Mad Cars játékteszt

2021. január 13.
102.4701
Az őrült autós élményektől kis túlzással hemzsegnek a mobiljátékos áruházak, azonban nagyon nehéz megtalálni a gyémántot a szemétdombon, de most sikerült, lévén a Tapmen csapata elkészített egy újabb alkotást, ami ismét érdemes a figyelemre. Nem véletlenül, hiszen a csapat azért készített már néhány zseniális művet, elég csak olyan nevekre gondolni, mint a Toy Swipe vagy a One Wheel, melyeket nagyon megszerettünk annak idején a tesztek során.
 


A Mad Cars pedig most a következő lesz a sorban, hiszen amilyen egyszerű ötleten alapul a játék, annyira nagyszerű szórakozás egyben, hiszen részeként megtapasztalhatjuk, hogy milyen érzés egyszerre több autót irányítani a kacifántos pályákon. Merthogy röviden ez az egyetlen lényege az alkotásnak, ami nem hangzik túl bonyolultnak, de éppen ezért annyira kellemes, hogy az rögtön magával ránt mindenkit, aki egyszer kipróbálja az alkotást.

Mad Cars játékteszt - 2. kép

Persze azért nem intézzük el ennyivel a Mad Cars bemutatását, hiszen van itt még miről beszélni. Példának okáért a kellemesen összerakott, de gyakran rövidnek tekinthető pályákat mindenképpen ki kell emelni a sorból, lévén szintről-szintre egyre nehezebb feladatok várnak ránk, miközben folyamatosan gyűjtögethetjük magunk mellé az autókat, de a nagy sokadalomban az sem baj, ha közben elveszítünk vagy felrobbantunk néhányat, a lényeg az, hogy legalább egy darab eljusson a célba.

A Mad Cars ugyanis tulajdonképpen a Zombie Tsunami elvén működik, ezáltal egyszerre sok-sok autót irányítunk, akik közül szinte biztos, hogy nem fog mindegyik eljutni a célvonalig, ellenben annál kellemesebb és humorosabb élmények várnak ránk. Legyen szó kanyargós szerpentinekről, hatalmas ugratókról, szembeforgalomról, vagy éppen a legkülönfélébb útakadályokról - például hóemberekről -, a dolgunk soha nem lesz túl egyszerű, de azért lehetetlen sem.

Mad Cars játékteszt - 3. kép

Merthogy itt nem feltétlenül az lesz a cél, hogy őrült kihívásokat kapjunk, éppen ellenkezőleg, a lényeg a szórakozás, a szórakoztatás. Autóinkat ugyanis árkád módon hajthatjuk a kellemesen rajzfilmes grafikával ellátott helyszíneken, melyek egyikét sem véletlengenerálás szülte, éppen ellenkezőleg, kivétel nélkül mindet saját elképzelés mentén készítettek el az alkotók, ami természetesen meg is látszik a végeredmény ötletességén.

A játékmenet és a küllem mellett kiemelendő még a zene is, hiszen az egész élményt egy kellemesen funkys muzikális anyag egészíti ki, miközben a tartalom terén sem panaszkodhatunk, rengeteg pálya és megannyi feloldható járgány vár majd ránk, még ha az élmény tekintetében nem is a keményvonalas réteget igyekezett kiszolgálni vele a Tapmen csapata.

Mad Cars játékteszt - 4. kép

Magyarul tehát a Mad Cars egy egészen kellemes casual élmény lett, ami ideális megoldás abban az esetben, ha egy-két percet szórakoznánk, de akkor is, ha esetleg hosszabban elmerülnénk egy kihívásokkal teli ügyességi játékban. Nem lesz belőle örök klasszikus, de mi garantáltan még évek múltán is kellemes élményként idézzük majd fel magunkban.

A Mad Cars elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Ronalddo

5 hónapja, 2 hete

Nekem nagyon bejön pár óra játék után!

válasz erre

fonemaker

5 hónapja, 2 hete

Már csorog is lefelé szépen!

válasz erre

Mendez

5 hónapja, 2 hete és 1 napja

Már az első trailerrel meggyőzött és nem kellett benne csalódnom. Egyetértek a teszttel.

válasz erre

Chico

5 hónapja, 2 hete és 1 napja

De király hogy ilyen jó, már szedem is!

válasz erre