Lost Socks: Naughty Brothers játékteszt

2018. február 14.
40.8882
Amikor először találkoztam a Lost Socks: Naughty Brothers nevével, meglepődve tapasztaltam, hogy egy ilyen nagyszerűnek tűnő alkotás miért csak mobiljátékként létezik, hiszen simán oda lehetne tenni bármelyik nagy PC-s vagy konzolos platformer mellé. Persze ez nem baj, hiszen mobilon is szükség van kiugró címekre, csak nagyon ritka eset, hogy kis túlzással a semmiből előbukkan egy alkotás, ami simán kenterbe ver egy halom játékot más platformon.


Merthogy a Lost Socks: Naughty Brothers egyszerűen zseniális lett! Azt persze nem mondanánk, hogy egyedi is, hiszen tény és való, hogy az egészet a legutóbbi Rayman-játékokra építették fel az alkotók, méghozzá gyakran olyan pofátlan nyúlásokkal, hogy a hasonlóság rögtön egyértelművé válik. Nemcsak a játékmenet, hanem az egész atmoszféra, a megvalósítás, a karakterek kinézete, egyszóval minden olyan, mintha a Rayman Legends vagy a Rayman Origins kistestvére lenne.

Lost Socks: Naughty Brothers játékteszt - 2. kép

Persze ez sem probléma! Sőt, nagyon is pozitívum, hiszen mobilokon ennyire kellemes élményekkel ritkán találkozni ebben a műfajban - mindenki az unalmas retro és pixel art stílusban alkot -, sőt mi több, a NerfGame srácai még arra is ügyeltek, hogy egy kedves kis sztorit szőjenek a koncepció köré. Ennek megfelelően adott egy pár zokni, egy testvérpár, akik közül az egyik a szárítókötélről rejtélyes módon eltűnik, azonban párja nem hagyja annyiban a dolgot, és rögtön utánaered.

Itt kezdődik el a nagy kaland, mely valós helyszínek helyett egy kedves kis fantáziavilágot tár elénk, ahol minden pályán el kell jutnunk a mosógépig, miközben egy halom ellenfél és akadály próbálja megkeseríteni az életünket. A készítők ezen a téren olyan alaposan lenyúlták a Rayman legszebb pillanatait, hogy még a legjelentéktelenebb mozgó platformok és az ellenfelek is úgy festenek, mintha onnan érkeztek volna, sőt a gyűjtögetés, a bebörtönzött kis lények, de még a csúszókötelek is ezt az érzetet keltik.

Lost Socks: Naughty Brothers játékteszt - 3. kép

A Lost Socks: Naughty Brothers ráadásul mindehhez kellemesen kiegyensúlyozott játékélménnyel is kecsegtet, a pályák bár nehezek, összességében kellemesek lettek, akárcsak az irányítás. Hősünk magától fut, a képernyő bal sarkában lévő gombbal ugrik, a jobb oldalon pedig a harchoz szükséges tapogatókat találjuk, így akad egy gyengébb és egy erősebb támadás, valamint egy olyan lehetőség, amivel kihúzhatjuk magunkat a csávából.

Sőt mi több, a fejlesztők még egy fejlődési rendszert is beépítettek a nagy rohangászásba. Ennek megfelelően, ha elég ügyesen teljesítjük a pályákat, vehetünk magunknak új fegyvereket, de akár újabb képességeket és fejlesztéseket is annak érdekében, hogy minél előbb megtaláljuk zoknitestónkat, amivel kapcsolatban minden egyes pályán újabb és újabb kihívások várnak ránk.

Lost Socks: Naughty Brothers játékteszt - 4. kép

A Lost Socks: Naughty Brothers számunkra az év egyik első meglepetése, hiszen a semmiből érkezett, de úgy odaragasztott minket a képernyő elé, hogy még akkor is játszanunk kellett vele, amíg a telefon töltőn volt. Ha imádod a Rayman-sorozatot, vagy csak egy nagyon jó platformert keresel, ne is kutakodj tovább, megtaláltad!

A Lost Socks: Naughty Brothers elérhető itt: Google Play
3 hozzászólás

SamsungFan

11 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nagyon addiktív cucc, vigyázzatok vele!

válasz erre

Chico

11 hónapja, 3 hete és 6 napja

Gondoltam hogy jó lesz, de azt nem hogy ennyire!

válasz erre

fonemaker

11 hónapja, 3 hete és 6 napja

Zokni keresi a párját!!!! Haláli!

válasz erre