Mad Dogs játékteszt

2018. július 11.
38.6331
A legtöbb PvP alapú mobiljáték sajnos beleesik abba a hibába, hogy a valós idejű harcok miatt gyakorlatilag csak azok győzhetnek az ütközetek során, akik több időt töltöttek korábban a játékban, illetve ami sokkal valószínűbb, hogy több pénzt költöttek el rá. Magyarul rendkívüli módon hiányoztak a piacról azok a címek, melyek megfelelően taktikus harcrendszert állítottak a középpontba, hiszen az ilyen megoldásokkal lényegesen több lehetőségünk van arra - legalábbis elméletben -, hogy a megfelelő stratégiával akár még a dúsgazdagokat is maguk mögé utasíthassuk.


Ezt a - gyakorlatilag - piaci szakadékot igyekezett most betölteni a Tsartech csapata, akik összedobták a Mad Dogs című alkotást, melyben meglepő aprólékossággal ereszthetjük neki a másik félnek egységeinket, ezáltal olyan alapos harcrendszert kaptunk, mint ami például a korai Fallout-játékokat, de még inkább a Shadowrun-sorozatot jellemezte. Ezzel többségeteknek bizonyára rögtön meg is hoztuk a kedvét a letöltéshez, de azért ne szaladjunk ennyire előre!

Mad Dogs játékteszt - 2. kép

A Mad Dogs alapját röviden és tömören a bandaháborúk adják, ezáltal különféle rivális csoportokat ereszthetünk benne egymásnak, és míg a kampány részeként az MI irányítja a másik felet, a PvP módban értelemszerűen másokkal kaphatunk hajba egymással. Maga a játékmenet a körökre osztott RPG-k sajátosságait propagálja, vagyis adott lesz egy tereptárgyakkal, fedezékekkel, robbanó hordókkal és egyebekkel megpakolt pálya, melyet négyzetrácsra osztottak a fejlesztők annak érdekében, hogy az adott karakterek kapcsán mindig láthassuk, melyik harcossal hová és mennyit léphetünk, illetve mekkora lesz a támadási körünk.

A csaták során minden esetben négy-négy fő harcol a győzelemért, a katonák között pedig meglepően sajátos egyediségekkel rendelkezőket találunk. Az alapfelállásban van egy mesterlövész, egy géppisztolyos bohóc, egy sörétessel felvonuló motoros, valamint egy vagány csajszi, aki többnyire pisztollyal pufogtat a pályákon - noha később persze ennél sokkal változatosabb egységeket is összehozhatunk majd. Azon túl, hogy mindegyikük sajátos taktikát igényel a pályákon - a mesterlövészt érdemes távol tartani, a motoros pusztítót bevinni a sűrűbe és így tovább -, rengeteg egyéb lehetőségünk lesz a taktikázásra. Fedezékhasználat, aktív őrző-védő funkciók, de használhatunk kézi gránátokat, csapdákat, aknákat és így tovább.

Mad Dogs játékteszt - 3. kép

A legjobb azonban, hogy mindegyik karakternek lesz egy extravagáns speciális képessége, melyek mosolyt is csalhatnak az arcunkra, a bohóc például Snake módjára képes lufit aggatni egy ellenfélre, hogy felrepítse a magasba, majd onnan lecsapva jó sok életerőt elszipkázzon tőle. A játékmenet meglepően sokoldalú, nehezen kiismerhető, rendszeresen képes meglepetéseket okozni, egyszóval tényleg milliónyi lehetőségünk lesz benne, ha érvényesülni szeretnénk. Sőt mi több, a készítők a korbesorolásra is fittyet hánytak, így meglepően durva szövegek vannak benne, sőt a vér is literszám fröcsög.

A Mad Dogs kapcsán részleges negatívum, hogy csak PvP módban, és csak jól felkészült ellenfelekkel szemben igazán élvezetes, a kampány például egyenesen kínszenvedés, hiszen az ellenfelek annyira buták, hogy lényegében csak menekülnek előlünk, hovatovább folyamatosan kerülgetnek minket. Ami még részben probléma, hogy ha nem vagyunk elég türelmesek, és folyamatosan akarunk haladni a játékban, akkor bizony ki kell nyitnunk a tárcánkat hozzá, hiszen karaktereinket folyamatosan fejlesztenünk kell, újabb autókat, bandatagokat és felszereléseket állíthatunk hadrendbe, melyek bizony súlyos erőforrásokat emésztenek fel, amihez gyakran valós pénzt is be kell áldoznunk.

Mad Dogs játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve ugyanakkor a Mad Dogs egy rendhagyó alkotás lett a sorban, hiszen bár sok segítséget nyújt, egy pillanatig sem akarja megszólítani az alkalmi játékosokat, inkább a keményvonalas arcokra gyúr, akiknek tényleg érdemes próbálkozniuk vele még akkor is, ha hardcore PC-s körökre osztott szerepjátékokon edződtek. Nagyon kellett már egy ilyen a mobiljátékok piacára!

A Mad Dogs elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

zsenikém

11 hónapja, 4 napja

Ez *****jó!

válasz erre

SamsungFan

11 hónapja, 4 napja

De jó kis teszt volt, már le is szedem, kiváncsi vagyok rá!

válasz erre

Mendez

11 hónapja, 4 napja

Kinézetre nekem nagyon bejön!

válasz erre