Linear játékteszt

2020. március 18.
66.1851
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ha azt hitted, hogy már minden stílusban megalkották a legminimalistább játékokat mobilon, akkor itt az ideje megismerned a Linear nevét, mely garantáltan azonnal felülírja majd az összes addigi elképzelésedet, hiszen Gabriel Carvalhonak köszönhetően egy olyan végletekig leegyszerűsített alkotást kaptunk most, amihez foghatót talán korábban még soha. Merthogy volt már dolgunk korábban rengeteg minimalista művel, de ennyire maradandó és kellemes élményt talán még egyik sem okozott nekünk!


Igen, ezzel gyakorlatilag le is lőttük a teszt poénját, miszerint minket sikerült maradéktalanul meggyőznie és lenyűgöznie a Linear című mobiljátéknak, mely tipikus példája az amilyen egyszerű, olyan nagyszerű megoldásnak, hiszen megesküszöm nektek, ha tudtok ennél egyszerűbb alkotást mutatni nekem a mobilos piacon, vendégeim vagytok egy limonádéra. Hogy miként lehet ennyire beleszeretni egy halálosan egyszerű mobiljátékra? Ezt próbáljuk elmesélni nektek az alábbiakban!

Linear játékteszt - 2. kép

Kezdésnek ismerkedjünk meg a Linear sajátosságaival, avagy játékmenetének leírásával. Előre szólunk, nincs nagy megfejtés a háttérben, arról szól az egész alkotás, hogy adott egy folyamatosan száguldó színes csík a hófehér háttér előtt, miközben az úton folyamatosan színes pacák jelennek meg előttünk. A mi feladatunk az lesz, hogy reflexeinkre alapozva a lehető leggyorsabban arra húzzuk a száguldó színes csíkot, amerre a hozzá illeszkedő árnyalatú pacát láthatjuk.

Hogy ez nem tűnik túl nehéz vagy teljesíthetetlen feladatnak? Merthogy gyakorlatilag nem is igazán nevezhetjük annak, noha azért játékmód függvénye is a kihívás! Persze azért nem árt még hozzátenni a fentiekhez a játékmódok kivesézése előtt, hogy a szaladgáló színes csík folyamatosan változtatja majd az árnyalatát ahogyan hozzáér egy színes pacához, vagyis elég szépen bele lehet keveredni a dologba annak ellenére is, hogy gyakorlatilag talán csak négy-öt szín váltakozik, tehát nem egy komplett szivárványról beszélünk, holott az lett volna csak igazán szuper.

Linear játékteszt - 3. kép

Ha már szóba kerültek a játékmódok, a Linear kapcsán, akkor lássuk őket. A Classic játékmód az abszolút kedvenc lesz mindenkinek, a fenti játékmenetet találhatjuk meg benne, méghozzá folyamatos gyorsulás mellett, így a saját reflexünk lehet majd a végzetünk. Ennek a változata a Focus, aminek részeként a sebesség gyorsul, de a körök változatlanok maradnak, ha viszont meguntuk a sebességhajhászást, a Zen játékmód lehet a legnagyobb kedvencünk, hiszen itt folyamatos tempóban tudjuk teljesíteni a küldetéseket.

A Linear mindemellett nemcsak játékmódokkal, hanem különféle power-upokkal is kecsegtet nekünk az egyes körök során, és bár tény és való, hogy nem lehet vele hosszú órákat ellenni, mint egy Call of Duty Mobile-lal vagy egy PUBG Mobile-lal, de itt ez nem is az a kategória, tehát nem nagyon érdemes egy lapon emlegetni őket. Legalábbis az összetettség tekintetében, mert egyébként a Linear is kiváló élményt nyújt, csak éppen más eszközökkel.

Linear játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Linear egy kellemes meglepetés az idei esztendőből. Nem egy nagy költségvetésű alkotás, nem reformálja majd meg a piacot, de egyszerűsége és minimalizmusa egyszerűen csodálatra méltó, és éppen emiatt garancia arra, hogy ha egyszer kipróbáljuk, akkor azonnal magával ránt minket ebbe a színes világba. Biztosan sokáig ott marad majd a telefonunkon!

A Linear elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Ronalddo

4 éve, 4 hónapja és 13 napja

Hardcore game színvakoknak. röhögő smiley

válasz erre

Chico

4 éve, 4 hónapja és 13 napja

Ki fogom próbálni, de így képekről... Hát nem ez lesz a kedvencem...

válasz erre

Bencus86

4 éve, 4 hónapja és 14 napja

Nekem ez már túl minimál.

válasz erre

Mendez

4 éve, 4 hónapja és 14 napja

Nem hittem volna hogy pozitív értékeléssel végződik a teszt. röhögő smiley Nekem nagyon nem adja.

válasz erre