LEGO Tower játékteszt

2019. június 12.
58.6802
Mint tanyasi gyerek a kakasos nyalókára a búcsúban, úgy rákaptunk mi is a LEGO Tower bétájára, amint a NimbleBit bejelentette, hogy itt a lehetőség, a nagy alkalom, hogy végre egy olyan LEGO-mobiljátékkal üssük el az időnket, amit kifejezetten okostelefonokra álmodtak meg, vagyis nem egy PC-ről és konzolokról érkező alkotásról van szó. Bár őszintén szólva nem sok reményt fűztünk ahhoz, hogy a név alatt bármi egyedi megoldás születhetett, hiszen a Tiny Tower hatásait már a kezdetektől sem tagadták a készítők, de azért így is kellemesen rácsodálkoztunk a végeredményre.


Annak ellenére is, hogy ez elsőként a magyar nyelv láttán volt. Bár nem az első eset, de összességében azért elmondhatjuk, hogy a mobiljátékos közegben még mindig nagyon ritka, ha egy alkotás magyar feliratot kap a készítőktől, pláne olyat, amit nem a Google Fordítóval valósítottak meg, hanem tényleg öltek időt a fordításba. Bár azt azért nem mondanánk, hogy tökéletes végeredmény született, hogy mindenhol rendben van a magyarítás, de már a gesztus miatt is egy óriási vállveregetés jár a készítőknek ezért.

LEGO Tower játékteszt - 2. kép

Bár a LEGO Tower általunk látott verziója papíron még csak béta volt, mi azonban most mégis végleges véleményt formálnánk róla, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy a mobiljátékok világában a béta állapot gyakorlatilag egyet jelent egy kiadásra jelölt végleges verzióval. Így álltunk hozzá a felfedezéshez, és alapvetően nem kellett csalódnunk, első blikkre valóban azt kínálta a játék, amit a készítők megígértek, vagyis a cél a toronyépítés lesz.

Persze nem céltalanul! A LEGO Tower ugyanis egyfajta menedzsmentjátékként kezelendő, ahol rendkívül lényeges, hogy összegyűjtsük a pénzt az újabb szintekre, hogy feltöltsük munkásokkal az egyes helyiségeket - hogy mindenki az érdeklődési körének megfelelő munkát kapja -, miközben a cél a fejlődés és az ég felé való törtetés. Bár alapvetően én túl kevésnek éreztem az elfoglaltságokat, azért hazugság lenne azt kijelenteni, hogy nincs itt tennivaló, csak éppen ezek a mellékesek mind egy szálig unalmasak és önismétlők.

LEGO Tower játékteszt - 3. kép

Egyszerűen nincs tartalom a LEGO Towerben, és olyan szinten vontatott az élmény - nyilván egy kis költekezéssel enyhíthető -, hogy az sokszor már egyenesen kellemetlen lesz. Az ugyanis nem kielégítő, hogy ötvenedszer is fellifteztetünk valakit a sokadik emeletre némi extra pénzmag reményében, vagy a pizzafutár hetvenedszerre is beállít azért, mert úgy véli, rossz helyre kézbesítette a kiflit (!), a mi feladatunk pedig, hogy megtaláljuk a pékárut. Egy olyan univerzumban, mint a LEGO világa, ennél sokkal kreatívabb teendőket láttunk volna viszont!

Sőt mi több, tornyunk lakóinak menedzselése is egyszerű, mint a faék. Beköltöznek - gyakran szó nélkül -, majd lehetőségünk nyílik munkába állítani őket, testre szabni küllemüket, de aztán ennyi lesz az egész. Hogy később mit csinálnak, hová mennek, egyrészt senkit nem érdekel, másrészt magasabb szinteken nem is lehet nyomon követni. Már amennyiben eljutunk egy magasabb szintre, hiszen ilyen önismétlő módon és ennyire vontatott formában egyszerűen nincs ingere az embernek, hogy összegyűjtse a pénzt a következő szint eléréséig.

LEGO Tower játékteszt - 4. kép

A LEGO Tower tehát az alapötlet tekintetében nem is lenne rossz, hiszen sokan tudták már korábban nagyszerűen kivitelezni az ehhez hasonló megoldásokat, azonban valójában olyan kevés benne a tartalom, hogy semmi élvezetet sem lehet találni benne néhány perc játék után. Ha ezen sikerül javítani a jövőben, talán lehet esélye egy kisebb sikerre, de amúgy minket nem nyűgözött le túlzottan ez a teljesítmény...

A LEGO Tower elérhető itt: Google Play
5 hozzászólás

Direktor

3 hónapja, 1 hete és 1 napja

De legalább magyar. Az is valami.

válasz erre

Femobilos

3 hónapja, 1 hete és 1 napja

Igaz hogy elég hamar meg lehet unni, de én elvagyok vele napi fél órát...

válasz erre

Chico

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Gondoltam hogy **** lesz, nem voltak elvárásaim. Így nem is kellett csalódnom benne.

válasz erre

Mendez

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Na akkor ezt is kihagyjuk.

válasz erre

SamsungFan

3 hónapja, 1 hete és 4 napja

Kár érte.

válasz erre