MasterChef: Dream Plate játékteszt

2020. június 03.
70.4891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A főzős játékok stílusát sokszor és sokféleképpen megközelítették már korábban a mobiljátékok világában. Voltak realisztikusabb dolgok, akadtak az ügyességre, a reflexekre, a gyorsaságra vagy éppen a kooperációra kiélezett művek, de olyanok is, melyek egy ismert franchise-t próbáltak meg felépíteni erre a játékmenetre. A szakács szakma azonban közel sem csak a hagymapirításról vagy a marhahús kockázásáról szól, éppen ellenkezőleg, az igazi mesterszakácsok esetében igazi művészetről beszélhetünk.
Advertisement


Méghozzá egy igazán sokoldalú művészetről, hiszen nem elég, hogy az ízekkel való művészkedést állítja a középpontba, egy többcsillagos étteremben bizony az sem mindegy, hogy miként tálalják az elkészített ételeket. A MasterChef: Dream Plate most bizony ezt a problematikát állítja a középpontba, itt ugyanis nem az ételek elkészítésével foglalatoskodhatunk majd, hanem a tálalást!

MasterChef: Dream Plate játékteszt - 2. kép

Hogy ez halálosan unalmas dolog? Bár lehetett volna nagyon alapos munkát végezni, az Animoca Brands sajnos valóban rendkívül felületesen alkotta meg a MasterChef: Dream Plate sajátosságait, amiért igazán nagy kár, hiszen minden pillanatban ordít a játék azért, hogy ennél sokkal változatosabb, sokkal nagyobb tartalmat is lehetett volna alkotni hozzá. Hogy a sietség, a nemtörődömség vagy valami egészen más dolog állt-e a háttérben, azt nem igazán tudjuk, de az biztos, hogy a végeredmény ebben a formájában kifejezetten gyenge lett.

Persze üres sértegetések helyett mondjuk is, hogy miért! Adott például egy hamburger, amit szintén lehet ízlésesen tálalni. Ahelyett, hogy mi állíthatnánk össze a burgert, tehát milyen és mekkora zsemlét, salátát, húst, sajtot és egyebeket teszünk rá, milyen díszítést szúrunk bele, mekkora tornyot építünk belőle, gyakorlatilag csak előre alkotott típusok közül válogathatunk, hogy valamelyiket a tányérra tegyük, és nagyjából ezzel véget is ér az egész kreativitása.

MasterChef: Dream Plate játékteszt - 3. kép

Az pedig egy dolog, hogy az előre gyártott hamburgerek - vagy más ételek - kapcsán sincs túl sok választék, de az nem kreativitás, és nem szakácskodás, hogy ezen felül odadobhatunk még egy marok krumplit, esetleg egy pár hagymakarikát, és az egészet lefröcskölhetjük valamilyen szósszal, melynek irányát, mértékét és színét szintén előre meghatározott típusok közül válogathatjuk ki. Ez ebben a formában rendkívül korlátolt lehetőségekkel kecsegtet, és egyenesen szégyen a mesterszakácsokra nézve.

A helyzetet tovább rontja, hogy nagyjából percek leforgása alatt végig lehet pörgetni az összes kihívást, így ha valakinek esetleg bejönne, hogy maximum négy lépésből a legösszetettebb fogásokat is össze tudja rakni, majd azt fotózgatni - hogy másoknak megmutassák a tök ugyanolyan műveket -, akkor sem tudja majd túl sokáig élvezni ezt az egészet. Illetve de, abban az esetben, ha fizet érte, hiszen pénzért természetesen fel lehet azért oldani rengeteg különleges extrát.

MasterChef: Dream Plate játékteszt - 4. kép

Sajnos azonban mi a prémium felületen sem találtunk olyan dolgokat, melyek pozitívan befolyásolnák a játékmenetet, így kifejezetten nagy csalódásnak nevezném a MasterChef: Dream Plate-et, mely amilyen jó koncepciót álmodott meg magának, annyira gyenge kivitelezést kapott a készítők részéről. Nagyon sajnálom...

A MasterChef: Dream Plate elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

ferencziakos

4 éve, 1 hónapja és 11 napja

Pont olyan **** amilyennek a címe alapján vártam. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 1 hónapja és 11 napja

Az ilyen játékokat eleve rühellem, úgyhogy én nem is vártam mást tőle. mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

4 éve, 1 hónapja és 12 napja

Én kb erre számítottam.

válasz erre

Mendez

4 éve, 1 hónapja és 12 napja

Kár érte.

válasz erre