Last Day Jumper játékteszt

2019. május 29.
61.0981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nagy népszerűségnek örvendenek mostanság az úgynevezett egyujjas platformerek a mobiljátékok világában, ami nem véletlen, hiszen rendkívül egyszerű felépítésű alkotások ezek, melyeket egy kis kreativitással nagyon könnyű sikerre vinni. Nyilván átütő dolgot ezen a téren nem lehet megvalósítani - ha csak nem Angry Birds név alatt jön ki valami -, azonban aki biztos befutót akar, illetve minket idegesíteni, akkor az emellett a műfaj mellett tör lándzsát.


Bár kérdéses, hogy utóbbi vezette volna a Last Day Jumper alkotóit a játék megalkotása során, azonban arra mérget mernénk venni, hogy nem is az egyediség hajszolása, hiszen a végeredmény innen-onnan összeollózott ötletekből állt össze. Lopott a játékmenet, lopott a grafika, lopott az élmény, a háttérben futó rendszerek, de ezért nem haragszunk a készítőkre, mert jó dolgokat lopni, és azt jó dologgá összegyúrni a mi szemünkben nem bűn.

Last Day Jumper játékteszt - 2. kép

Pláne abban az esetben, ha olyan kitűnő végeredmény születik, mint amilyen a Last Day Jumper. Mint már az iménti gondolatok olvasása közben bizonyára kiderült, az alkotás nem akart semmit sem megreformálni, ezáltal kaptunk egy kiváló minőségű, de egyedi ötletektől mentes egyujjas platformert, melyben egyetlen célunk az lesz, hogy a lentről-felfelé gördülő pályákon eljuttassuk kis labdacsunkat a célig.

Ez persze önmagában még nem lenne teljesítmény, hiszen bizonyára mindenki képes arra, hogy folyamatosan, megfelelő intenzitással csapkodja az érintőképernyőt, csakhogy dolgunkat egy halom más dolog nehezíti, így a legkülönfélébb akadályok, forgó, mozgó, csapó, zuhanó vagy préselő mechanizmusok. Mindegyikük természetesen valamilyen trükkel a tarsolyában, illetve aprólékosan adagolt újdonságokkal, hogy magasabb szinten se legyen unalmas az élet.

Last Day Jumper játékteszt - 3. kép

A készítők ugyanis kitűnően felépítették a Last Day Jumper helyszíneit, melyek egymásra épülnek, és bár gyakorlatilag csak a színeket kombinálták, valamint a különféle akadályokat, de így is akad majd azért magasabb szinten néhány olyan megoldás, amikor jobb lesz, ha nincs a kezünk ügyében semmi törékeny. Például a telefonunk sem, mert ha valamit, akkor az ügyességünk és a reflexeink mellett a türelmünket bizony jól próbára teszi a játék.

A kihívások, valamint a kellemes megjelenés miatt pedig nagyon könnyű megszeretni a végeredményt, hiszen hiába nem Rubén Pecellin nyomta ki magából a spanyol viaszt, a minőségi munka meghálálja önmagát, hiszen garantáltan az első kipróbálás után függőséget okoz. Ez pedig pontosan így van jól!

Last Day Jumper játékteszt - 4. kép

Azt nem mondanám, hogy a Last Day Jumper megváltja a világot, vagy bármi útmutatót hoz a stílusba, netán éppen divathullámot indít el, azonban ha egy kellemes kis kikapcsolódást keresel, egy mobiljátékot, melyben percenként teljesítheted a pályákat és az újabb akadályokat, akkor itt könnyen új kedvencre találhatsz.

A Last Day Jumper elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

ferencziakos

5 éve, 3 hónapja és 21 napja

Nekem bejön, ahogy a tesztelőnek is, szemlátomást. mosolygó smiley

válasz erre

Bencus86

5 éve, 3 hónapja és 22 napja

Sajnos tucatjáték lett, pedig volt benne potenciál. Lehetett volna vicces is.

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 3 hónapja és 22 napja

Hát ennél sokkal jobbra számítottam...

válasz erre