Kibeszélő: mit várunk a mobilos Destiny-től?

2021. augusztus 22.
109.8731
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A napokban felmerült egy igazán izgalmas hír minden mobiljátékos számára, miszerint úgy fest, hogy a Bungie arra készül, hogy leszállítja kis képernyőkre is a népszerű Destiny-franchise-át valamilyen formában. Tekintve, hogy jelen állás szerint csekély mennyiségű konkrétum áll rendelkezésünkre, azonban maga a hír felkeltette az érdeklődésünket, arra gondoltunk, hogy egy cikk keretein belül megvizsgáljuk, hogy vajon milyen formában látogathat el mobilokra a széria, illetve milyen jellegű tényezők övezhetik ezt az egészet. Lássuk is a felvetéseinket!


Port? Spin-off? Valami más?

Ami kapásból felmerülhet sokunkban kezdésnek, hogy vajon milyen alakot ölt majd ez a rebesgetett mobilos koncepció - hiszen azért valljuk be, a lehetőségek tárháza széles. Könnyen meglehet, hogy a Diablo Immortal formáját veszi majd magára ez a játék, és úgy lesz egyfajta spin-off, hogy közben lényegében egy az egyben hozza a konzolos epizódok minőségét és jellegét.

Kibeszélő: mit várunk a mobilos Destiny-től? - 2. kép

Azonban bőven benne van a pakliban az is, hogy valami olyan mobiljátékos iteráció születik, amire nem feltétlenül számítunk. Lehet szó itt akár menedzselős, izometrikus nézetű címről, akár valami másfajta megoldásról is. Ettől függetlenül az sincs kizárva, hogy egy az egyben megkapjuk a konzolon futó Destiny 2 élményét, lévén azért mégiscsak az lenne az igazi. A jó FPS-RPG-kre amúgy is mindig van igény.

Borítékolt a siker?

Bár alapvetően könnyen rásüthetnénk egy Destiny-mobiljátékra, hogy garantált a népszerűsége, azonban a Nintendonak most sikerült bizonyítania a Dr. Mario Worlddel, hogy hiába van egy neves brandjük, még azzal is képesek elhasalni. Alapvetően tény, ami tény, hogy a Destiny, mint olyan, mostanra hatalmas nívót képvisel. Kétségtelen, hogy a Destiny 2 megjelenésekor mindenki kiakadt, hogy tulajdonképpen az első részt csomagolták újra, de a folyamatos támogatásnak és kiegészítőknek köszönhetően egy kiemelkedő darab született.

Kibeszélő: mit várunk a mobilos Destiny-től? - 3. kép

Ha a Bungie tudja tartani magát ahhoz a fajta minőséghez, amiről ismert amúgy a csapat (elég csak a korai Halo-játékokra gondolni), és kellő mértékben támogatják a címet, hovatovább nem fogják mindenféle ostoba mikrotranzakciós megoldással tönkretenni az összképet, akkor könnyen meglehet, hogy mérföldkő lesz belőle a mobiljátékok tekintetében.

Csak a leleplezést ne rontsák el...

Hihetetlen, hogy a Blizzard anno el tudta szúrni a Diablo Immortal bemutatóját, viszont minden kétséget kizáróan az évtized egyik legkellemetlenebb pillanata volt az, ahogyan felvezették a mobiljátékos spin-offot anno a BlizzConon. A közönség lenézése társaságában, teljesen ignorálva a játékostábort, bemutattak egy egyébként pazarul festő alkotást - ami éppenséggel sokakat nem érdekelt, miután az egészet beárnyékolta a borzalmas leleplezés.

Kibeszélő: mit várunk a mobilos Destiny-től? - 4. kép

Sajnos most már ez is tényező, és erre a Bungie-nak nagyon oda kell figyelnie, hogy ha hivatalos kereteken belül lepelezik a mobilos Destiny-t, akkor azt úgy tegyék, hogy még azoknak a kedvét is meghozzák, akik mondjuk csak konzolon játszanak főként. Merthogy erre is van opció, csak jól kell kijátszani a lapokat.

Hordozza magában a Destiny-szellemiséget, és minden jó lesz

Mostanra öröm Destiny-rajongónak lenni, köszönhetően annak a töménytelen tartalomnak, amit a Bungie implementált az évek során. Konkrétan annyi mindent tudunk csinálni mára a második részben, hogy nem is kérdéses, hogy miért nem készül harmadik rész - mert a közönség tökéletesen elvan azzal a kontent-cunamival, ami a Destiny 2-ben van.

Kibeszélő: mit várunk a mobilos Destiny-től? - 5. kép

Ha a mobiljáték is hozza ezt a szellemiséget, akkor nem lesz gond. Legyen jelen az, hogy akár több száz órára is képes lekötni az embert a cím, és akkor egy pillanatig sem lesz olyan probléma, ami miatt idegennek éreznénk a Destiny-élményt. No meg persze ha FPS formájában valósul meg a játék, akkor nagyon reméljük, hogy azt az elképesztő gunplay-t is átemelik, ami a konzolos változatban van...
leszállítja kis képernyőkre is a népszerű Destiny-franchise-át valamilyen formában. Tekintve, hogy jelen állás szerint csekély mennyiségű konkrétum áll rendelkezésünkre, azonban maga a hír felkeltette az érdeklődésünket, arra gondoltunk, hogy egy cikk keretein belül megvizsgáljuk, hogy vajon milyen formában látogathat el mobilokra a széria, illetve milyen jellegű tényezők övezhetik ezt az egészet. Lássuk is a felvetéseinket! '>
5 hozzászólás

Mendez

2 éve, 10 hónapja és 16 napja

Akárhogy is lesz, én nagyon kíváncsian várom! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 10 hónapja és 17 napja

Jó cikk, érdekes gondolatok. Remélem olyan jól sikerül átültetni mint a COD-ot.

válasz erre

fonemaker

2 éve, 10 hónapja és 17 napja

Sajnos a nagy játékokat mindig elrontják. Nem várok sokat aztán majd meglátjuk.

válasz erre

Bencus86

2 éve, 10 hónapja és 18 napja

Én nem bízom benne hogy jól sikerül sajnos...

válasz erre

peter97

2 éve, 10 hónapja és 18 napja

Remélem jól lesz optimalizálva és nem lesz pay to win. Ezekkel lehet elrontani.

válasz erre