben akár mások által megvalósított projekteket is játszhatunk. Mobilon is abszolút megállná a helyét az ötlet, főleg így, hogy a Sony tulajdonképpen elbaltázta a PlayStationös változat potenciális sikerét...

Kibeszélő: milyen formában látogathatnak el a nagy PlayStation-játékok mobilra? - 2. rész - 5. kép

Knack

A Knack mára egy óriási mémmé nőtte ki magát, és tény, hogy nem a legerősebb címe a Sony-nak, viszont pont most, hogy a Crash Bandicoot: It's On The Run nagyot megy mobilos platformokon, miért ne valósulhatna meg egy átirat a Knackből is?

Akár egy oldalnézetes platformer formájában, akár egy az eredetihez hasonló, 3D-s környezetben összehozott játék megállná a helyét telefonokon. Egészen biztosan nem verne nagy vizeket, viszont a Sony logó kellő mértékben eladná ezt a brandet is.

Kibeszélő: milyen formában látogathatnak el a nagy PlayStation-játékok mobilra? - 2. rész - 6. kép

Ezek lennének hát a mi választásaink így a második turnusban. Természetesen vannak még PlayStationös játékok, amik kapcsán el lehetne mélázni egy kicsit a potenciális portokon, úgyhogy írjátok meg nekünk: ti mit hiányoltok a felsorolásból?
első etapon már túl vagytok, akkor most folytassuk is ennek a kifejtését, és nézzük, miként valósulhatnának meg szerintünk a PlayStationös játékok mobilon! '>
6 hozzászólás

zsenikém

3 éve, 2 hónapja és 17 napja

Nekem mindegy, melyik és mikor jön. Jöjjön mind és hamar. röhögő smiley

Viccet félretéve, a nagy exkluzív címek mindenképp jók lennének, és az olyan játékok is mint mondjuk a Ratchet. Kíváncsi leszek a felhozatalra.

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 2 hónapja és 17 napja

Ez megint igen ****a cikk, ment is a kedvencekbe.

Nagyon remélem, hogy nem lesz belőlük egy Sega, akik mindent telipkaoltak egész képernyős reklámmal (emiatt számomra konkrétan játszhatatlanok), vagy egy Nintendo, akik rohadtul lehúznak minden játékkal. Az arany középút kéne. Bízom a Sonyban.

válasz erre

peter97

3 éve, 2 hónapja és 17 napja

Patapon és Dreams adja magát, furcsállom is hogy eddig nem portolták.

válasz erre

Mordorer

3 éve, 2 hónapja és 18 napja

Knack Bloodborn jöhetne.

válasz erre

Chico

3 éve, 2 hónapja és 18 napja

Remélem a jövőben lesznek ps játékok mobilra.

válasz erre

ferencziakos

3 éve, 2 hónapja és 18 napja

Mindegyiknek nagyon örülnék.

válasz erre