Marvel Battle Lines játékteszt

2018. október 31.
50.9271
Amikor megláttam a Nexon bejelentését, miszerint a Marvel univerzum kihasználásával ők is szeretnék kivágni a maguk szeletét a kártyás mobiljátékok tortájából, rögtön arra gondoltam, hogy megint érkezik egy totál klisés és felesleges mobiljáték, ami Pókemberrel és a több Marvel-hőssel szeretne komoly pénzt lehúzni a rajongókról. Az első képek, kedvcsinálók és részletek alapján sem volt sokkal jobb a kedvünk, hiszen a Nexon az egyes hősöket igencsak előtérbe tudta helyezni, azonban azt folyamatosan titkolta, hogy a játékmenet tekintetében milyen taktikus megközelítésben gondolkodtak.


Merthogy a Marvel Battle Lines messze nem egy közönséges kártyajáték, ami az egyszerű adok-kapokra épít - teszem azt a Hearthstone mintájára -, az itt felépített szabályrendszer sokkal összetettebb és sokkal nagyobb taktikát igényel a játékostól, mint bármi, amit eddig egy mobilos applikációban láttunk. Bár sok fórumon lehetett olvasni, hogy a Nexon csak a pénzre utazott, hogy költekezés nélkül nem ad megfelelő élményt a játék, de ki kell ábrándítanom mindenkit - vagy nem - ez ebben a formában közönséges hazugság.

Marvel Battle Lines játékteszt - 2. kép

A Marvel Battle Lines ugyanis bár valóban lehetőséget ad a költekezésre, és valóban egyszerűbben elérhetünk ebben a formában ritkább és erősebb lapokat, azonban türelemmel és kitartással ingyen is minden a rendelkezésünkre áll, hovatovább egy tipikusan olyan szabályrendszer vár ránk, aminek részeként az erős lapok önmagukban semmit sem jelentenek. Bár a cél itt is az, hogy lenyomjuk a szemben álló szuperbűnözőket, azonban ehhez nem a kakaskák méregetése zajlik, tehát biztosan nem az győz, aki a legerősebb lapokat teszi le, hiszen itt még csak nem is az a lényeg, hogy egymással szembe felállítsuk seregeinket.

Adott ugyanis egy háromszor négy lapocskából álló pálya, melyekre szabadon elhelyezhetjük kártyáinkat, ezáltal csak stratégiánkon vagy az adott mező által biztosított extrán múlik majd, hogy kit és hová teszünk. A csaták körökre osztott formában zajlanak, de nagyon át kell gondolni, hogy mit teszünk az adott körben, hiszen a lapok lehívása és a támadás együtt nem mindig működik - először csak egymást támadhatják a lapok keresztül-kasul -, de amennyiben igen, akkor sem biztos, hogy elegendő lesz az ellenfél visszaszorítására, lévén sok esetben nem az a lényeg, hogy melyik lap milyen erős, hanem hogy az adott karakter a jó képességgel a jó helyen álljon, ezáltal előidézhet egy tömeges kiütést, amivel még a mi életerőnket is lejjebb verheti.

Marvel Battle Lines játékteszt - 3. kép

Kis túlzással órákig lehetne sorolni, hogy milyen sok taktikai lehetőséget biztosítanak az egyes karakterek, lévén túlzás nélkül mindegyik, de legalábbis a többségük egy valódi egyéniség lesz, ahogyan azt megszoktuk már korábban a képregényekből is. Apropó képregények: ha a PvP mód mellett közben benézünk az egyjátékos kampányba - az extra kártyák miatt érdemes - egy meglepően szuper kis történet vár ránk, melyek átvezetőit képregényes formában valósították meg a fejlesztők, és talán mondanom sem kell, hogy ez milyen sokat hozzátesz a hangulathoz.

A Marvel Battle Lines egyébiránt nemcsak szuper játékmenetével, hanem tartalmával is nagyon könnyen leveheti majd a lábáról a rajongókat, hiszen több mint 100 ismert szuperhős és szuperbűnöző felett vehetjük át az irányítást. Itt lesz természetesen az összes jelentős karakter Pókembertől kezdve, Vasemberen át Amerika kapitányig és Thorig bezárólag, de a teljes Bosszúállók, a Galaxis őrzői és egyéb szerveződések tagjai sem maradtak ki a sorból, tehát panaszra ezen a téren egyáltalán nincs okunk.

Marvel Battle Lines játékteszt - 4. kép

Nagy általánosságban pedig a teljes játékra sem panaszkodhatunk, hiszen a Marvel Battle Lines minden téren nagyszerű lett, és kellemes csalódást okozott annak fényében, hogy sokan csak egy újabb kártyajátékot vártak tőle. Örömmel jelentjük azonban, hogy a Marvel Battle Lines jóval több lett egy egyszerű kártyás őrületnél. Erősen ajánlott a Marvel univerzum rajongóinak!

A Marvel Battle Lines elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

SamsungFan

5 hónapja, 3 napja

Egy próbát megér nálam, pedig a kártyás cuccokat nem szeretem.

válasz erre

Mendez

5 hónapja, 5 napja

Rászánok pár órát, ezt megnézem.

válasz erre

ferencziakos

5 hónapja, 5 napja

Bakker akkor ennek most nekiesek! Pedig nem hittem hogy valaha kártyás játékot fogok tolni!

válasz erre