Looney Tunes World of Mayhem játékteszt

2019. január 04.
64.1161
A Bolondos dallamok minden idők egyik legismertebb rajzfilm-sorozata, így csak idő kérdése volt, hogy mikor készül hozzá egy olyan mobiljáték, ami ízig-vérig, hovatovább minőségi formában használja fel a hozzá kapcsolódó világot, illetve a jól ismert szereplőket. Merthogy volt már korábban több próbálkozás is, ezek többsége azonban halva született ötleten alapult, de a Scopely munkatársai által megálmodott koncepció már a kezdetekben többet ígért mindennél.


A Looney Tunes World of Mayhem ugyanis a korábbi évek trendjeivel ellentétben nem azzal a céllal született meg, hogy alkossunk valamit az ismert széria alapján, és teljesen mindegy, hogy mi lesz az, a készítők sokkal inkább azt akarták, hogy valami kellemes, hovatovább tartalmas élményt teremtsenek. Mindezt a manapság divatos PvP alapokon megvalósítva. Hogy milyen lett a végeredmény?

Looney Tunes World of Mayhem játékteszt - 2. kép

Azt kell mondanunk, hogy meglepően jó! A Looney Tunes World of Mayhem keretein belül ugyanis mindent a játékos vs játékos elleni küzdelmekre építettek fel a fejlesztők, amihez lemodellezték a rajzfilmek összes ismert és kevésbé ismert karakterét, mindegyiket felvértezték vicces speciális támadásokkal, képességekkel és kombókkal, mindezt pedig megfűszerezték egy túlzás nélkül zseniális megjelenéssel, amihez gyakran még külön animációk is társulnak.

Ezek az alapok, melyek tehát makulátlanok, minderre pedig a készítők egy zseniális játékélményt építettek fel, ami ugyan nem találja fel a kereket, de mégis jóleső érzéssel tölti el az embert. A csaták körökre osztottan zajlanak, tehát folyamatosan ide-oda pattog a labda a két fél között, a cél pedig, hogy a legjobb tudásunknak megfelelően, a legjobb taktika felhasználásával azokkal a karakterekkel támadjunk azokra a figurákra, melyek hozzásegítenek minket a győzelemhez.

Looney Tunes World of Mayhem játékteszt - 3. kép

Mindehhez készült egy szuper egyjátékos móka, ami gyakorlatilag az alapok megismerésén felül a karakterek feloldását szolgálja, de természetesen van itt online mód is, ahol gyakran csak vért izzadva tudunk győzedelmeskedni. Mindezt pedig egy sor más apróság teszi ellenállhatatlanná és kellemessé, ezáltal lesz itt számtalan fejlődési és fejlesztési rendszer, kedvenc karaktereinket folyamatosan jobbá és ügyesebbé tehetjük majd, miközben mini-játékokkal, bázisépítéssel és egyebekkel múlathatjuk az időnket.

Bár meglepő ezt állítani, de a Looney Tunes World of Mayhem gyakorlatilag alig szenved hibáktól. A matchmaking néha ugyan szigorú, ezáltal még ritkán találkozunk kiegyenlített küzdelemmel, de ahogy növekszik a játékosok száma, úgy válik majd bizonyára ez is sokkal kellemesebbé.

Looney Tunes World of Mayhem játékteszt - 4. kép

Addig azonban a Looney Tunes World of Mayhem ebben a formájában is rendkívül szerethető alkotás, hiszen az ismert karakterek, a kellemes harcrendszer, valamint az egész atmoszférája képes újra gyermekké tenni minket néhány órára. Erősen ajánlott!

A Looney Tunes World of Mayhem elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

MGamer

5 hónapja, 5 napja

A megjelenése óta függő vagyok, imádom

válasz erre

Vidoros

7 hónapja, 2 napja

Nem nekem való túlzottan de nagyon tetszik. Főleg hogy ezek szerint hű a Bolondos dallamokhoz a dolog.

válasz erre

SamsungFan

7 hónapja, 2 napja

Azt hittem, ez nagyon **** lesz. De örömmel látom hogy nem így lett.

válasz erre