King's Knight játékteszt

2017. szeptember 20.
41.7081
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ha a Square Enix egy új mobiljáték fejlesztésébe kezd, akkor arra rendszerint igencsak érdemes odafigyelni, hiszen a Final Fantasy-sorozat alkotói az utóbbi időben egészen elképesztő dolgokat valósítottak meg Androidon és iOS-en egyaránt. Persze lehet vádolni őket azzal, hogy az eredetiségből azért a legtöbb projektjük komoly hiányt szenvedett - hiszen minden második játékuk Final Fantasy volt -, de azért akadnak a portfólióban igazi különlegességek is.


Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a napokban megjelent King's Knight, ami egy nem túl népszerű műfaj, a fal-zúzó akció-szerepjátékok táborát igyekszik erősíteni kisebb-nagyobb sikerrel. Merthogy Square Enix ide vagy oda, ezzel a játékkal most nem sikerült túlontúl levenniük a lábamról, még annak ellenére sem, hogy érezhetően a Nintendo-féle Fire Emblem Heroes-nak szerettek volna vetélytársat állítani vele.

King's Knight játékteszt - 2. kép

Merthogy a totálisan klisés sztorival átfont King's Knight körítése teljes egészében olyan, mint amit a Fire Emblem Heroes esetében láthattunk, ergo kapunk egy tonnányi hőst - na jó csak ötvenet -, akiket irányítva egyedül vagy csapatban az lesz a feladatunk, hogy szétzúzzuk az Olthea misztikus királyságára támadó ellenfeleket. Hőseink - lesz köztük ember, sárkány, tigrisember és a többi - fejleszthetők lesznek, változtathatjuk felszereléseiket és fegyvereiket, sőt speciális támadásaikat is, amit a csapat-összeállítások sajátosságaival koronázhatunk meg igazán.

Persze aki ezek után azt gondolja, hogy a King's Knight ugyanúgy egy retro akció-szerepjáték, mint a Fire Emblem Heroes, az nagyot téved, a Square Enix alkotásának ugyanis köze sincs ehhez. Itt ugyanis a fentebb már említett faltörésen alapuló akciókon lesz a hangsúly, amit persze ne úgy képzeljetek el, hogy csak és kizárólag hatalmas téglafalakon kell átküzdenünk magunkat, habár ezzel azért nem is vagyunk annyira távol az igazságtól. Lássunk azonban egy kicsit alaposabban, hogy miről van szó!

King's Knight játékteszt - 3. kép

A King's Knight eseményeit döntött felső nézetből élhetjük át, a középpontban hősünkkel és kísérőivel, valamint a folyamatosan mozgó pályákkal, aminek a lényege az, hogy ne időzzünk el egy helyben, hanem folyamatosan küzdjük magunkat előre, mert ha nem tesszük, akkor a pálya maga alá temet minket. A haladás tehát stresszes, és helyzetünket tovább nehezíti, hogy hiába találunk benne többféle irányítási sémát, sajnos mindegyik nagyon nehézkesre sikeredett. Még nagyobb baj, hogy egyszerre rengeteg dologra kell figyelni, hiszen bár a pályák rövidek - több teljesítése egyetlen percnél sem tart tovább -, ellenben minden helyszínen nagyon oda kell tennünk magunkat a továbbjutáshoz.

Merthogy hőseink harcosok lesznek, ennek megfelelően folyamatosan támadnunk kell majd a ránk rontó ellenfeleket, de az akción túl biztosítanunk kell magunknak a továbbjutást is, amihez erdőket, hegyeket, épületeket és megannyi más egyebet kell keresztüllövöldöznünk, vagy átugrálnunk ahhoz, hogy eljuthassunk a pálya végére, ahol nagyon gyakran egy félelmetes főellenfél vár ránk. Ezen túlmenően milliónyi loot is csurranik-cseppenik majd a nagy pusztítás alatt, amelyekért szintén el kell futnunk, és fel kell csipegetnünk őket, ha fejlődni akarunk, illetve a későbbiekben is szeretnénk érvényesülni.

King's Knight játékteszt - 4. kép

Hogy ez az egész teljesen jól hangzik? Meglehet, de a gyakorlatban sajnos egyáltalán nem ilyen idilli az összkép, olyannyira nem, hogy az egész játék kellemetlen összhatást kelt. Rossz irányítani, összecsapottnak tűnik az egész, és a játékmenet is teljesen semmitlennek tűnik. Szerepjátéknak nem elég mély, akciójátéknak nem elég akciódús, egyszóval nálam a két szék közül a pad alá esés esete állt fenn a King's Knight-tal. Kár érte...

A King's Knight elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

SamsungFan

7 éve, 1 hónapja és 22 napja

Majd lesz új rész az biztos jobb lesz.

válasz erre

Mendez

7 éve, 1 hónapja és 22 napja

Kár hogy nem sikerült jól. Azért lehet hogy ránézek.

válasz erre