Kill Shot Virus játékteszt

2017. május 24.
44.1661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Zombis játékokból már lassan annyi van mobilokon, hogy azzal Dunát lehetne rekeszteni, azonban jó zombis mobiljátékokból sajnos ugyanúgy hiány van, mint más platformokon, ezáltal kisebb ünnepnap, amikor berobog egy olyan alkotás, mint amilyen a Kill Shot Virus. A Hothead Games műve ugyanis legalább az előzetesek alatt elhitette velünk, hogy egy jóféle zombis FPS lehet belőle, hogy aztán a gyakorlatban porig rombolja ezeket a gondolatokat, lévén a végeredmény sajnos minden lett, csak éppen jó nem.


Persze azért kár lenne ennyivel elintézni, és már itt az elején leírni ezt a játékot, hiszen akadtak azért a múltban ennél sokkal borzasztóbb alkotások is, ellenben a Kill Shot Virus kapcsán is lényegesen többet vártunk, illetve reméltünk. Mert addig minden rendben van, hogy a végeredmény egy zombis FPS, sőt mi több, még az akciók is egészen egyben vannak, de az a tördeltség, ami a végeredményre jellemző, az egyenesen borzasztónak tekinthető.

Kill Shot Virus játékteszt - 2. kép

Merthogy a Kill Shot Virus nem egy olyan zombis mobiljáték, amelyben elindulunk, és elejétől a végéig átéljük a pályákat. Éppen ellenkezőleg, az egyes helyszínekre itt kismillió alkalommal vissza és visszatérünk annak érdekében, hogy teljesítsük a gyakran alig 5 másodperces küldetéseket. Nem vicc, akadnak feladatok, amelyek annyiból állnak, hogy megjelenünk a pályán, lelövünk gyorsan két zombit, és ismét kint találjuk magunkat a menüben. Ez nem bug, ez bizony fícsör, amivel elég könnyű összedobni több mint 100 küldetést!

Oké, azt valóban el kell ismerni, hogy a Kill Shot Virus a tartalom terén még így is elképesztő dolgokkal kecsegtet. Bár ez a szanaszét tördelt, ugyanarra a pályára százezerszer visszareptető koncepció nagyon idegtépő volt, akárcsak az, hogy majdnem többet tölt a játék, mint amennyit az adott küldetéssel töltünk, ellenben amikor akciózunk, akkor az tényleg jó. Már amennyiben szeretjük az on-rails alapú lövöldéket, merthogy a játékban többek között a szabad mozgást is elfelejthetjük, noha természetesen erről is elfelejtettek korábban tájékoztatni minket a készítők.

Kill Shot Virus játékteszt - 3. kép

Magyarul tehát teleportálunk a pálya valamelyik részére, ott lelövöldözzük a szerencsétlen élőhalottakat - találunk közöttük speciális, robbanó és egészen félelmetes darabokat is -, az alkotás értékeli a munkánkat, és ha van a pálya más részén valami dolgunk, akkor odavezet minket, ha pedig nincs, akkor mehetünk vissza a menübe, ahol megannyi egyéb küldetés közül válogathatunk. A hagyományos bevetések mellett egy pályán - ahová hangsúlyozom még egyszer, legalább hússzor vissza kell térnünk - találunk majd spéci mentőakciókat, sőt mesterlövészkedésre kiélezett küldetéseket is, amelyek zömét meg kell majd csinálnunk ahhoz, hogy újabb helyszínekre érhessünk.

Persze közben azért elég hatékonyan elüthetjük majd az időnket a menüben, lévén fejleszthetjük karakterünket és a fegyvereit is, ezáltal folyamatosan újabb és újabb felszerelésekkel kísérletezhetünk majd, amivel érdemes is lesz élni. Sok esetben ugyanis egy kisebb seregnyi zombi támad majd ránk, akiket egyáltalán nem lesz túl könnyű egy-két lövéssel leszedni, így fegyverünk hatékonysága és ereje mindennél fontosabb lesz.

Kill Shot Virus játékteszt - 4. kép

A Kill Shot Virus tehát nem feltétlenül egy rossz játék, ellenben meglepően furcsa. Ha ezekkel a furcsaságokkal meg tudunk birkózni - valamint a rendkívül idegesítő és ocsmány kill cammal -, akkor elüthetünk vele néhány kellemes órát, sőt mások társaságában akár még kellemesebb lehet az élmény - pláne, hogy ingyen letölthető az egész -, de mi nem erre a zombis mobiljátékra vártunk már évek óta.

A Kill Shot Virus elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

Chico

2 éve, 9 hónapja és 4 napja

YESSS, de vártam már ezt a tesztet! Nem rossz game ez, de ti jobbnak találjátok mint én...

válasz erre

ferencziakos

2 éve, 9 hónapja és 5 napja

Én a fentiek ellenére mindenképp kipróbálom!

válasz erre