Layton's Mystery Journey játékteszt

2018. február 09.
41.9201
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Amikor a Level 5 munkatársai úgy döntöttek, hogy a Nintendo 3DS-ről mobilokra is elhozzák a Professor Layton-sorozatot, sokaknak felcsillant a szeme, hiszen egy tipikusan olyan szériáról beszélhetünk, aminek ezen a platformon van a legtöbb keresnivalója. Még nagyobb volt az öröm, amikor megtudtuk, hogy a legújabb mellékszállal szeretnék ezt bevezetni a rajongók számára, de kedvünk csakhamar lelombozódott, amikor kiderült, hogy az árral nagyon elszállt a csapat, hiszen bár nem ingyen vártuk, de azért közel 6 ezer forint még egy Layton's Mystery Journey-től is sok.


Éppen ezért örültünk mi is veletek együtt, amikor a Level 5 úgy gondolta, hogy legalább kipróbálhatóvá teszi a játékot, ezáltal elkészült hozzá a Layton's Mystery Journey Starter Kit, ami lényegében nem más, mint a játék egyfajta demója, ami a komplett első fejezetet elérhetővé teszi számunkra. Miután kipróbáltuk, és ráébredtünk arra, hogy ez akkora élményeket garantál, mint egy teljes játék, úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek tapasztalatainkat.

Layton's Mystery Journey játékteszt - 2. kép

Aki esetleg nem ismerné a szériát, annak annyit kell tudnia róla, hogy a Professor Layton-sorozat az egyik legismertebb 3DS-exkluzív videojáték volt a múltban, amely csodaszép anime hatású grafikával kínálta a rajongóknak a fejtörőkön alapuló élményeket. Konkrétan minden egyes alkotás egy mini-játék gyűjtemény volt, amit egyre jobban átszőttek történetekkel, de ezen a téren alighanem a Layton's Mystery Journey jutott el a csúcsra.

Az alkotás Layton professzor történeteinek mellékszála lett, melyben a doki lánya, Katrielle Layton történetét ismerhetjük meg, aki apja nyomdokaiba lépve egy saját nyomozóirodát nyit London szívében, ahol az utóbbi időszakban alaposan megszaporodtak a rejtélyek. Nem meglepő, hiszen már a prológusban találkozunk egy beszélő kutyával - aki az egyik legnagyobb segítségünk lesz -, de elindul egy olyan sztorifolyam is, ami aztán végigvonul majd az egész játékon.

Layton's Mystery Journey játékteszt - 3. kép

Miután segítünk a prológusban egy helyi boltnak, az első fejezet rögtön egy a Big Benhez kötődő rejtéllyel örvendeztet meg minket, mely a teljes játék ismeretében rögtön a mély víz lesz, hiszen hiába a segítség, azért alaposan meg kell tornáztatni az agyunkat ahhoz, hogy megoldjuk a rejtélyt. Ehhez a készítők ugyanúgy egy dupla képernyős megoldást alkalmaztak, mintha egy Nintendo 3DS-t tartanánk a kezünkben, és a klasszikus kalandjátékok példájára már nemcsak a mini-játékok megoldásáról kell gondoskodnunk, hanem arról is, hogy beszéljünk a szemtanúkkal és gyűjtögessük a nyomokat.

A Layton's Mystery Journey keretein belül elkél egy csipetnyi angoltudás, hiszen egyes fejtörők megoldásához rendkívül lényeges lesz odafigyelni bizonyos részletekre. Bár segítséget kérhetünk, azért így is könnyű lehet elakadni, és ezt már kapásból az első fejezetben megtapasztalhatjuk, de pont ezért imádni való ez az egész, hiszen bár nem egy point and click kaland, de ezen a téren pontosan azt kínálja, mint a legnagyobbak egykoron.

Layton's Mystery Journey játékteszt - 4. kép

Ha minket kérdeztek, a Layton's Mystery Journey Starter Kit a maga 3-4 órás játékmenetével éppen ideális arra, hogy meghozza a kedvünket a vásárláshoz. Bár a 6 ezer forint nem kevés pénz, de ezért cserébe egy olyan élményt kapunk, mintha egy interaktív animét teljesítenénk, méghozzá kellemes történet és változatos élmények társaságában. Kétség sem fér hozzá, a stílusában jelenleg a legjobb a piacon!

A Layton's Mystery Journey elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Bencus86

6 éve, 7 hónapja és 27 napja

Kipróbálom az alapot, de 6 ezret szerintem akkor sem adok érte ha nagyon tetszik. Ez rohadt drága, irreális egy mobiljátéknál ilyen összeg.

válasz erre

marco

6 éve, 7 hónapja és 27 napja

zsenikém írta:
Rengeteg pénz 3-4 óra hosszáért 6 ezer forint! meglepett smiley Ezt nem is értem.
Az az ingyenes verzió, a teljes játék kerül ennyibe.

válasz erre

zsenikém

6 éve, 7 hónapja és 27 napja

Rengeteg pénz 3-4 óra hosszáért 6 ezer forint! meglepett smiley Ezt nem is értem.

válasz erre