Maze Thief Puzzle játékteszt

2020. november 27.
134.0351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Meglepően gyakran találkoztunk az elmúlt néhány hónapban a Hero Wars nevével a Facebookon, ahol hirdetések formájában tolják elénk folyamatosan a harcos és a kobold kalandjait. A legtöbb ilyen hirdetésben az a cél, hogy különféle kardszerű szerkezetek zárják el az egyes pályarészeket, és a mi feladatunk, hogy megfelelő helyről, illetve megfelelő sorrendben húzzuk ki ezeket annak érdekében, hogy a goblin elpusztuljon, a herceg pedig megkapja kincsét.


Bevallom töredelmesen, ez a kis mini-játék - merthogy a Hero Wars nagyon nem erről szól - kifejezetten bejött nekem, így nagyon megörültem, amikor megláttam a Maze Thief Puzzle nevét, illetve koncepcióját, hiszen ebben az alkotásban csak ez a kardhúzogatós koncepció kapta a központi szerepet, így azt hittem, hogy megfelelő minőségben, pályák sokaságán át élvezhetem majd ezt az élményt.

Maze Thief Puzzle játékteszt - 2. kép

Nem is sejtettem, hogy mekkorát fogok koppanni hamarosan, és nem azért, mert a minőség vagy a játékmenet tekintetében valami gond lenne a Maze Thief Puzzle kapcsán, az Aladin - igen így, hogy megkülönböztessék Aladdintól - történetét elmesélő alkotás kicsit unalmasan, de azért rövidesen beindul. A lényeg egyszerű: ráncigáljuk ki megfelelő sorrendben a kardszerű pálcikákat azért, hogy elérjük a kincset.

Közben persze akadnak más kihívások is, hol csapóajtók, hol bombák, máshol múmiák nehezítik majd a dolgunkat, hiszen valamiféle egyiptomi hangulata van az egész alkotásnak, de olyan is lesz, amikor az időzítésre kell fókuszálnunk a cél elérések érdekében. Mint említettem, az indulás egy kicsit unalmas, mondhatni döcögős, azonban a tizedik pálya után azért kezd beindulni az egész, csakhogy itt kapunk egy akkora atyai pofont, hogy azt megemlegetjük.

Maze Thief Puzzle játékteszt - 3. kép

Miért? Mert amikor beindul a játék, amikor végre kezdenénk élvezni, hogy összetettebbek a küldetések, hogy lehet agyalni és logikázni egy kicsit a dolgon, akkor egyszerűen vége szakad az alkotásnak. Nem akarunk sokat mondani, de nagyjából 5 perc alatt eljutottunk az indítástól a teljes végigjátszásig, de ebben benne volt legalább egy pisiszünet is, egyszóval egyenesen röhej, hogy ezt így ebben a formában ki merték adni a készítők.

Oké, később többet ígérnek majd, jön még tartalom, de tizenpár pályával kiadni egy mobiljátékot úgy, hogy egy-egy pálya alig pár másodperc alatt teljesíthető, az egyszerre lesz röhejes és felháborító! Nem is értjük, komolyan, hiszen demónak is felháborítóan rövid az egész, így hiába szerettük volna, ebben a formában inkább csak kiakasztott a vérnyomásunkat.

Maze Thief Puzzle játékteszt - 4. kép

Persze amennyiben szimpatikus a produkció, neked is érdemes lehet letöltened, hiszen teljesen ingyen van, nem okoz csalódást a játékmenet terén, egyedül a hosszúság az, amit képtelenek vagyunk hová tenni. Kár érte, de mi azért még nem írjuk le, egy év múlva ránézünk, és meglátjuk, hogy mennyi tartalmat tudtak beletenni pluszban a készítők.

A Maze Thief Puzzle elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Mendez

3 éve, 8 hónapja és 2 napja

Legalább nem rabolja az idődet! röhögő smiley

válasz erre

fonemaker

3 éve, 8 hónapja és 3 napja

Gyors játékokra jó. röhögő smiley

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 8 hónapja és 3 napja

Ezt a szégyent. röhögő smiley

válasz erre

Bencus86

3 éve, 8 hónapja és 4 napja

Tovább tartott a tesztet megírni, mint végigvinni a játékot mi? röhögő smiley

válasz erre

Direktor

3 éve, 8 hónapja és 4 napja

5 perc? meglepett smiley Az kemény. röhögő smiley

válasz erre