May's Mysteries: The Secret of Dragonville játékteszt

2021. január 29.
76.9611
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Általánosságban mindig érdemes odafigyelni arra, amit a FredBear Games csapat alkot, hiszen sorban születnek a nevük alatt a kiválóbbnál-kiválóbb mobiljátékok, így a Spirit Roots, a Knights and Glory, de még a The Bonfire-sorozat is az ő nevükhöz köthető, most pedig itt egy újabb zseniális alkotás, amivel egy óriási lyukat szerettek volna befoltozni. Konkrétan a Professor Layton-sorozat által inspirált útvonalat, ami magunk között szólva azért nem túl népszerű mobilokon.


Pontosabban nem túl népszerű a fejlesztőcsapatok között, hiszen egy ilyen kalandjátékkal azért rengeteg munkájuk van a készítőknek, és ezt bizony nagyon kevesen vállalják be, holott a rajongók részéről bizony lenne igény az ilyesmikre, lévén sokan imádják az olyan kalandokat, ahol a látványos megjelenés és a különféle fejtörők dominálnak, hiszen itt bizony pontosan erről van szó, és mint a korai változat alapján kideríthettük: nem is akármilyen minőségben!

May's Mysteries: The Secret of Dragonville játékteszt - 2. kép

A May's Mysteries: The Secret of Dragonville címet kapott alkotás annyira pofátlan módon nyúlja Layton professzor kalandjait, hogy még az anime hatású küllem is jellemző rá, pedig ezt nem is japánok alkották. Az alkotás egyébiránt egy zseniális történettel kecsegtet, a főszerepben May-jel, az intelligens és karizmatikus lánnyal, aki eltűnt testvére után egy különös város felfedezésébe kezd, csakhogy itt minden egyes sarkon egy-egy fejtörő várja.

Nem véletlenül, hiszen a csavaros sztorit több mint 270 feladvánnyal dobták fel, melyek között a hivatalos leírás szerint 230 logikai, 25 tárgykeresős és 13 ritmusos fejtörőt találunk majd, méghozzá 4 különféle világban és 80 rejtélyes helyszínen elosztva. A feladatok rendkívül trükkösek, és bár akadnak köztük egészen óvodásoknak szánt darabok, azonban a készítők igyekeznek folyamatosan jól megizzasztani minket bizonyos esetekben.

May's Mysteries: The Secret of Dragonville játékteszt - 3. kép

Ha például nem figyelünk a történetre, eleve nem is tudunk megoldani egy csomó feladványt, melyek között tényleg nagyon változatos darabokat találunk. Lesz betű kirakó, különbség kereső, sudoku-szerű élmény, flipperezés és megannyi más egyéb őrültség, melyek kapcsán egy dolog garantáltan megegyezik majd: a kimagasló minőség, valamint az élményfaktor, hiszen a May's Mysteries: The Secret of Dragonville ezen a téren 10/10-es élményt kínál.

A játék egyébiránt több mint 25 órányi élménnyel kecsegtet, 10 percnyi animált átvezető társaságában, ami nem sok ugyan, de éppen elég ahhoz, hogy a történethez megfelelő keretet kapjunk. Noha egy Professor Layton egy kicsit talán összeszedettebb, kevésbé vontatott, de alighanem ez a legnagyobb baj a végeredménnyel, ami nem is annyira probléma, ha elragad minket az élmény.

May's Mysteries: The Secret of Dragonville játékteszt - 4. kép

Márpedig szinte biztosak lehetünk abban, hogy el fog ragani, hiszen a May's Mysteries: The Secret of Dragonville magas minőséget kínál, és ha nem is rendhagyó az élménye, azonban ilyen kiváló Layton-klónnal még biztosan nem játszottunk soha, és ha mást nem, ezt feltétlenül értékelnünk kell. Mi minden percét imádtuk, minden forintját megéri!

A May's Mysteries: The Secret of Dragonville elérhető itt: Google Play
4 hozzászólás

peter97

3 éve, 5 hónapja és 5 napja

Hát ezt akkor le is szedem szépen. mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 5 hónapja és 5 napja

Már töltöm is!

válasz erre

Mendez

3 éve, 5 hónapja és 6 napja

Hát akkor nézzük is! mosolygó smiley

válasz erre

Femobilos

3 éve, 5 hónapja és 6 napja

Tetszett már az első hírnél is, ezek szerint nem kellett csalódni. Én még nem próbáltam, de itt a hétvége szóval... mosolygó smiley

válasz erre