Kiss Rock City játékteszt

2017. november 08.
52.7841
A Kiss túlzás nélkül a világ egyik ikonikus és legendás rockzenekara, akik bár manapság már csak árnyékuk önmaguknak, ellenben volt időszak, amikor Amerikában minden róluk szólt. Saját újság, képregény, film, ruhák, figurák, de még talán WC papír is készült a festett tagokról. Ez az őrület az elmúlt években alábbhagyott, éppen ezért volt meglepő, amikor felbukkant ez a mobiljáték a semmiből.


A Sproing stúdiójának tagjai ugyanis vélhetően nagy Kiss rajongók - más magyarázat nincs -, akik úgy döntöttek, hogy összehoznak egy játékot, amelyben ha nem is kaptak főszerepet a banda tagjai, ellenben szerves részét képezik a koncepciónak azáltal, hogy segítik hősünket a rocksztárrá válás rögös útjain. Merthogy a Kiss Rock City erről szól: válj kezdő zenészből egy igazi rocksztárrá a Kiss segítségével!

Kiss Rock City játékteszt - 2. kép

Igen-igen, mi is jobban örültünk volna neki, ha egy Judas Priest, egy Slayer vagy legalább egy Metallica kerül a középpontba, de ha már így alakult, hát így alakult. Az alkotás azzal kezdődik tehát, hogy megalkotjuk saját hősünket, leendő rocksztárunkat, aki ekkor még csak nagyon szerény kis ruházattal rendelkezik, de később újabb szerelések, frizurák, arcfestések és hangszerek között válogathatunk neki annak függvényében, hogy mennyi rajongót szerzünk.

Rajongókat márpedig megannyi formában tudunk toborozni magunknak, ezáltal ellátogathatunk a helyi rádióba, kocsmába, étterembe, miközben a Kiss ismert tagjai adnak tanácsokat, és győzködik például a rádióst, hogy ugyan játssza már le a napokban feldemózott dalunkat. A játékban apránként haladunk előre, minden helyszínt alaposan ki kell maxolnunk, de sajnos ez elég unalmasra sikerült, hiszen nem kell mást tennünk, csak tapicskolni a lehetőségekre, összegyűjteni a kihulló csillagokat és dollárokat, melyeket fejlesztésekre, továbblépésre és új göncökre szórhatunk el.

Kiss Rock City játékteszt - 3. kép

Persze ez a része még megbocsájtható lett volna a játéknak, de sajnos a többi is eléggé arctalanra és semmitlenre sikerült. Ha ugyanis nem a háttérmunkát intézzük, akkor a színpadon állunk, amihez simán lenyúlhatták volna a készítők a Guitar Hero vagy a Rock Band sajátosságait, hiszen ki ne szeretne eljátszani pár Kiss klasszikust ilyen formában, nem igaz? Sajnálatos módon azonban semmi ilyesmire nem számíthatunk az alkotástól!

Olyannyira nem, hogy a Kiss Rock City konkrétan egy nagy nulla ezen a téren, mert mindössze gombokra kell tapicskolnunk, vagy gombokat kell húzogatnunk a képernyőn ahhoz, hogy normálisan le tudjuk játszani az adott dalt, de aprócska probléma, hogy ezek a mozdulatok se nem ritmusra történnek, se nem elég izgalmasak ahhoz, hogy élvezzük őket. Hovatovább a Kiss ismert slágereinek is csak egy részét tudjuk lezúzni, ami persze a gagyi megvalósítás miatt annyira nem is baj.

Kiss Rock City játékteszt - 4. kép

A Kiss Rock City tehát hiába egy ingyenes mobiljáték, a megvalósítás szempontjából semmirevaló lett. A kalandjátékos elemek egy jó kis ritmusjátékos megoldással párosítva pedig nagyszerűen működhettek volna, de a készítők pont ott húzták meg a nadrágszíjat, ahol el kellett volna ereszteni azt. Kár érte...

A Kiss Rock City elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

zsenikém

1 éve, 6 napja

De kár érte.

válasz erre

Mendez

1 éve, 7 napja

Pedig ránézésre nagyon nem volt rossz.

válasz erre