Little Buno játékteszt

2018. február 02.
40.7881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hozzám hasonlóan bizonyára sokakat azonnal elvarázsol, ha egy mobiljáték feltűnően kellemes, már-már rajzfilmes grafikával rendelkezik. Sok esetben a minőségi megjelenés ugyanis tartalmas, de legalábbis elragadó élményekkel társul, és éppen ezért akadt meg a szemem a Little Buno című alkotáson is, mely ezen a téren valami elképesztően látványosra sikeredett, valóban úgy fest, mintha egy interaktív rajzfilmet látnánk.


Persze mi is nagyon jól tudjuk, hogy a kinézet sok esetben semmit sem jelent, de a Little Buno esetében szerencsére a játékmenetben sem kellett csalódnunk, hiszen a készítők nagyon kellemesen elcsenték az Angry Birds-ből is ismert hajigálós módszert a folyamatos ügyeskedésre, és reflexekre építő élménnyel, amit ráadásul még sok-sok sajátossággal tudtak feldobni. Hogy emiatt egy nagy katyvasz lett az egész? Szerencsére nem!

Little Buno játékteszt - 2. kép

Olyannyira nem, hogy a Little Buno még egy kis történettel is rendelkezik, ezáltal főhősünk egy ősember, aki sajnálatos módon elkeveredett a családjától, és a mi feladatunk, hogy visszavezessük őt, ehhez azonban előbb számtalan pályán, és megannyi vadállaton kell átverekedni magunkat. Lesz itt gorilla, elefánt, oroszlán, mi szem szájnak ingere, melyek mindegyike egyet akar: megenni vagy legalább elzavarni minket.

A feladatunk így kicsit nonszenszre sikerült, hiszen az lesz a dolgunk, hogy jóllakassuk az állatokat, hiszen amennyiben ez megtörtént, nem akarnak megtámadni sem minket, sem a családunkat, azonban az etetési folyamat korántsem lesz olyan egyszerű, mint gondolnánk. Egyrészt ugyanis az állatok folyamatosan támadnak és közelednek felénk, miközben nekünk ritmikusan hátrálnunk kell a képernyő jobb sarkát nyomkodva, ha pedig kitátják a szájukat, akkor rögtön megállni, és belehajítani az ételt.

Little Buno játékteszt - 3. kép

Itt jön be a képbe az Angry Birds-féle csúzlis módszer, hiszen bár csúzlink nincs, az ételt pontosan úgy kell eldobnunk, ahogy a mérges madárkákat szoktuk lövöldözni, ezáltal a képernyő bal felén húzunk egyet hátra, beirányozzuk az adott ételt, és ha éppen nyitva van a szája a dögnek, akkor eldobjuk. Ha nem sikerül, maximum fejbe kólintjuk, és amiért nem nyitott szájjal közlekednek, ezért egyrészt gyorsan meg kell ismernünk ritmikus mozgásukat, másrészt pedig folyamatosan tartani kell a tisztes távolságot is.

Ez a folyamatos hátrálás és dobálózás pedig néha egészen embert próbáló feladat, egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hangzik. Sőt mi több, dolgunkat más tényezők is gyakran nehezítik, ezáltal például nem egyszer időre kell teljesítenünk a feladatot, ami elég stresszes tud lenni ha nem úgy jön ki a lépés.

Little Buno játékteszt - 4. kép

A Little Buno tehát egy kellemes, már-már egyedi játékélményt garantáló mobiljáték lett, ami bátran ajánlható minden korosztálynak, hiszen bár nem könnyű, ellenben nagyon elragadó összhatással rendelkezik, akár akkor is, ha csak néha napján akarjuk betölteni egy kis mulatozás kedvéért. További jó hír, hogy a játék teljesen ingyen van, így megéri legalább kipróbálni.

A Little Buno elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Femobilos

2 éve, 6 hónapja és 7 napja

Nagyon aranyos játék! És tényleg elég nehéz.

válasz erre

Mendez

2 éve, 6 hónapja és 7 napja

Teszek vele egy próbát mindenképp!

válasz erre

fonemaker

2 éve, 6 hónapja és 7 napja

Nagyon jó poénnak tűnik!

válasz erre

SamsungFan

2 éve, 6 hónapja és 8 napja

Méár képeken is baromi hangulatos!

válasz erre

peter97

2 éve, 6 hónapja és 8 napja

Hát akkor lássuk!

válasz erre