Little Misfortune játékteszt

2020. február 19.
57.7861
Mióta az eszemet tudom, megőrülök a kalandjátékokért, és bár éveken át szomorú voltam, amiért sem PC-n sem konzolon nem igazán sikerült feltámasztani ezt a főként a kilencvenes években nagy népszerűségnek örvendő műfajt, azonban manapság nem igazán panaszkodom, hiszen csak úgy özönlenek mobilokra a jobbnál-jobb kalandok. Bár ezek egy része még nem rendelkezik olyan összetettséggel, mint egy LucasArts-klasszikus, ellenben egyre több próbálkozás érkezik, melyek azért bőven odatehetők a nagyobbak mellé.


A Little Misfortune mondjuk pont egy rossz példa erre, hiszen PC-ről és konzolokról érkezett, de a megrögzött mobilos kalandorok számára ez kifejezetten jó hír, hiszen a Killmonday Games alkotása a minőségű kalandjátékok táborát kívánja erősíteni Androidon és iOS-en egyaránt. Méghozzá nem is akármilyen formában, hiszen egy olyan hangulatvilágot, történetet és megjelenítést álmodtak meg a tökéletes prezentációhoz a készítők, ami hol könnyeket csalt a szemünkbe, hol képes volt megnevettetni minket.

Little Misfortune játékteszt - 2. kép

Persze a Little Misfortune inkább előbbiben volt nagy király, egy vérbeli melankolikus kalandról van szó, a főszerepben egy elképesztően hányattatott sorsú kislánnyal, Misfortune Ramirez Hernandezzel. Kis hősünk alkoholista szülők sarjaként már egészen korán megtapasztalja, hogy milyen szeretet, mosolygás vagy ölelések nélkül felnőni. Bár látszólag rendezett körülmények között él, azonban a szülők komolyan zakkantak, főkén az anyuka, akivel rögtön a játék elején találkozunk, és finoman szólva sem hagy majd bennünk túl pozitív emlékeket.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy főhősünknél egy napon bekopog egy hang, pontosabban megjelenik a fejében - ezt tekinthetjük egyfajta mentális megzakkanásnak is -, aki azt mondja neki, hogy meg fog halni. Persze a helyzetet rögtön szépíti egy kicsit, és a hang, azaz Mr. Voice nagy kalandra invitálja a 8 esztendős kislányt, méghozzá azzal kecsegtetve, hogy megtalálhatja az örök boldogságot, aminek az apróság nagyon megörül, hiszen azt végre mindig búskomor és depressziós édesanyjának adományozhatná.

Little Misfortune játékteszt - 3. kép

A játék dugig van képtelen helyzetekkel és még képtelenebb szereplőkkel, miközben gyakran olyan mellékszálak is megjelennek, melyeken alapvetően jókat nevetnénk, de amikor a kislány szomorúan jegyzi meg, hogy a kerti medencében olyan szaga van a víznek, mint a klotyónak - mert nyáron mindig belepisilt -, akkor képtelenek vagyunk nevetni, hiszen mások nyomorán nem illik. A játék dugig van ezekhez hasonló dolgokkal, melyektől egyszerűen elkerekedik a szemünk, miközben egy olyan sztori kerekedik előttünk, ami egyszerre tartalmaz mélyen szántó gondolatokat, és természetesen egyszerre szórakoztat is minket.

Mindehhez ráadásul bivalyerős prezentáció is társul! Bár alapvetően a játékmenet kicsit interaktívabb is lehetett volna - kevés az igazán komoly fejtörő -, azonban az egyes helyszíneken szétnézhetünk, miközben a rajzfilmes jelleg egyenesen csodálattal tölt el minket. Egy melankolikus álomvilágba kalauzol el minket, ahol olyan érzésünk lesz majd, hogy kis hősünknek talán fel sem tűnik, mekkora nyomorban él valójában. Hogy mindezt zseniális szinkronok koronázzák meg, csak hab a tortán!

Little Misfortune játékteszt - 4. kép

A Little Misfortune tehát egy kifejezetten zseniális alkotás lett a sorban, egy olyan kalandjáték, amiért megéri kiadni azt a pár ezer forintot, mert minden tekintetben nagyszerű lett. Erőteljes prezentáció, kitűnő történet, szerethető és sajnálható főhős, kitűnő atmoszféra. Egy tökéletes recept a sikerhez, mi egyszerűen imádtuk minden pillanatát!

A Little Misfortune elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

peter97

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Elképesztő a látványvilága!

válasz erre

Tommy

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nagyon tetszett teszt alapján! Aztán megláttam az árat.

válasz erre

Direktor

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ez egy nagyon minőségi game. Mobilon ritka az ennyire összerakott játék.

válasz erre

Mendez

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Igényes, egyedi játék. De várok vele én is egy akciót...

válasz erre

SamsungFan

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Kár hogy ilyen borsos az ára...

válasz erre