Mad Skills BMX 2 játékteszt

2018. február 16.
40.5171
A legendás Excitebike óta meg tudok őrülni az oldalnézetes versenyjátékokért. Sosem felejtem el, ahogy NES híján a felénk jobban elterjedt sárga kazettás kis Sega-kópiával - mely rejtélyes módon Nintendo-játékokkal volt tele - napokig, hetekig, sőt hónapokig el tudtunk lenni egy olyan egyszerű kis alkotással, mint az Excitebike, melyben egy terepmotor nyergében ülve csak az volt a feladat, hogy úgy ugrassuk végig a pályán lévő akadályokat, hogy mi legyünk az elsők.


Amikor annak idején megjelent a Mad Skills BMX mobilra, rögtön egy kellemes kis nosztalgia kerített hatalmába, hiszen az oldalnézetes megoldás, a pályaszerkesztés, a játék lényege egy az egyben az imént említett klasszikust idézték fel előttem, egyedül a motorok hiányoztak, de mindez kit érdekelt annak fényében, hogy a BMX-ekkel is ugyanolyan pergős játékélményt hoztak össze a fejlesztők, mint ami ehhez kellett.

Mad Skills BMX 2 játékteszt - 2. kép

Mivel hónapokig a telefonom vendége volt a játék, majdnem kiugrottam a bőrömből, amikor megláttam, hogy a készítők előhozakodtak a folytatással, mely túlzás nélkül ott veszi fel a fonalat, ahol az előd letette, csak mindent szebb, jobb és tartalmasabb formában. A lényeg most is ugyanaz, mint régen: BMX-esünk irányításával úgy mutatványozzunk a pályán, hogy lehetőleg elsőként érjünk a célba.

A játék bár tény és való, hogy túl sok lehetőséggel nem szolgál, ami a mutatványozást illeti, de így is tudunk ugratni, egykerekezni és szaltózni, ami bőven elég ahhoz, hogy bárkit megvegyen kilóra az egész. Ehhez pedig egy kellemes irányítást is összedobtak a készítők, hiszen miközben bringásunk magától száguld, nekünk csak a felfelé és a lefelé gombok nyomogatásával kell törődnünk, méghozzá relfex-szerűen, a megfelelő időpontban élve a lehetőséggel.

Mad Skills BMX 2 játékteszt - 3. kép

Mivel a játékban még akkor is van ellenfelünk, ha csak egyedül élvezzük a BMX-ezés örömeit, ezért a folyamatos versenyszellem garantált, sőt mi több, a nehézség is, hiszen a készítők piszkosul agresszívra vették a mesterséges intelligenciát, ezáltal más játékosok ellen gyakran könnyebb nyerni, mint egy gépi boss ellen. Persze sok kitartással csakhamar az élre törhetünk, de fontos a sikerhez a pályák megfelelő kiismerése, sőt még az is, hogy figyeljük a másikat, hiszen egy jól indított egykerekezéssel már komoly előnyre tehetünk szert.

Sőt mi több, a Mad Skills BMX 2 az elképesztő tartalom mellett - rengeteg pálya és töménytelen mennyiségű kihívás vár ránk - még egy fejlődési rendszert is bedobott a közösbe, aminek jóvoltából lehetőségünk nyílik arra, hogy új bringákat, festéseket vagy versenyzőnknek új göncöket vegyünk, de ami a legjobb, hogy a kétkerekűek is fejleszthetők. Ennek megfelelően néhány elköltött dolcsi után - ami lehet valós pénz is persze - ténylegesen érezhetjük majd, hogy BMX-ünk nagyobbat ugrat vagy gyorsabban robog.

Mad Skills BMX 2 játékteszt - 4. kép

Összességében a Mad Skills BMX 2 egy elképesztően nosztalgikus játék lett, de azoknak is sok kellemes élményt ad, akik csak egy jó bringás játékot keresnek maguknak. Óriási tartalom, nagy kihívás, könnyed irányíthatóság vár benne mindenkit, a plusz poén pedig, hogy mindezért még fizetnünk sem kell!

A Mad Skills BMX 2 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

SamsungFan

10 hónapja, 3 hete és 2 napja

Tényleg nagyon jó játék, eddig nekem nagyon bejövős.

válasz erre

peter97

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

Tegnap leszedtem, azóta ezt tolom. Nem nagyon lehet megunni.

válasz erre

ferencziakos

10 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ó de királynak tűnik!

válasz erre

zsenikém

10 hónapja, 3 hete és 4 napja

Már szedem is!

válasz erre