Laserbreak 3 játékteszt

2020. július 03.
60.8561
Mind az Android, mind az iOS digitális boltja dugig van olyan mobiljátékokkal, melyek fizikai alapokra épülnek fel, és ügyességünk helyett inkább a logikánkra, a gondolkodásunkra összpontosítanak, tehát olyan feladványok sokaságát tárják elénk, melyek megoldásához bizony szükség lesz ilyen-olyan tudásra. A Laserbreak-sorozat esetében például a fizika kapta a legfontosabb szerepet ezen a téren, azaz a pályák teljesítéséhez megannyi alapszabályt ismernünk és alkalmaznunk kell.


A széria eddig megjelent két epizódja kifejezetten nagy népszerűséget ért el a műfaj kedvelői között, állandó szereplői a különféle akcióknak az App Store-on és a Play Áruházban, így aki szerette volna, az már biztosan beszerezte magának. Mondhatni tehát, hogy nagy rajongótábor várta az új rész érkezését, a Laserbreak 3 pedig nem elég, hogy megérkezett, sokkal összetettebb és jobb élményt kínál, mint eddig bármikor.

Laserbreak 3 játékteszt - 2. kép

Ha esetleg nem lennénk képben a Laserbreak 3 kapcsán, az alkotás alapjait a különféle színű lézerek irányítása adja, ami azt jelenti, hogy minden egyes pályán úgy kell forgatnunk az egyes prizmákat, hogy azok megoldják az aktuális szint problémáit. Ezek a problémák, azaz a fejtörők alapjai pedig számos forrásból fakadhatnak, hiszen a fejtörők sokszínűségére egyáltalán nem lehet panasz.

Hol egy mozgatható tükröt kell beállítanunk úgy, hogy a lézernyalábok a megfelelő irányba álljanak, ezáltal eltaláljanak további tükröket, felgyújtsanak fadobozokat vagy fából készült szerkezeteket, amivel láncreakciók sokasága indulhat útnak, mígnem végül elérik a céljukat. Példának okáért vasgolyó csapódhat egy üvegfalnak, ezzel szabad utat engedve egy lézernyalábnak, de találkozhatunk majd a játékon belül különféle egyéb elemekkel és portálokkal is.

Laserbreak 3 játékteszt - 3. kép

A Laserbreak 3 azért zseniális, mert tényleg minden egyes pályát - összesen 45 darabot találunk benne - kimagasló alapossággal állítottak össze a készítők annak érdekében, hogy kimagasló szórakozást nyújtsanak. Már az első szinteken bődületesen meg lesz szívatva pár alkalommal, hiszen olyan megoldásokkal és egyebekkel találkozhatunk, hogy sokadik alkalomra sem esik le, mit kellene csinálnunk, de éppen ez adja a végeredmény savát és borsát.

Első blikkre minden egyes pálya totális káosznak tűnik majd, de ahogy belemerülünk a megoldásokba, úgy jövünk rá arra is, hogy merrefelé kellene elindulnunk, így nem kizárt, hogy számos alkalommal újra kell indítanunk egy-egy szintet. Ha ugyanis már adott, hogy mit kell csinálnunk, akkor másodpercek alatt el lehet juttatni a lézereket a célba, addig eljutni azonban gyakran hosszú-hosszú percekig tart majd kitartó próbálkozás társaságában.

Laserbreak 3 játékteszt - 4. kép

Jelentős forradalmat a korábbi epizódokhoz viszonyítva ugyan nem hozott a Laserbreak 3, gyakorlatilag csak egy nagy marok friss pályával gazdagodott a franchise, de azok kidolgozása annyira jól sült el, hogy akár régi motorosok vagyunk a sorozaton belül, akár most ismerkedünk vele, minden esetben nagy örömet okozhat nekünk. Ha imádod a logikai játékokat, itt megtalálhatod a számításaidat, méghozzá ingyen!

A Laserbreak 3 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Bencus86

1 hónapja, 3 napja

Teszek vele egy próbát...

válasz erre

Chico

1 hónapja, 4 napja

Tipikus egyszerű időtöltés.

válasz erre

Mendez

1 hónapja, 4 napja

Tipikus egynek jó. El lehet vele szórakozni...

válasz erre

peter97

1 hónapja, 4 napja

Hát ebbe nem fektettek sok energiát...

válasz erre