LEGO Star Wars Microfighters játékteszt

2018. június 06.
48.8981
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Néhány évvel - vagy talán évtizeddel - ezelőtt hozzám hasonlóan biztosan rengetegen odáig voltak a LEGO Racers című videojátékért, mely egy kellemes kis árkád versenyjátékként alaposan bearanyozta gyermek- és tinédzserkorunkat. Ezért örültem nagyon, amikor a LEGO Systems csapata váratlanul előbukkant a LEGO Star Wars Microfighters című mobiljátékkal, mely első ránézésre rögtön ezt a legendát juttatta eszembe.


Kár volt azonban látatlanban párhuzamot vonnom a két alkotás között, merthogy elegendő volt egyetlen percet száguldanom a LEGO Star Wars Microfighters keretein belül ahhoz, hogy rájöjjek: itt garantáltan nem kapok majd olyan élményt, mint egykoron a LEGO Racers-től. Emiatt pedig nem titkoltan hatalmasat csalódtam a játékban - Star Wars körítés ide, Millenium Falconos száguldás oda.

LEGO Star Wars Microfighters játékteszt - 2. kép

A legnagyobb problémám a LEGO Star Wars Microfighters-szel alighanem az, hogy ez nem is egy versenyjáték, illetve csak részben, hiszen bár valóban száguldozhatunk benne, azonban a legnagyobb ellenségünk maximum az átkozott idő lesz. Nincsenek tehát memorizálható pályák, sem ellenfelek, a bunkó power upokról nem is beszélve, hiszen nem tudnánk kinek a képébe vágni az olajjal teli hordókat ugyebár.

Hogy akkor mégis mit kínál nekünk a LEGO Star Wars Microfighters? Szinte semmi extrát, mindössze azt, hogy bepattanhassunk a Star Wars univerzum ismert űrhajóinak pilótafülkéjébe, és száguldjunk a pályákon addig, amíg darabokra nem hullunk, vagy el nem fogy az időnk. Hogy ez ebben a formában kevés? Igen, mi is tudjuk, és ezért vagyunk nagyon csalódottak.

LEGO Star Wars Microfighters játékteszt - 3. kép

Persze azt azért fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a kockagyűjtögetős száguldás legalább pár másodpercig szuper élmény, mert könnyed az irányítás, de amint rádöbbenünk, hogy nincs ellenfél, azonnal érdektelenné válik. Érdeklődésünket pedig az sem hozza vissza túlzottan, hogy a készítők milyen sok Star Wars-tartalmat pakoltak bele a játékba.

Itt van ugyanis a filmekből ismert legtöbb száguldásra alkalmas gépezet, a Millennium Falcon, egy TIE vadász, X- és Y-szárnyú gépek, amiket olyan hírességekkel vezethetünk, mint Han Solo, Darth Vader, Luke Skywalker vagy Leia hercegnő. Mindez azonban gyakorlatilag a kutyát nem érdekli a tartalmi hiányosságok miatt...

LEGO Star Wars Microfighters játékteszt - 4. kép

Még John Williams eredeti filmzenéje sem igazán tudott lázba hozni minket a játék láttán, így hiába akartuk nagyon szeretni, a LEGO Star Wars Microfighters rendkívüli mértékben megnehezítette a dolgunkat. Nem is nagyon ajánlanánk senkinek, legfeljebb egy röpke kipróbálásra.

A LEGO Star Wars Microfighters elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

zsenikém

6 éve, 3 hónapja és 21 napja

Rettenetesen gagyi lett. meglepett smiley

válasz erre

Chico

6 éve, 3 hónapja és 22 napja

Nem tudom ki a célcsoport, de hogy nem én, az biztos. röhögő smiley

válasz erre

Mendez

6 éve, 3 hónapja és 22 napja

Te jó ég! meglepett smiley

válasz erre

SamsungFan

6 éve, 3 hónapja és 22 napja

Micsoda szégyen ez mind a Legora, mind a Star Warsra nézve. szomorú smiley

válasz erre